CAZ INCREDIBIL. Un șofer cu permisul anulat conducea beat criță o mașină radiată din circulație / Avea o alcoolemie record!

CAZ INCREDIBIL. Un șofer cu permisul anulat conducea beat criță o mașină radiată din circulație / Avea o alcoolemie record!
Un șofer cu permisul anulat conducea beat criță o mașină radiată din circulație
Publicat: 06/03/2020, 10:10
Actualizat: 06/03/2020, 10:12

Un bărbat de 61 de ani a fost oprit, joi, de un echipaj al Poliției Rutiere pe Drumul Judeţean 581 (DJ 581), în localitatea Grădinari. Pentru că mirosea puternic a alcool, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul i-a șocat pe agenți: 5,79 mg/l alcool pur în aerul expirat! Și a asta nu a fost tot. Au mai avut o surpriză, atunci când i-au verificat permisul auto și actele mașinii.

„Poliţişti de la Poliţia Oraşului Oraviţa au oprit pentru control pe DJ 581, în localitatea Grădinari, un autoturism condus de un bărbat de 61 de ani, acesta emanând miros puternic de alcool, la testarea cu aparatul etilotest rezultând o alcoolemie de 5,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au stabilit că autoturismul figura radiat din circulaţie şi bărbatul în cauză avea dreptul de a conduce anulat”, precizează reprezentanţii Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Caraş-Severin, citați de Mediafax.

„Aparatul etilotest era calibrat și verificat metrologic”, precizează reprezentanții Poliției Caraș-Severin. O explicație a alcoolemiei uriașe poate fi și aceea că șoferul a băut chiar cu câteva minute înainte de testare, deoarece avea o sticlă lângă el în mașină, scrie Opinia Timișoarei.

Bărbatul a fost condus de poliţişti la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge.

Potrivit sursei citate, bărbatul este cercetat pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, cu număr fals de înmatriculare şi sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

FOTO – ilustrativ: Pixabay.com