Întâmplare stranie într-o familie de preoți! Doi bărbați, tată și fiu, au avut parte de aceeași moarte, la 25 de ani distanță

Întâmplare stranie într-o familie de preoți! Doi bărbați, tată și fiu, au avut parte de aceeași moarte, la 25 de ani distanță
Sursă Foto - Facebook
Publicat: 03/12/2022, 14:53
Actualizat: 03/12/2022, 14:54

Este doliu între preoții din Suceava, după ce unul dintre colegii lor a murit subit în curtea bisericii în care slujea. Ciudat este faptul că preotul s-a stins din viață exact ca tatăl său, la o distanță de 25 de ani.

Marți, polițiștii de la Secția Rurală Pojorâta au fost anunțați prin 112 de către un bărbat din Sadova, că l-a găsit decedat pe preot în curtea Bisericii Sf. Nicolae din localitate.

Din păcate, la sosirea echipajului de la Serviciul de Ambulanță Suceava, s-a constatat că preotul Benedict Cuciureanu era decedat, probabil din seara anterioară.

Din cercetările preliminare ale poliției a rezultat că preotul a plecat de acasă de luni seară și s-a dus pe un teren pe care avea depozitate lemne.

Alarma s-a dat abia a doua zi pentru că preotul era singur acasă.

Benedict Cuciureanu a fost găsit decedat pe un teren al bisericii, pe traseul de unde a luat lemnele cu care se îndrepta spre casa parohială.

Polițiștii nu au găsit urme de agresiune pe trupul preotului

Polițiștii nu au identificat urme de agresiune sau alte elemente care să le aducă suspiciuni.

Se bănuiește că a fost vorba de un infarct, mai ales că preotul avea afecțiuni cunoscute.

Conform procedurilor, a fost deschis un dosar penal și se continuă cercetările.

Preotul Benedict Cuciureanu era fiu de preot și slujea chiar în biserica în care a slujit tatăl său, preotul Gheoghe Cuciureanu.

Făcea acest lucru de 25 de ani, de când tatăl să a murit fulgerător, în dimineața zilei de 21 mai 1997.

„Preotul Gheorghe Cuciureanu mergea la sfânta biserică pentru oficierea slujbei religioase, a căzut la câțiva metri de locuința sa sub un tei secular cu fața spre Sfântul Altar. A făcut infarct.

Prezbitera Emilia l-a observat imediat, a ajuns la el, i-a făcut respirație artificială, a anunțat ambulanța care l-a dus la spital, dar nu s-a putut face nimic. După o viață binecuvântată de Dumnezeu cu ani mulți și fapte alese pentru care i s-a acordat gradul de preot iconom stavrofor, sufletul preotului Gheorghe Cuciureanu a trecut în veșnicie, la vârsta de 60 de ani”, potrivit Monitorulsv.ro.

25 de ani mai târziu, fiul său, Benedict Cuciureanu, a avut o soartă asemănătoare, el fiind găsit mort pe un teren ce aparținea bisericii.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase