Inspectorii ANPC, îngroziți de ce au găsit la terase din Costinești

Redactor:
Cosmin Vaideanu
Inspectorii ANPC, îngroziți de ce au găsit la terase din Costinești
Bărbatul din Gornet nu a ținut cont de carantină și a plecat la Costinești
Inspectorii ANPC, îngroziți de ce au găsit la terase din Costinești

Președintele ANPC, Marius Dunca, prezent la acțiunea de control de la Costinești, a declarat că produsele descoperite de echipele de control puteau pune pericol sănătatea consumatorilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Operatorii economici îmi spun mereu că a doua zi totul este în regulă, dar când venim la dânșii observăm lucruri care nu sunt în regulă și produse care pot pune în pericol viața și sănătatea consumatorilor. Am găsit produse care nu sunt depozitate conform indicațiilor date de producător, spune să fie ținute la 0 – 4 grade, dar sunt înghețate, le decongelăm și atunci își pierd din caracteristici. Am găsit o ladă de pește file care avea o muscă, produse expirate, erau pulpe de pui într-o găleată care miroseau urât”, a declarat Marius Dunca.

El a afirmat că pentru neregulile constatate au fost aplicate amenzi de 20.000 de lei, iar produsele cu probleme au fost retrase de la comercializare și distruse de inspectorii ANPC.

Săptămâna trecută echipele de control au efectuat verificări în stațiunea Mamaia, ocazie cu care au închis temporar, până la remedierea deficiențelor, o terasă și bucătăria unui hotel, și au amendat alte două unități de alimentație pentru diverse nereguli. De asemenea, au închis 26 de camere de la același hotel care nu aveau balconul securizat corespunzător până la remedierea situației.

Președintele ANPC a spus că asemenea controale vor avea loc pe toată durata sezonului estival.

Tags:
Inchide