Închisoare pe viață pentru trei din tinerii acuzați de o dublă crimă. Motivul pentru care au decis să ucidă doi oameni

Închisoare pe viață pentru trei din tinerii acuzați de o dublă crimă. Motivul pentru care au decis să ucidă doi oameni
Publicat: 22/03/2014, 18:23

Potrivit sentinței date vineri de magistrații Curții de Apel Craiova, Florin Claudiu Mînea, Dragoș Ionescu și Dorin Mihai Bălan au fost condamnați la închisoare pe viață, după ce, în noiembrie anul trecut, Tribunalul Gorj decisese pedepse de 28 de ani de închisoare pentru fiecare dintre cei trei.

Atunci, sentința respectivă a fost contestată atât de inculpați, cât și de reprezentații Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, procesul fiind reluat, la sfârșitul anului, la Curtea de Apel Craiova.

Pentru cel de-al patrulea inculpat din dosar, minorul Bogdan Alexandru Drăgoi, magistrații craioveni au menținut pedeapsa de 15 ani de închisoare dată de Tribunalul Gorj.

Cei patru tineri au recunoscut pe parcursul procesului că i-au ucis pe Ion Ulăreanu din Filiași și pe prietena acestuia, Gabriela Ileana Dumitrana, de 19 ani, din Turceni. Bărbatul ucis era căsătorit și avea o fetiță de un an.

Magistrații Curții de Apel Craiova au mai stabilit ca inculpații să plătească daune morale de 100.000 de lei soției acestuia, suma fiind mai mică decât cea dispusă inițial de Tribunalul Gorj, respectiv 250.000 de lei.

De asemenea, fetița bărbatului ucis ar urma să primească de la cei patru o rentă de 6.000 de lei, cu titlul de pensie de întreținere, calculată de la data comiterii faptei și până în prezent. Totodată, minora ar urma să primească o rentă lunară de 1.000 de lei până la împlinirea vârstei de 18 ani sau până la 26 de ani, inclusiv, în cazul în care va urma studii superioare.

Curtea de Apel Craiova a decis să mențină restul sentinței date de Tribunalul Gorj, respectiv ca mama tineri ucise să fie despăgubită cu 200.000 de lei daune morale și 20.000 de lei daune materiale.

Decizia instanței gorjene este definitivă.

Cei patru tineri din Motru au fost arestați preventiv la sfârșitul lunii mai 2013, după ce polițiștii au fost anunțați despre existența unei mașini incendiate pe malul unui lac din localitatea mehedințeană Meriș, situată la trei kilometri de municipiul Motru, din județul Gorj, în interiorul căreia au fost găsite două cadavre incendiate aproape complet. Anchetatorii au identificat victimele, fiind vorba despre un bărbat de 28 de ani, Ion Ulăreanu, și o fată de 19 ani, Gabriela Ileana Dumitrana.

Ion Ulăreanu și Gabriela Ileana Dumitrana veniseră la Motru după ce cei patru inculpați îi chemaseră ca să cumpere droguri în valoare de 2.000 de lei. Conform declarațiilor date pe parcursul procesului, Ulăreanu o cunoscuse pe Dumitrana de câteva zile și o invitase cu el la Motru cu ocazia acestei deplasări.

Cei patru condamnați au mărturisit la proces că nu aveau bani pentru droguri și că ar fi intrat în sevraj dacă nu consumau în acea seară, motiv pentru care au decis în mod spontan să-i ucidă pe Ulăreanu și Dumitrana.

Astfel, conform anchetatorilor, minorul Alexandru Bogdan Drăgoi a fost cel care l-a sunat pe Ulăreanu și a stabilit locul întâlnirii, respectiv un teren viran de la marginea orașului, tot el fiind cel care, seara, s-a urcat în mașina bărbatului din Filiași pentru a-l duce spre locul stabilit.

Ceilalți trei inculpați, respectiv Claudiu Florin Mînea, Dragoș Ionescu și Mihai Dorin Bălan, au mers la locul întâlnirii luând cu ei o cheie franceză, o cheie metalică fixă și un picior de scaun din lemn.

Conform rechizitoriului, pe drumul spre locul de întâlnire, minorul Drăgoi i-a cerut lui Ulăreanu să oprească la marginea șoselei, apoi a coborât din mașină și a mers spre liziera pădurii, unde îl așteptau ceilalți trei tineri, doi dintre ei plecând însă spre autoturism, unde l-au lovit pe Ulăreanu. Mihai Dorin Bălan și Dragoș Ionescu l-au lovit pe traficantul de droguri cu o cheie metalică și cu piciorul de la un scaun.

În acest timp, tânăra aflată în autoturism a ieșit afară și a încercat să strige după ajutor, moment în care de ea s-a apropiat Claudiu Florin Mînea, care a lovit-o peste față cu pumnii și, ulterior, cu o cheie franceză. Victima s-a dezechilibrat și a căzut într-un canal colector betonat, aflat la o diferență de nivel de trei metri de unde, ulterior, inculpații s-au chinuit să o ridice pentru a o pune în portbagajul mașinii.

Cei patru inculpați și-au recunoscut faptele și au mărturisit că atunci când au ajuns în zona lacurilor, unde a fost descoperită a doua zi mașina incendiată cu cele două cadavre carbonizate în interior, au auzit-o pe tânăra de 19 ani gemând în portbagaj de durere, moment în care Dragoș Ionescu a ștrangulat-o pentru a o omorî.

Tinerii au vrut să arunce mașina în care se aflau cadavrele într-un lac din localitatea Meriș, județul Mehedinți, la circa trei kilometri de municipiul Motru, însă autoturismul s-a împotmolit în mâl, motiv pentru care cei patru au decis apoi să îi dea foc, nu înainte de a lua câteva pliculețe droguri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este, de fapt, relația dintre Mariana Ionescu Căpitănescu și sora sa, Marcela Fota, dincolo...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
(P) Descoperă care e grosimea ideală a unor geamuri de tip termopan pentru un nivel...