Înregistrările care au declanșat anchetarea lui Coldea

Publicat: 12/01/2017, 19:27
Actualizat: 14/01/2017, 22:18

În prima înregistrare pe care Sebastian Ghiță a lansat-o în spațiul public, fiind difuzată de RTV pe 28 decembrie, 2016, deputatul a făcut acuzații legate de modul în care ar fi fost presat să facă denunțuri împotriva lui Liviu Dragnea, a povestit cum se întâlnea cu Laura Codruța Kovesi și un șef al stației CIA din România în sediile SRI și cum a mers la petrecere la Sinaia cu șefa DNA și Vasile Dîncu.

”Pe doamna Kovesi am cunoscut-o în sediile SRI la K2, K4 și K14. Acolo ne întâlneam de minim două ori pe săptămână încă din anul 2010 și a durat această serie de întâlniri până în anul 2014. Realitatea e că poate sute de astfel de întâlniri au existat în acești ani. La unele din întâlniri erau prezenți doar generalul Florian Coldea, Laura Codruța Kovesi și un șef al stației CIA din România. Primul pe care l-am cunoscut în prezența doamnei Kovesi și a domnului Coldea a fost domnul Karl Schwab, fostul șef al doamnei Kovesi, iar al doilea este Eric Ashely, poate actualul șef al doamnei Kovesi”.

Ghiță a mai prezentat o serie de printuri despre care a susținut că sunt e-mailuri de pe adresa „[email protected]”, care ar fi fost a Laurei Codruța Kovesi.

„Poate într-o zi o să vedem mai multe date.Până atunci vreau să o întreb pe doamna Kovesi dacă își mai aduce aminte de petrecerea restrânsă din vila de la Sinaia în care dânsa cu domnul Dâncu și cu mine și chefuiam cu lăutarii și cântam „La Chilia in port”, varianta pentru statul de drept”, mai spunea Ghiță.

În a doua înregistrare, difuzată de RTV pe 29 decembrie, 2016, Ghiță susținea că toate dosarele din media au fost măsluite și că are informații despre cum a fost aranjată condamnarea lui Dan Voiculescu și cum a fost fabricat dosarul lui Adrian Sârbu.

„Am văzut cu ochii mei ce a făcut Laura Codruța Kovesi în dosarul Realitatea Media. Își dorea un caz spectaculos și m-a folosit pentru a fabrica un dosar. Am auzit despre cazul lui Dan Voiculescu de la fostul președinte Traian Băsescu. Mi-a spus că are înregistrări cu felul în care s-a plănuit și organizat închiderea lui Dan Voiculescu. La fel, am date și informații despre felul în care acest sistem represiv l-a executat pe Adrian Sârbu. Toate dosarele cu patroni de media au fost măsluite, aranjate”, declara Sebastian Ghiță într-o nouă înregistrare, difuzată de postul România TV.

Ghiță mai susținea, în aceeași înregistrare, că în cazul său totul a început cu angajarea unui ofițer al Serviciului Român de Informații la Prahova.

„Este vorba despre Sabin Iancu, care l-a selectat pe procurorul Negulescu să facă treburile murdare și l-a ajutat să măsluiască dosare și să găsească denunțători falși și mincinoși. Acest Negulescu a folosit una dintre cele mai josnice persoane, așa-numitul Răzvan Alexe pentru a obține denunțuri în peste 20 de dosare care îl au ca denunțător”, spunea Ghiță.

În a treia înregistrare, difuzată de RTV pe 3 ianuarie, 2017, Ghiță afirma că dosarul Realitatea TV a fost pus la cale de Laura Codruța Kovesi pentru a supune „sistemului” postul de televiziune. Ghiță afirma, în acea înregistrare, și că Nicolae Popa, fost director FNI, a fost adus din Indonezia cu un avion plătit de o firmă privată din Ploiești, toate aceste afirmații fiind făcute fără să aducă dovezi clare în sprijinul afirmațiilor sale.

„Kovesi m-a abordat în clădirea SRI, numită K2, stăteam împreună la masă și mi-a spus că ascultându-l pe Vântu și-a dat seama că nu mai are finanțare și mi-a explicat cât de vulnerabil este Vântu și că va accepta să primească finanțare și să cedeze Realitatea TV. Am acceptat acest lucru, dânsa gândindu-se că va putea să îl doboare și că Realitatea va deveni o televiziune supusă ce va da știri laudative la adresa mai marilor zilei. Nu s-a întâmplat. Cu toate acestea, am semnat acel contract de management cu Vântu și am acceptat să finanțez Realitatea TV”, susține Sebastian Ghiță, în cea de-a treia înregistrare făcută publică de postul România TV.

Fostul parlamentar afirmă că Laura Codruța Kovesi este cea care i-a spus cum să adune probe împotriva lui Sorin Ovidiu Vântu.

„Au început fricțiunile dintre mine și Sorin Ovidiu Vântu, iar Laura Codruța Kovesi, stând la pândă, a luat în considerare că un dosar făcut pe baza acestor tensiuni să fie făcut de dânsa și a început să-mi explice cum și în ce fel pot fi conduse discuțiile cu Vântu ca să pară șantaj, amenințare sau să se încadreze la fapte penale. Am ascultat-o pentru că aveam o relație de prietenie și pentru că punea extrem de multă pasiune în dorința de a-l înfunda pe Vântu și nu am vrut să mă cert cu dânsa”, a mai afirmat Ghiță.

Acesta a prezentat și un e-mail care ar fi fost transmis de șefa DNA și consiliera acesteia în care i se spunea ce trebuie să facă mai departe. Totodată, deputatul mai susținea, în cea de-a treia înregistrare de la dispariția sa, că presiunile din partea sistemului asupra lui au început la scurt timp după preluarea Realității TV.

„Și-a dorit acest dosar pentru sistem să aibă televiziunea și după ce am ajuns acolo au început să mă preseze să nu mai apară cineva la știri, să apară alții, să dau afară jurnaliști, să îi aduc pe alții. Au inceput conflictele între mine și sistem și am cedat. L-au adus pe Elan Schwartzenberg și eu am mers să fac România Tv. Au crezut probabil că proiectul va eșua. Chiar dacă au existat meciuri, îi felicit pe cei de la Antena 3 că au rezistat presiunilor. Au existat aceleași lucruri, ca în cazul Realitatea, cu RCS-RDS și domnul Bendei, știu multe lucruri și poate într-o zi o să le povestesc. A fost un dosar măsluit și am dovezi. Ce au făcut cu Voiculescu, Vântu, Sârbu, Patriciu, Adamescu vor să facă acum cu mine, să distrugă România TV și să mă ducă la închisoare”, povestea deputatul.

În cea de-a patra înregistrare, Ghiță afirma că are informații despre modul în care a fost fabricat dosarul lui Adrian Sârbu pe „adresa secretă a lui Florian Coldea” și a prezentat o înregistrare cu Traian Băsescu în care acesta vorbește de cum se dau condamnările.

„Nu doar eu cunosc aceste lucruri, ascultați-l pe fostul președinte Traian Băsescu ce povesteste despre întâmplările din biroul său pe care le-a înregistrat, întâmplări desfășurate în prezența lui Florian Coldea, Kovesi, Cameliei Bogdan. Dacă asta vi se pare justiție atunci nu mai am ce spune”, a declarat Sebastian Ghiță. Ulterior, postul România Tv a prezentat o înregistrare în care interlocutor este prezentat fostul președinte Traian Băsescu.

Discuție Interlocutor – Traian Băsescu

Și aveți înregistrări cu toți?

Coldea, doamna Kovesi, judecătoarea Camelia Bogdan. Bă, da’ să vezi conversația când îmi spuneau că îl luăm pe Mustață din complet. Da? Hai băieți să-l aruncăm în aer! Vreți să-mi distrugeți familia?

Ce stat este ăsta, domnule președinte?

Băsescu: Eu v-am spus de câteva ori, stat mafiot, na, eu știu ce spun.

Probleme cu dosarul Voiculescu?

Băsescu: Să-i vezi când vorbeau a doua zi după condamnarea, care cum le-o spusese cu trei zile înainte, s-a împlinit. Cum îmi spunea mâine îl luăm pe Mustață și intră Bogdan. Să-i vezi după o zi când spuneau am vorbit cu Camelia Bogdan și a spus că dacă aveam codul penal îi dădea 20 de ani, a putut să-i dea doar zece. Pe urma trage concluziile Coldea, știi. Să-l vezi ce spectaculos e Coldea când trage concluzii.

Sunteți supărat pe ei.

Băsescu: Bogdan este, a intrat judecător în dosarul ginerelui. Un judecător care duce dosarul de-un an este schimbat și la ultimul termen a intrat Camelia Bogdan. Păi bă, Bogdan, eu te știu cine ești!””.

În cea de-a cincea înregistrare, difuzată de RTV pe 5 ianuarie, 2017, Ghiță susținea că Victor Ponta ar fi fost șantajat pentru a o propune pe Laura Codruța Kovesi la conducerea DNA, precizând că Florian Coldea i-ar fi spus fostului premier că în caz contrar vizita sa în SUA va fi anulată.

„Eu sunt persoana care a însoțit-o pe Elena Udrea la biroul lui Victor Ponta și despre care Elena Udrea a declarat public. Ce nu s-a spus public până acum e faptul că Victor Ponta a fost șantajat pentru a o numi pe Laura Codruța Kovesi. Practic, în fața mea, Florian Coldea i-a spus că dacă nu o va numi pe Kovesi la DNA atunci vizita pe care Ponta o avea programată în America, pentru a se întâlni cu Biden sau cu Obama, va fi anulată. Mai mult, lui Victor Ponta i s-a spus că anunțul cu privire la vizita în America va fi făcut alegerilor prezidențiale iar chestiune asta îl va distruge. (…) Documentul cu propunerea de numire a Laurei Codruța Kovesi, documentul înaintat lui Traian Băsescu, a fost scris la Guvern, pe calculatorul din secretariatul lui Victor Ponta. Am asistat la redactarea lui pe hârtie oficială și apoi am mers la vila SRI cu indicativul K2 unde se aflau Florian Coldea și Victor Ponta. Ponta ne spusese, Elenei Udrea și mie, la întâlnirea pe care a avut-o la biroul său, >. Victor Ponta a avut dreptate. Laura Codruța Kovesi a încercat să înlăture din viața publică pe toți cei care într-un fel sau altul au ajutat-o. M-am dus apoi cu documentul la Victor Ponta l-am găsit cu Florian Coldea acesta a sunat-o pe Laura Codruța Kovesi și i-a spus să vină imediat la București. Așa a a fost numită Laura Codruța Kovesi”, a declarat Sebastian Ghiță.

Fostul deputat a povestit cum i-a cunoscut pe prim-adjunctul directorului SRI, Florian Coldea, și pe procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi și cum au petrecut mai multe vacanțe împreună.

„Persoane de rang înalt din SRI mi l-au prezentat pe Florian Coldea în 2008. Eram tineri, aveam copii mici și am legat o relație de prietenie. Amândoi credeam într-o Românie mai bună și ne propuneam oricât de mult puteam ca România să crească, să se dezvolte și noi să ne găsim un loc în țara noastră. Șapte ani de zile copiii noștri au crescut împreună. Nu voi da poze cu ei pentru că nu au nicio vină copiii. În schimb, veți vedea alte dovezi ale relației mele cu Florian Coldea din vacanțele făcute împreună. Așa am ajuns să o cunosc pe Laura Codruța Kovesi și să mă împrietenesc și cu ea. M-am întâlnit cu ea de sute de ori la sediul SRI, la mine acasă, la cramă, în vie, am chefuit împreună, am fost pe pontonul SRI din Deltă, la vilele SRI de la Neptun, la vilele de la Sinaia și multe alte lucruri. Așa am ajuns să fiu direct implicat în numirea Laurei Codruța Kovesi la SRI în 2014, eram prieten cu ea, eram prieten cu Florian Coldea și prieten cu Victor Ponta”, afirma, la acel moment, Ghiță.

În cea de-a șasea înregistrare, deputatul relata că Florian Coldea l-ar fi amenințat pe Victor Ponta că îl arestează dacă semnează contractul privind autostrada Comarnic-Brașov, prezentând imagini cu Florian Coldea despre care spune că ar fi fost filmate la casa sa de la Cheia.

„Unul dintre conflictele majore pe care le-am avut cu Florian Coldea ținea de discuția despre dezvoltarea României, despre faptul că sunt blocate proiectele, că frica generează lipsă de absorbție de fonduri europene, de faptul că funcționarilor le e teamă să mai ia orice decizie și să semneze orice document. În februarie 2015 a fost oaspetele meu la o vilă a familiei de la Cheia. A venit împreună cu familia sa. Am dovezi și am să vi le arăt. Iată imaginile care ne prezintă pe amândoi în discuția de la Cheia”, declara Sebastian Ghiță.

Ulterior, postul România TV a prezentat imagini în care apare Florian Coldea, pe teresa unei case. Filmul continuă cu Sebastian Ghiță, care apare pe terasă și vorbește cu o persoană, însă interlocutorul nu mai apare în imagini. Sebastian Ghiță susține că Florian Coldea l-ar fi amenințat pe Victor Ponta că dacă ar fi semnat contractul privind autostrada Comarnic- Brașov, l-ar fi arestat.

„Ponta își dorea să continue proiectul cu autostrada Comarnic-Brașov însă Coldea nu a fost de acord niciodată cu acest proiect. L-a amenințat de față cu mine că îl va aresta, pe el și funcționari din CNADNR care îndrăznesc să avanseze cu acest proiect. Îl va aresta dacă semnează contractul. Licitația, pentru că a fost vorba de o licitație între mari concerne europene, fusese deja câștigată de către consorțiul Vinci Strabag Aktor și era susținută de două grupuri financiare mari: Societe Generale din Franța și Erste Group Bank din Austria.

În februarie 2015, la Cheia i-am reproșat lui Florian Coldea că blochează România blocând acest proiect și nu numai. Mi-a răspuns foarte nervos și agasat că europenii vor autostrada Pitești- Sibiu pentru că pe acolo este definit culoarul european iar restul de bani pe care România îi strânge trebuie să-i păstrăm pentru a cumpăra armanent. I-am explica că autostrada Pitești-Sibiu costă șapte miliarde de euro și va dura peste 12 ani să o facem iar autostrada Comarnic- Brașov va costa sub un miliard și o poate face România în doi ani, maxim trei. Iată că ce am spus atunci a confirmat guvernul Cioloș acum câteva săptămâni”, afirma Ghiță.

În cea de-a șaptea înregistrare, difuzată de RTV pe 11 ianuarie, 2017, Ghiță afirma că a mers în mai multe vacanțe în străinătate cu Florian Coldea, publicând o fotografie în care ar apărea soțiile celor doi. Ulterior, jurnalistul Dan Andronic, invocat de Sebastian Ghiță în ultima înregistrare, a confirmat că s-a întâlnit cu prim-adjunctul SRI în aeroportul din Istanbul, susținând, însă, că nu își amintește de Sebastian Ghiță.

„La începutul anului 2010, la începutul lunii februarie, am fost împreună cu familiile în Seychelles, doar noi. Eram înainte de congresul PSD și am hotărât să mergem într-o vacanță pe o insulă exotică. Am stat împreună, și se poate verifica ușor, la Hilton Seychelles Nord Resort. Dintr-o întâmplare, am găsit acasă plicul cu facturile de la acel hotel. Am stat zece zile și îmi aduc aminte că-l rugam să-l ajute pe Victor Ponta să câștige președinția PSD iar Florian Coldea îmi zicea că Traian Băsescu nu îl vrea pe Ponta. Diaconescu, Geoană, oricine dar numai să nu ajungă Ponta la PSD.

Dan Andronic de la Evenimentul Zilei poate să vă confime că ne-am intersectat la întoarcere pe aeroportul din Istanbul. Atunci a stat de vorbă la îmbarcarea în avion și cu mine și cu Florian Coldea. Coldea s-a speriat atunci de Andronic și, deși avea bilet la business, s-a mutat la economic. Îi era frică să nu afle Băsescu cu cine a fost în exercusie. Nu a fost singura vacanță petrecută cu Florian Coldea. În octombrie 2012 am fost împreună cu Vasile Dâncu și cumnatul meu Cristi Anastasescu în Toscana, în Italia, unde am stat la o vilă numită Locanda Dell’Amorosa. Iată și un document de la acea vilă cu numele noastre tipărite pe document. (…) Vă mai dau doar un exemplu de astfel de vacanță și o poză cu familiile la Disneyland, la Paris, în poză apare doamna general Dorina Coldea, soția domnului Coldea”, declara Sebastian Ghiță în înregistrarea difuzată miercuri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
România în Schengen AIr. Regulile pe aeroporturi intră în vigoare din 31 martie
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația