Incendiul din Iași: Fetițele erau singure în casă. De la ce a pornit focul

Incendiul din Iași: Fetițele erau singure în casă. De la ce a pornit focul
Sursă foto: ISU/Iași
Publicat: 09/02/2022, 13:06

Cele trei fetițe, de 3, 4 și 11 ani, erau singure în casă atunci când a izbucnit incendiul de azi dimineață din localitatea ieșeană Vladomira, din comuna Trifești. Cel care a sunat la 112 și care a scos fetițele din casă este un vecin care a văzut focul.

Viceprimarul comunei Trifești, Radu Ciornei, a precizat pentru Gândul că incendiul ar fi pornit de la o sticlă cu benzină care era pusă lângă sobă. Mama copiilor a plecat de dimineață cu concubinul său la Iași și a lăsat-o pe fata mai mare, de 11 ani, să aibă grijă de surorile sale.

„Familia era monitorizată de noi, pentru că mama copiilor trăia în concubinaj cu cineva în casa tatălui ei, adică a bunicului copiilor. Bunicul copiilor a venit la noi la Primărie și a făcut o sesizare că respectivul concubin nu ar avea un comportament corespunzător, noi am făcut cerere pentru ordin de protecție. A fost chemat de vreo 2 ori la Judecătorie, chiar azi avea termen și ea a plecat cu el la Iași ca să îl însoțească. Trebuia să fie acolo la ora 14.00, însă de ce a plecat cu microbuzul la ora 6.00 și de ce a lăsat copiii singuri chiar nu știm”, a declarat Radu Ciornei, viceprimarul comunei Trifești pentru Gândul.

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială si Protecție a Copilului (DGASPC) din Iași spun că în momentul de față se evealuează situația și urmează să se ia o măsură de protecție. „În momentul de față, asistenții sociali și un psiholog se află la spital pentru evaluarea situației. În măsura în care vom considera de cuviință vom lua o măsură de protecție ori în familia extinsă, ori la asistenții maternali. De asemenea vom iniția și un program de consiliere pentru cei trei copii. Sperăm ca lucrurile să fie bine”, a declarat Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt al DGASPC Iași.

Aceștia au mai spus că fata cea mai mare, de 11 ani, nu are paternitate recunoscută, iar bunica din partea mamei ceruse să aibă grijă de ea pentru că o creștea de când era mică și între ele era „o legătură de afecțiune puternică”. Cele trei fetițe se află momentan la Spitalul de Copii „Sf. Maria” unde sunt evaluate arsurile pe care le-au suferit.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu a absolvit licența și masteratul în Jurnalism și Științe ale Comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Din anul 2016 este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, unde acoperă citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase