INCENDIU. Un autocar plin cu români a luat foc pe o autostradă din Austria. Momente dramatice!

INCENDIU. Un autocar plin cu români a luat foc pe o autostradă din Austria. Momente dramatice!
Publicat: 01/06/2020, 11:00
Actualizat: 06/04/2021, 22:15

Momente dramatice pe o autostradă din Austria. Un autocar cu 49 de pasageri români a loc foc pe autostrada A21.

Un autocar cu zeci de români la bord a luat foc duminică, în mers, pe autostrada Alland (A21), lângă Sparbach (districtul Mödling) din Austria.

În timpul călătoriei către nodul Steinhäusl, autocarul cu 49 de români la bord a luat foc lângă Sparbach. Trei secții de pompieri au intervenit asupra incendiului. Fumul dens se putea vedea de la kilometri distanță, potrivit stiridiaspora.ro.

Toți pasagerii s-au salvat la timp

Toți cei 48 de pasageri și șoferul au reușit să se salveze la timp și niciunul nu au suferit răni. Pompierii au avut grijă de pasageri după misiunea de stingere a incendiilor și i-au dus pe cei 49 de români și bagajele lor la un hotel din apropiere.

Flăcările puteau fi vizibile de la kilometri distanță.

Nu se știe care a fost cauza incendiului.

Românii și accidentele din Austria

Austria este una dintre cele mai tranzitate țări de către românii care călătoresc în Vestul Europei. Din păcate, în această țară se întâmplă foarte multe accidente sau incidete rutiere grave în care sunt implicați romîni.

De exemplu, în 2018, un român a murit, iar soția și fetița lui au ajuns în comă la spital, după ce s-au răsturnat cu automobilul pe o autostradă din Austria. Accidentul a avut loc pe autostrada A1, în apropierea localității Pressbaum, de lângă St. Polten (capitala statului federal Austria inferioară), în timp ce familia de români se deplasa spre Viena.

Mașina în care se afla familia de români, formată din tată, mamă și o fetiță, a ieșit de pe autostradă, a lovit un parapet de pe margie și s-a răsturnat de mai multe ori.  În urma impactului, șoferul a murit strivit între plafon și asfalt, în timp ce femeia și copilul au ajuns de urgență la un spital din Viena.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase