Inspector școlar: Universitățile să răspundă cum și-a luat licența cel care a luat 2 la titularizare

Inspector școlar: Universitățile să răspundă cum și-a luat licența cel care a luat 2 la titularizare
Publicat: 18/07/2017, 16:19

Șeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că județul Cluj ocupă locul întâi la nivel național după rezultatele la titularizare, fiind înregistrare 9 medii de 10.

„Rezultatele la Titularizare situează județul Cluj pe locul I pe țară cu 58,81% note peste 7, cu peste 13 procente peste media pe țară. Rezultatul este unul bun, mai bun și decât anul trecut când am avut 57,8%. Am avut 561 de note între 7 și 10 și 9 profesori care au avut nota maximă 10, față de 5 câți au fost anul trecut. De asemenea, la polul opus am avut și 124 de cadre didactice, 12,12%, cu note între 1 și 5, care nu vor putea ocupa nici un post în sistemul de învățământ. Legat de aceste note mici, ar trebui întrebate universitățile cum și-a luat licența unul care a luat nota 2 la titularizare?”, a spus Cuibus.

Reprezentanții ISJ Cluj au precizat că au fost înregistrate patru note între 1 și 2, cele mai mici, dintre care două la Educație Fizică, și câte una la Fizică și Psihopedagogie Socială.

Contestațiile la titularizare se pot depune marți și miercuri, iar rezultatele finale se vor afișa luni, în 24 iulie.

În județul Cluj, peste 1.000 de candidați au concurat pe un total de 63 de posturi în învățământ pe perioadă nedeterminată, dintre care 45 în mediul urban și 18 în mediul rural, și pe 712 posturi complete pe perioadă determinată.

Cea mai mare concurență a fost de 70 de candidați pentru un post de profesor de limba franceză.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase