Începe „Bac-ul” la ANI. Cei trei candidați pentru funcția de președinte susțin luni proba scrisă

Începe „Bac-ul la ANI. Cei trei candidați pentru funcția de președinte susțin luni proba scrisă
Publicat: 23/08/2015, 17:38
Actualizat: 30/04/2019, 01:45

Bogdan Stan, Petre Claudiu Platon și Ionel-Ion Gârleșteanu și-au depus dosarele pentru funcția de președinte al Agenției Naționale de Integritate (ANI), postul fiind liber după ce Horia Georgescu a demisionat, în martie, fiind acuzat de procurorii DNA în dosarul despăgubirilor ilegale de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților.

Membrii Consiliului Național de Integritate au verificat, în 23 iulie, dosarele candidaților și au constatat că aceștia îndeplinesc condițiile, toate cele trei candidaturi fiind admise pentru participarea la concursul de ocupare a funcției de președinte al ANI.

Cei trei candidați vor susține luni, de la ora 12.00, la sediul ANI, proba scrisă a concursului.

Ulterior, în 11 septembrie, de la ora 11.00, tot la sediul ANI, cei trei candidați vor susțiune interviul. Planurile de management pe baza cărora se vor susține interviurile au fost depuse la sediul ANI.

Bogdan Stan (34 de ani) este vicepreședinte al ANI și conduce interimar instituția, după demisia din martie a lui Horia Georgescu. Conform CV-ului său, lucrează în cadrul ANI din 2007, unde a ocupat, pe rând, funcțiile de consilier personal Cabinet Președinte, inspector de integritate, șef serviciu, director, iar din aprilie 2012 este vicepreședinte. Bogdan Stan a absolvit, în 2005, Facultatea de Drept din cadrul Universității „Titu Maiorescu” din București, iar în anul 2010 a făcut un curs postuniversitar de securitate națională la Academia de Informații a Serviciului Român de Informații.

Petre Claudiu Platon (38 de ani) este manager public în cadrul Ministerului Dezvoltării. A lucrat în cadrul Ministerului Administrației și Internelor și a fost consilier juridic la Consiliul Județean Sălaj. Petre Claudiu Platon a absolvit, în 2000, Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, iar în 2009 un curs postuniversitar în domeniul securității naționale la Academia Națională de Informații.

Ion Ionel Gârleșteanu (67 de ani) a mai candidat la șefia ANI și în anul 2012, concursul fiind câștigat atunci de Horia Georgescu. Gârleșteanu a absolvit, în 1972, Facultatea de Științe Economice a Universității din Craiova. Este lector la Universitatea din Craiova.

Consiliul Național de Integritate a anunțat, pe 30 iunie, începerea procedurii de selecție a președintelui Agenției Naționale de Integritate.

„Procedura de selecție constă în parcurgerea etapelor prevăzute de Legea nr. 144/2007, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și de Regulamentul de desfășurare a concursului sau examenului pentru ocuparea funcțiilor de președinte și/sau vicepreședinte ai Agenției Naționale de Integritate, adoptat prin Hotărârea nr. 2/2007 a Consiliului Național de Integritate, cu modificările și completările ulterioare”, a arătat CNI, organism aflat sub controlul Senatului.

Mandatul președintelui Agenției Naționale de Integritate este de patru ani, iar funcția este incompatibilă cu orice funcție publică sau privată, cu excepția celor din învățământul superior.

Președintele ANI are rang de secretar de stat, este desemnat prin concurs organizat de CNI și numit în funcție de către Senat.

Agenția Națională de Integritate a fost condusă de Horia Georgescu începând din aprilie 2012 și până în luna martie a acestui an, acum fiind condusă interimar de vicepreședintele Bogdan Stan.

În 23 martie, Horia Georgescu a demisionat de la conducerea ANI, după ce a fost reținut de procurorii DNA în dosarul în care este acuzat că, alături de alți foști membri ai comisiei pentru stabilirea despăgubirilor de la ANRP, a aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro.

În 4 mai, plenul Senatului a votat un proiect de hotărâre prin care Horia Georgescu a fost eliberat din funcția de președinte al ANI, în urma demisiei și după ce acesta a fost trimis în judecată în dosarul despăgubirilor ilegale.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Mirela Biftoi ar fi fost ucisă pentru o datorie de mii de lei! Sora ei...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Nu te mai primește în avion. Pasagerii sunt obligați să respecte noua regulă
ȘOC ÎN PNL. A fost găsit spânzurat în casă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult