ÎNSCRIERE CLASA PREGĂTITOARE, ÎNSCRIERE CLASA I. Când se publică listele și când începe ÎNSCRIEREA

ÎNSCRIERE CLASA PREGĂTITOARE, ÎNSCRIERE CLASA I. Când se publică listele și când începe ÎNSCRIEREA
Publicat: 12/02/2014, 18:01
Actualizat: 19/05/2015, 00:12

Ministerul Educației a postat, marți, pe site-ul instituției, proiectul de Calendar al înscrierii în învățământul primar pentru anul școlar 2014 – 2015.

Astfel, în 17 februarie, vor fi afișate circumscripțiile școlare și numărul de clase pregătitoare alocate, la fiecare unitate de învățământ, pe site-ul acesteia și pe site-ul inspectoratului școlar.

Totodată, vor fi prezentate informații cum ar fi posibilitatea organizării procesului de învățământ în cadrul unei grădinițe aflate în structura școlii sau în consorțiu cu școala și posibilitatea organizării programului „Școală după școală” și vor fi afișate fotografii ale spațiului în care se desfășoară activitatea la clasa pregătitoare.

Tot atunci, va fi afișat programul de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor, care poate fi solicitată de părinți în vederea înscrierii, fiind prezentate și unitățile/ instituțiile în care se realizează evaluarea. În perioada 18 februarie – 12 martie va fi realizată evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor.

În perioada 19 – 28 februarie, în fiecare unitate de învățământ cu clase pregătitoare, va fi organizată „Ziua porților deschise”, zi în care părinții, copiii și alte persoane interesate pot vizita spațiile dedicate activităților claselor pregătitoare și pot purta discuții cu personalul unității de învățământ implicat în această activitate. Totodată, în acest interval, în școli vor avea loc întâlniri pentru informarea și consilierea părințor copiilor din grădiniță care vor fi cuprinși, în anul școlar 2014 – 2015, în învățământul primar.

În intervalul 24 februarie – 14 martie, părinții vor completa, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, cererile-tip de înscriere.

Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare începe în 17 martie, când are loc lor procesarea, de către comisia națională de înscriere a copiilor în învățământul primar, a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat acest lucru în cererea-tip de înscriere.

Apoi, în perioada 18 – 20 martie, vor fi procesate cererile părinților care solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, pentru locurile rămase libere.

Pe 21 martie are loc repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat înscrierea la o altă școală decât școala de circumscripție, dar care nu au fost admiși din lipsă de locuri și care au exprimat în această fază opțiunea pentru înscrierea în școala de circumscripție.

În perioada 21 – 22 martie, unitățile de învățământ vor afișa lista candidaților înmatriculați, a numărului de locuri rămase libere și a listei copiilor neînscriși după prima etapă.

A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare are loc din 24 martie

În intervalul 25 martie – 4 aprilie vor fi despuse cererile-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă.

Pe 11 aprilie vor fi afișate, la fiecare unitate de învățământ, listele finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.

Apoi, în intervalul 14 – 18 aprilie, vor fi centralizate și soluționate de către inspectoratul școlar cererile părinților copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ.

MEN a realizat și calendarul înscrierii în clasa I a copiilor de 7 ani care nu au fost înscriși în învățământul primar în anul școlar 2013-2014 și ai căror părinți solicită înscrierea direct în clasa I.

Astfel, în perioada 24 februarie- 14 martie, vor fi depuse cererile de înscriere a copiilor la școala de circumscripție, iar în perioada 25 martie – 4 aprilie va avea loc depunerea cererilor de către părinții care solicită înscrierea în altă școală decât unitatea de circumscripție.

În 11 aprilie vor fi afișate, la fiecare unitate de învățământ, listelor finale ale copiilor înscriși în clasa I.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului