INTERVIUL INTEGRAL | Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, la „Marius Tucă Show”: Agentul de la Slatina este complice la omor, are sângele clar pe mâinile lui / Curajul Alexandrei a costat-o viața

Publicat: 30/07/2019, 16:33
Actualizat: 08/01/2020, 21:10

Eu cred că procurorul Popescu este complice la multe alte lucruriși cred că vom afla foarte multe lucruri. Mulți procurori au încercat să intervină pentru el în această perioadă

Marius Tucă: Faci trei minute, cinci minute să vorbești cu oricare, toată lumea cunoaște pe toată lumea, incredibil. Deci procurorul practic a refuzat să dea dosarul?

Alexandru Cumpănașu: A refuzat. A fost forțat să predea acest dosar, din câte știu eu, îl apucase zelul deodată și pentru mine este un indiciu clar că omul ăsta are foarte multe lucruri de ascuns cu privire la modul cum a procedat în acest caz, dar cred că și în alte cazuri. Nu vreau să speculez, ba de fapt vreau să speculez, eu cred că acest procuror fiind prim procuror acolo, apropo de ce vorbeai cu rețelele de prostituție pe care nu el le-a instrumentat ci tot alții, el nu știa nimic despre ce se întâmplă în Caracal, nu are idee, este o fată mare. Eu cred că acest om este complice la multe alte lucruri, Marius, și cred că vom afla foarte multe lucruri și de aceea mulți procurori au încercat să intervină pentru el în această perioadă și să știi că au fost procurori care au intervenit și la mine pentru el că e un băiat bun. Nu au încercat să mă amenințe, a fost așa voalat. Înțelegi amenințarea, este voalată. Este un băiat bun, este în regulă, este un băiat care-și face treaba. Păi cum își face treaba dacă el de la 11 ziua, Marius, până la ora 6 seara, nu a cerut Departamentului de Operațiuni Speciale, trecem de STS, localizarea apelului și localizarea Alexandrei. Deci până la 6 seara el avea posibilitatea să solicite Departamentului de Operațiuni Speciale. Acest lucru s-a întâmplat deja la șapte ore după ce Alex a sunat prima dată. Nu mai spunem că putea fi salvată dacă nemernicul ăla o îndruma corect și îi spunea „închideți telefonul, că de aici încolo ne ocupăm noi” și o găseau liniștiți pentru că nu știa nimeni că a sunat și îi spunea „ștergeți numărul de pe telefon, apelul, lăsați telefonul de o parte și noi venim să vă găsim”. Eu sunt sigur că la cât de curajoasă și rațională a fost că executa acele lucruri și nu mai suna disperată să convingă lumea că ea este sechestrată. Bun, revin, acest procuror timp de șapte ore, Marius, nu a făcut absolut nimic. Deci nu a făcut nici o solicitare, după ora 11 cum ai spus și tu vine această localizare. Între ora 11.00 și ora unu și jumătate, cel puțin din sursele pe care le am eu, dar și public am văzut, s-au dus să ceară mandat de la judecător, ce Dumnezeu au făcut? S-au rugat la Buddha, nu la Buda la inspectorul șef, stau să mă întreb ce a făcut acest procuror, ce a fost în mintea lui având deja locația unde persoana respectivă era omorâtă sau urma să fie omorâtă.

Marius Tucă: O aveau atunci? Crezi că o aveau?

Alexandru Cumpănașu: Da. la ora 11.00 o aveau, am certitudinea pentru că am certitudinea de la DOS, cei de la DOS mi-au…

Marius Tucă: La ora 11 noaptea.

Alexandru Cumpănașu: Noaptea, da.

Marius Tucă: A, deci trecuseră 12 ore.

Alexandru Cumpănașu: Da și din cele 12 ore în șapte ore acest individ, procurorul acesta, nu a solicitat localizarea acelui apel precum și a persoanei. Nu a cerut nimic. A cerut la 6, înțelegi, și au primit localizarea undeva în jurul orei 10 -11 seara.

Marius Tucă: Este strigător la cer! Dar toate astea nu existau dacă în momentul în care Alexandra a sunat, un echipaj de Poliție care trebuia să intervină, localiza prin STS care vedem al cui este STS-ul și al cui nu este, se duceau acolo și nu mai ajungeau nici la procuror pentru că era un caz iminent de agresiune, fusese violată, un caz de omor aș putea spune, un caz cu o tentativă de omor, nu mai ajungeam nici la procurorul care a stat 12 ore ca să facă, nici la judecătorul care a cerut intervenția după 6 dimineața, pentru că i s-a părut să nu-l deranjeze pe ăla la unu noaptea, deci toate astea mi se par incredibile. Și eu din câte știu, și informațiile mele sunt foarte sigure, chiar dacă suni de pe un telefon care nu e Iphone, apropo de chestia asta, un telefon cu tastatură veche…

Alexandru Cumpănașu: Care nu e un smart.

Marius Tucă: …nu este un smart… și așa se poate identifica telefonul.

Alexandru Cumpănașu: Bineînțeles că da, am mai spus asta, nu știu de ce domnul Arafat a scos această imbecilitate, bineînțeles că se poate indiferent că este sau nu este un telefon inteligent. Se poate în alte țări localiza și dacă suni, nu știu, cred că și după primul telefon mobil inventat vreodată. Faptul că nu au făcut-o sau prin justificarea lor nu au avut echipamentele necesare nu justifică ce nu au făcut, pentru că au avut bani de echipamente nu le-au cumpărat, ok, dar eu știu sigur că au avut bani de echipamente, eu știu sigur că puteau să o facă și nu au făcut-o, Marius.

Marius Tucă: Bineînțeles că se putea, sute de milioane de euro s-au băgat în acest serviciu, iar bâjbâiala aia din conferința de presă că ăla de telefonie mobilă, alea sunt prostii de doi bani, se putea identifica. Avem mesaje de la dumneavoastră și sunt interesante: „Bună ziua, condoleanțe familiei, credeți că ar fi un lucru bun ca apelurile înregistrate la 112 să poată fi făcute publice așa cum e în Statele Unite ale Americii?”

Alexandru Cumpănașu: Da, și este dreptul familiei să facă acest lucru, iar eu în momentul în care le voi avea voi întreba părinții dacă sunt de acord.

Marius Tucă: E vorba doar de acordul părinților, dar altfel crezi că ar fi necesar să fie date aceste apeluri?

Alexandru Cumpănașu: Da, ar fi necesar să fie date și nu numai să fie date, mai este un lucru grav pe care nu l-au făcut, Marius. Ministerul de Interne are acest protocol cu toate televiziunile și cu toate structurile de presă, iar ei nu au anunțat nicăieri dispariția persoanei, pentru că colegii din presă au făcut-o după ce am sunat eu.

Marius Tucă: De ce nu au făcut asta?

Alexandru Cumpănașu: De proști ce sunt. Iartă-mă, dar acum pe bune, ce explicație poți să dai? Că nu cred că erau cei de la București de la IGPR în complicitate cu un nemernic de la Caracal. Nu, de proști ce sunt. De prost ce administrează, iartă-mă, această instituție.

Marius Tucă: Alt mesaj, Alex: „Bună ziua, este inacceptabil așa ceva într-o țară europeană, condoleanțe familiei, dar toți ăștia trebuiesc trași la răspundere și chiar pușcărie pentru ei. În Statele Unite dacă telefonul primit era la ora 11:11, la și jumătate criminalul avea șase gloanțe în el. Toți sunt vinovați, așa ceva nu se ia în derâdere, iar eu ca și cetățean aș fi intervenit, dar mă gândesc că le-a fost frică să intervină, altfel nu-mi explic.”

Alexandru Cumpănașu: Nu, au fost pur și simplu niște oameni așa cum ai explicat mai devreme, niște oameni care văd cetățenii ca pe niște mărfuri, ca pe niște slugi, ca pe niște sclavi, ca pe niște oameni care se duc la ei ca la niște împărați. Și atunci ei decid cine trăiește și cine moare și dacă au chef sau nu să își facă treaba. Ăsta este adevărul! Poate o fi și o complicitate, nu știu, eu nu exclud lucrurile astea.

Marius Tucă: Știi la ce oră au aflat locul în care se afla Alexandra? Oficial, te întreb?

Alexandru Cumpănașu: Da, la ora 11:00.

Marius Tucă: Seara?

Alexandru Cumpănașu: Da, adică locul de unde s-a sunat.

Marius Tucă: Da, locul de unde a sunat Alexandra.

Alexandru Cumpănașu: Da, adresa…

Marius Tucă: După 12 ore?

Alexandru Cumpănașu: Da, repet pentru că procurorul șapte ore nu a cerut nimănui să localizeze.

Marius Tucă: Eu cred că în momentul în care Alexandra a sunat de trei ori, cei de la STS aveau deja…

Alexandru Cumpănașu: A, da, vorbim de STS, ok, STS-ul a dat trei adrese false și după aceea nu a mai dat nici o adresă.

Marius Tucă: A dat trei adrese false după apelurile Alexandrei sau mai târziu?

Alexandru Cumpănașu: Da, după apelurile Alexandrei.

Marius Tucă: Păi, alea trei adrese false a mers cineva la ele?

Alexandru Cumpănașu: A mers, a mers.

Marius Tucă: După telefon sau după cât timp?

Alexandru Cumpănașu: După apelurile telefonice chiar vărul meu a mers la două dintre adresele respective.

Marius Tucă: La ce oră, Alex?

Alexandru Cumpănașu: Undeva în jurul orei 12:00-1:00, nu mai știu.

Marius Tucă: La prânz?

Alexandru Cumpănașu: Da.

Marius Tucă: A, deci a fost imediat atunci.

Alexandru Cumpănașu: Imediat atunci, el a fost împreună cu…

Marius Tucă: Păi și înseamnă că ăia de la STS o au pe conștiință pe Alexandra.

Alexandru Cumpănașu: O au foarte clar pe conștiință.

Marius Tucă: Totuși poliția s-a dus la o oră din momentul în care a sunat Alexandra să caute le cele trei…

Alexandru Cumpănașu: Da, când au avut prima informație referitoare la posibilele localizări s-au dus și au făcut percheziții. Numai aici nu au făcut.

Marius Tucă: Cei doi polițiști care au stat de vorbă cu Alexandra trebuiau să o sfătuiască, trebuia pur și simplu să-i spună să nu mai sune și Alexandra era în viață până când ajungeau ei acolo. Doi, în momentul în care au aflat polițiștii cele trei locații, așa false cum erau ele, bănuiesc că nu erau atât de departe de locul în care s-au aflat, știi asta?

Alexandru Cumpănașu: Da.

Marius Tucă: Erau departe?

Alexandru Cumpănașu: Unele erau într-o comună, altele, deci erau departe.

Marius Tucă: Deci erau departe, și?

Alexandru Cumpănașu: Deci a fost STS-ul departe de realitate.

Marius Tucă: Prea departe.

Alexandru Cumpănașu: S-au dus și au făcut percheziții.

Marius Tucă: Dar niciuna aproape.

Alexandru Cumpănașu: La niciuna aproape, nu.

Marius Tucă: Adică nu era niciuna în Caracal, aproape de strada…

Alexandru Cumpănașu: În Caracal era, dar nu aproape de strada respectivă.

Marius Tucă: Nu aproape de Craiovei, că știu foarte bine strada.

Alexandru Cumpănașu: Și încă una într-una din comune.

Marius Tucă: Hai să recapitulăm pentru că nu ne grăbește nimeni și încercăm să fim cât se poate de lucizi și cred că suntem și foarte pragmatici: Alexandra sună de trei ori, ne întoarcem în timp ca să ne dăm seama că au trecut aproape 24 de ore din momentul din care a fost răpită și poliția nu a făcut nimic.

Alexandru Cumpănașu: Da.

Marius Tucă: 24 de ore, Poliția nimic.

Alexandru Cumpănașu: Da.

Marius Tucă: Că putea să caută, să vadă, nu mai spun că dacă îi vezi fața criminalului, știai că ăsta e criminal fără să fi făcut în viața lui ceva. Opt internări la psihiatrie și așa mai departe.

Alexandru Cumpănașu: Păi asta spun că erau multe alte indicii.

Marius Tucă: Erau multe indicii care ar duce aici, faptul că a fost în Italia și a făcut acolo…

Alexandru Cumpănașu: Spre restrângerea, se face un cerc de suspecți, în toată lumea în astfel de cazuri.

Marius Tucă: Dar tot răul pleacă din urmă de la cazul Luizei, că dacă se ocupa cineva de cazul Luizei și nu trimiteau părinții…

Alexandru Cumpănașu: Nu s-au ocupat, Marius. Au tratat toate aceste cazuri ca pe toate celelalte cazuri care trebuiau (…)

Marius Tucă: Bine, o să ne întoarcem și în timp și la tot ce s-a întâmplat acolo. Deci, ne întoarcem la apelurile Alexandrei.

Alexandru Cumpănașu: Te rog.

Marius Tucă: Alexandra sună de trei ori, polițiștii care au răspuns, profesionalism zero.

Alexandru Cumpănașu: Încă mai grav. nici nu știu cum să le zic, nu am cuvinte.

Marius Tucă: Sunt vinovați, hai să ne înțelegem, nu i-au spus Alexandrei să lase telefonul să șteargă ultimul număr, că se ocupă din momentul ăla.

Alexandru Cumpănașu: Nu, primul chiar a repezit-o și a expediat-o.

Marius Tucă: Da, acolo este exact cum spuneai, ne putem uita la mâinile lui să vedem dacă nu cumva este complice la moartea Alexandrei.

Alexandru Cumpănașu: Da, ai dreptate, următorii doi nu au consiliat-o.

Marius Tucă: Nu au consiliat-o, au vorbit, au răspuns la ceea ce trebuia să vorbească mai puțin chestia cea mai importantă „dragă Alexandra, închide telefonul, venim! Șterge numărul, vorbește, ține-l de vorbă”. Ceea ce se întâmplă în cazul ăsta, numai dacă ar fi văzut și ei două filme și știau ce să facă. Trei, STS-ul, complice au dat trei sau patru locații sau locuri, că mă enervează ideea de locație care nu erau corecte și fratele tău s-au dus…

Alexandru Cumpănașu: Vărul meu.

Marius Tucă: Vărul tău s-au dus acolo și nu au găsit nimic.

Alexandru Cumpănașu: Nu, n-au găsit nimic.

Marius Tucă: Mai spun mai mult, descrierea făcută de Alexandra era suficientă.

Alexandru Cumpănașu: Da, era, în orașul nostru?

Marius Tucă: Știu orașul Caracal, deci noi, fără STS, un polițist din Caracal sau fără STS fără nimic doar prin descrierea făcută. Vorbea despre poartă, vorbea despre curte, despre mașină, vorbea despre multe altele. Și ăsta a fost intervalul am înțeles, criminalul acum s-a dus la farmacie pentru că avea mâinile legate și era rănită Alexandra și era perioada în care a sunat.

Dacă interlopii pun șefii poliției și procurorii și politicienii și primarii ce vreți? Să avem așteptări?

Alexandru Cumpănașu: Da.

Marius Tucă: Mergem mai departe. Ce se întâmplă, Dumnezeule, cu procurorii, cu mandatul, cu milițienii, cu judecătorul? Descalificant! Pentru că ei nu mai știu să servească cu ghilimele, România, ei servesc pe oricine altcineva, și cetățeanul român, servesc pe oricine altcineva mai puțin pe cei care îi plătesc și cei la care ar trebui să se raporteze în fiecare secundă. Nu la șeful miliției din Caracal, nu la șeful miliției de nicăieri, ăla Buda sau cum îl chema, nici la procurorul de sector, la nimeni, este absolut înfiorător.

Alexandru Cumpănașu: Mai ales că dacă interlopii pun șefii poliției și procurorii și politicienii și primarii ce vreți? Să avem așteptări? Adică să avem așteptări să dăm cu ei de pământ până când nu știu vom ajunge la un rezultat sau ne vor lichida ei pe noi. Dar, din punctul meu de vedere cangrena în acest moment este foarte, foarte mare. Vorbeai despre locul unde se afla Alexandra și modul în care s-a procedat, păi cum să-ți explic, eu cred că dacă Poliția Olt se implica cu totul, vorbim despre un inspectorat cu câteva sute, dacă nu chiar cu o mie de angajați dacă acel inspector șef incompetent, analfabet care luase 5 sau cât luase la promovarea examenului pentru postul de ce Dumnezeului era de inspector șef, dar l-au împuternicit, ei bine dacă el mobiliza cei 1000-2000 de angajați ai Ministerului de Interne din județul Olt, în Caracal, pe străzile alea.

Am suspiciuni majore cu privire la faptul că acest om a acționat singur Povestea cu arsul corpului în 12 ore și vecinii, nimeni din Caracal nu a auzit, nimeni nu știe, nu a mirosit, nu cred

Marius Tucă: Cinci măcar să fi mobilizat.

Alexandru Cumpănașu: Eu spun că resursele existau, au existat tot timpul. Vorbim de un oraș mic.

Marius Tucă: E adevărat. Alt mesaj: „Condoleanțe familiei, sunt din Caracal, și vă întreb un lucru. De ce nu se aduc în discuție descinderile de acum aproximativ două luni de la proxeneții din Caracal? De ce nu se mai spune nimic? Cereți informații, toată lumea din acest oraș știe despre aceste grupări. Există câte un interlop la fiecare colț de stradă”. Eu cred că Alexandra a murit pentru că unii se prefac că muncesc, Poliția locală căreia i-au reclamat părinții că a dispărut copilul, dispecerul la 112, angajații STS, procurorii, toți cei care aveau obligația să lupte pentru Alexandra trebuie să-și piardă serviciul călduț și să răspundă penal, toți pe persoană fizică, nu doar șefii lor. „Condoleanțe familiei!” „Bună ziua, domnule Tucă, vă spun exact ce gândesc oamenii legii de la IPJ Slatina, sora mea de 14 ani dispărută, caz nerezolvat încă, era la domnul comisar Belenț când un subaltern a venit să-i raporteze o altă dispariție. Replica domnului Belenț a fost citez: unde s-a mai dus și asta? Îmi venea să-i înfig unghiile în ochi și în gât, a fost cireașa de pe tort, ne-au râs în nas și încă o mai fac, ne-au aburit 14 ani că ei cercetează, dar nu fac nimic.” „Bună ziua, sunt Daniela Diaconu, locuiesc în Marea Britanie, urmăresc cu mare interes acest caz. Întrebare: ce a făcut Poliția în urma declarației pe dispariție depusă de părinții Alexandrei și până la primul apel către 112?” Nimic, doamnă, vă răspundem noi, absolut nimic nu au făcut. „Au ieșit rezultatele analizelor ADN, se pot confirma cele spuse, logic criminalul nu avea cum să lucreze atât de curat și rapid să scape de corpul inert al Alexandrei”.

Alexandru Cumpănașu: Au ieșit primele analize ADN care confirmă doar prezența în casă, fire de păr și scotchul, urmele de ADN de pe scotch, dar încă nu avem cadavrul și eu sunt de acord cu doamna, am suspiciuni majore cu privire la faptul că acest om a acționat singur sau Doamne ferește este protejat, pentru că eu povestea cu arsul corpului în 12 ore și vecinii, nimeni din Caracal nu a auzit, nimeni nu știe, nu a mirosit, nu cred.

Marius Tucă: „Bună ziua și condoleanțe familiei. După părerea mea în acest caz e vorba de altceva față de ceea ce susține suspectul principal. Eu, în primul rând nu aș crede că pe Luiza a aruncat-o în Olt, că nu avea nici o presiune de a scăpa rapid de cadavru, iar în cazul Alexandrei a recurs la acțiunea incinerării când aflase că sunt alertate autoritățile. Cred că aici este vorba despre un clan mafiot din care face parte chiar și procurorul de caz și poate mulți alții. Cred că fetele sunt în viață și au fost create aceste amânări pentru ca fata să fie plasată la un intermediar. Singurul motiv pentru mine pentru care suspectul a făcut acest gest de a-și lua asupra lui toată vina, este ca în această treabă să fie implicați membri ai propriei familii, este doar o părere.” Da, dar am înțeles că bijuteriile au fost găsite în acel cazan, bijuteriile Alexandrei arse.

Alexandru Cumpănașu: Da, lănțișorul, erau în cazanul respectiv unde…

Marius Tucă: Butoi, cazan, mă rog.

Alexandru Cumpănașu: Da, butoi. Dumnezeule, nici eu… aici sunt multe lucruri, în ce butoi bagi un om? Deci nu existau urme de sânge, nu vreau să mă gândesc totuși cum a fost omorâtă nepoata mea, dar totuși nu a omorât-o, nu există urme de sânge, a băgat-o cu totul în ceva și cum a decurs lucrul ăsta, adică, ok, au găsit acolo acele inele și lănțișorul, dar putea să le arunce tocmai pentru a merge pe piste false. Eu nu înțeleg cum a putut să scape de cadavru, dacă a făcut lucrul ăsta să scape de cadavru într-un timp atât de scurt de la 11 când a sunat Alexandra, până la 12 noaptea când Poliția era în fața porții acestui individ și ei ar fi auzit, ar fi văzut orice fel de mișcare.

Marius Tucă: Păi nu, lucrurile s-au întâmplat așa conform surselor pe care le am și eu la Caracal și anume că în momentul în care s-a întors de la farmacie a lovit-o brutal pe Alexandra.

Alexandru Cumpănașu: Dacă o lovea rămâneau urme de sânge.

Marius Tucă: I-a rupt zona cervicală, asta ce spune ancheta în momentul de față, din păcate nu pot să spun astfel de lucruri, a lăsat-o acolo abia se mai mișca, a plecat prin Caracal s-a plimbat o perioadă după care s-a întors și a pus-o în butoiul cu pricina și a pus benzină ce a pus și a incinerat-o. Astea ar fi declarațiile pe care le-a făcut poliției, dar vom mai vorbi despre asta.

Alexandru Cumpănașu: Un om care a fost internat de opt ori și a stat pe la psihiatrie de atâtea ori, eu pe declarațiile acestui om eu nu pot să pun bază.

Marius Tucă: E adevărat, și în legătură cu asta să intrăm în legătură directă cu domnul Valeriu Șuhan, fost ofițer de poliție judiciară, el se află la Caracal și e în legătură cu noi. Bună ziua!

Valeriu Șuhan: Bună ziua.

Marius Tucă: Spuneți-mi, ați fost acolo, ați văzut, aveți experiență în domeniu ce ne puteți spune despre acest caz?

Valeriu Șuhan: În primul rând, bună ziua tuturor. Aș vrea să vă transmit câteva idei pe care am încercat să mi le formulez înainte să intru în direct cu dumneavoastră și în principal ele se referă la o chestiune care din păcate nu a prea stat în atenția publicului în ultimul timp și mă refer cu precădere la prevenire. Activitatea principală pe care trebuie să o desfășoare poliția este aceea de prevenire. Cred că deja e un truism faptul că e mai ușor să previi săvârșirea unei fapte penale, decât să descoperi autorul acesteia. În contextul dat, aș spune că și sper să nu fiu înțeles greșit, aș spune că poliția nu și-a făcut în mod deplin datoria în acest caz pentru că, în mod evident nu a stăpânit situația operativă din Caracal. Dacă îmi permiteți să dezvolt puțin situația operativă, este un summum de componente specific polițienești care se referă la cunoașterea populației, cunoașterea teritoriului, cunoașterea stării infracționale și aici este o chestiune strict de statistică câte infracțiuni s-au comis, ce fel de infracțiuni s-au comis, de către cine s-au comis aceste infracțiuni? Și de asemenea se mai adaugă două elemente: anume evaluarea capacității informativ-operative a organului de poliție respectiv, care e de presupus că ar trebui să protejeze comunitatea respectivă și în mod evident, hai să spunem, lista persoanelor cu potențial criminogen. Dacă poliția și-ar fi făcut cu adevărat datoria din perspectiva acestui concept de situație operativă și a stăpânirii sale cu siguranță ar fi aflat că acest Dincă Gheorghe este un tip cu un comportament deviant, cu un comportament probat violent în nenumărate ocazii și cu evidente tare din punct de vedere psihologic mă refer, pentru că un om care trăiește într-o asemenea dezordine, într-o asemenea mizerie denotă foarte clar că are serioase tulburări psihice.

Marius Tucă: Valeriu, asta vroiam să zic, iartă-mă o secundă, până să vorbim despre cum arăta, că arăta ca un dezaxat, ca o fiară încolțită cu ochii ăia albaștri, numai dacă îi vedeai casa, eu nu i-am văzut casa și am trecut de sute de ori pe aici, numai dacă îi vedeai casa și a doua zi poliția ar fi trebuit să vină să vadă ce se întâmplă aici, nu e nici o exagerare, crede-mă.

Valeriu Șuhan: Absolut corect, eu am și eu despre ce este vorba în propoziție dacă îmi permiți să folosesc expresia asta, am fost chiar în spatele casei, e o proprietate foarte mare, sunt câteva mii de metri pătrați, am identificat chiar și un martor care ne-a relatat un episod neplăcut pentru el, e vorba de o doamnă de fapt, care a fost amenințată pe față de către Dincă Gheorghe. A ieșit cu toporul la ea pentru simplul fapt că își plimba câinele prin spatele proprietății lui. În felul ăsta vreau să justific ce am spus mai devreme, de fapt să argumentez că poliția nu și-a făcut pe deplin datoria. Este o opinie personală, sper să nu se supere nimeni pe mine, dar tragismul situației nu mai lasă loc de politețuri.

Marius Tucă: Asta vreau să spun, chestia asta să nu se supere cineva, eu din totdeauna mi-am dorit să se supere toată lumea pe mine când este vorba despre lucruri din acestea. Nu e vorba de politețuri, nu mai există așa ceva, mie mi se pare că ceea ce s-a întâmplat la Caracal seamănă cu un stat făcut din pământ, din nămol cum se spune, chirpiciul e foarte bun că poți construi, aici e vorba de pleavă de fapt, statul român acolo e constituit exact din ceea ce vă spun eu.

Valeriu Șuhan: Apropos de imaginea de metaforă pe care tu ai folosit-o, eu mă gândeam la altceva, mă gândeam la niște roți dințate care nu sunt prinse în aceeași carcasă. Instituțiile statului român par a acționa independent una de cealaltă, nu știu poate dintr-o lipsă de cultură funcționar-instituțională, poate dintr-un orgoliu, nu știu, prost înțeles, prost aplicat, nu înțeleg, dar nu aș putea să precizez, dar ar putea să facă obiectul unui studiu sociologic, în orice caz instituțiile statului român apar ca neavând treabă una cu cealaltă.

Alexandru Cumpănașu: Bună ziua domnule Șuhan, Alexandru Cumpănașu sunt.

Valeriu Șuhan: Vă rog să mă scuzați că vă întrerup, vă rog să primiți toată compasiunea mea și condoleanțe pentru dumneavoastră și pentru familia dumneavoastră.

Alexandru Cumpănașu: Vă mulțumesc foarte mult domnule Șuhan, pentru mine este o adrenalină extraordinară pentru că vreau să plătească acești nemernici. Dar aș adăuga puțin la poza prezentată de dumneavoastră două elemente, iarăși dumneavoastră sunteți expertul pe zona judiciară, dar cred că în zona de prevenție faptul că acest individ a fost internat de mai multe ori la Spitalul de psihiatrie și avea interdicție de a intra în Italia pentru fapte pentru care încă nu știu exact despre ce era vorba, dar avea interdicție de a intra acolo, cred că trebuia să fie luat în supraveghere și să facă parte din cercul de suspecți inițiali fără dubiu. Asta-i părerea mea.

Nu avea voie să aibă permis, sunt multe lucruri care trebuie cercetate acolo, dacă a fost internat la psihiatrie și dacă avea interdicția

Valeriu Șuhan: Cu siguranță, dar este de domeniul evidenței domnul Cumpănașu. Un om cu un astfel de comportament, un comportament violent, dublat de atestarea lui medicală este de o evidență pe care mi-e și greu să o mai subliniez. Era obligatoriu să fie în atenția organelor de poliție și, iertați-mă, poate că nu e locul acum să detaliez, dar ar fi existat un milion de metode și mijloace ca el să poată fi controlat zi de zi.

Alexandru Cumpănașu: Da, plus că el conducea o mașină, nu avea voie să conducă, nu avea voie să aibă permis, sunt multe lucruri care trebuie cercetate acolo, dacă a fost internat la psihiatrie și dacă avea interdicția, știți foarte bine și dumneavoastră. Eu sunt uluit, și eu și Marius, noi nu înțelegem, eu nu pot să înțeleg cu câtă lejeritate, nesimțire, ticăloșie, indiferență au tratat cazul ăsta, de fapt toate instituțiile de acolo.

Marius Tucă: Valeriu, vreau să te întreb ceva, eu m-am săturat ca întotdeauna în România să coasem pe răni care nu s-au închis niciodată, pentru că dacă stăm și ne uităm la acest caz vedem că a apărut un criminal care avea toate antecedentele care să îl califice pentru asta. O fire violentă, un om care a fost plecat în Italia și i s-ar fi interzis acolo, pentru că ar fi avut o chestiune legată de o minoră sau de un copil al unei iubite, ceva de genul acesta, felul în care arată casa, faptul că a fost internat ani de zile de nenumărate ori la psihiatrie, toate lucrurile astea nu s-ar fi întâmplat dacă cineva se uita la el sau îl vedea. Spune-mi, te rog, eu cred că după profilul care s-a conturat după atâtea zile că e vorba despre mai mult decât atât, nu cred că e vorba doar despre cele două fete despre care am aflat acum, cred că e vorba de mai mult, ce părere ai tu despre asta?

Valeriu Șuhan: Și eu cred același lucru și mi-am exprimat părerea asta încă de ieri, am spus că mi-e teamă că lucrurile nu se vor opri aici și mi-aș dori foarte mult ca Inspectoratul General al Poliției, miliția judiciară sau cum s-o fi numit ea acum, nu aș putea să vă mai spun, să constituie un colectiv care să se ocupe foarte serios de cercetarea tuturor cazurilor de dispariție din ultimii zece ani după părerea mea.

Alexandru Cumpănașu: Iertați-mă, v-am întrerupt doar pentru a vă spune că, bine am comunicat public acest lucru, dar mâine la ora 11:00 mă prezint la domnul ministru Moga, așa cum am făcut-o la Parchetul General cu plângerea penală pe numele tuturor instituțiilor care nu și-au făcut treaba aici și trebuie trași la răspundere și penal pentru a solicita ministrului de Interne o situație exact ca și în cazul, din păcate, ca și în cazul Alexandrei cu ore, minute și așa mai departe pentru toate cazurile de dispariții din 1990 până astăzi și evident sancțiuni față de toți cei din poliție, STS, Parchet, servicii de informații au comis erori.

Valeriu Șuhan: Da, vroiam să vă spun următorul lucru, aș vrea să vă vin oarecum în întâmpinare, probabil că ar trebui să-i întrebați pe cei responsabili dacă în cazul disparițiilor despre care vorbiți s-au efectuat cercetările la fața locului după depunerea plângerilor de dispariție și dacă s-au întocmit acele fișe T. Există niște cartoteci la Institutul de Criminalistică care se referă la aceste fișe care cuprind informații în legătură cu dispărutul, de la impresiuni papilare la fire de păr și așa mai departe, iar în același timp există și fișele cinci și fișele PIN, adică cadavre cu identitate necunoscută și persoane cu identitate necunoscută. Aceste evidențe sunt interactive ele trebuie comparate una cu cealaltă, probabil că nu e momentul acum să dau foarte multe amănunte.

Alexandru Cumpănașu: Nu dați, nu dați, dacă Marius va fi de acord eu o să-l rog să îmi dea numărul dumneavoastră de telefon pentru a redacta acest memoriu-solicitare către ministrul de Interne pentru a fi cât mai tehnic, pentru că altfel riscăm să fim aburiți.

Valeriu Șuhan: Da, ar fi un minim ajutor pe care vi l-aș putea acorda domnule Cumpănașu în această situație tragică.

Alexandru Cumpănașu: Mulțumesc.

Marius Tucă: Mulțumim mult, Valeriu, ținem legătura, probabil că o să mai avem de corespondat și de colaborat zilele următoare pentru acest caz. Mulțumim mult pentru relatare și pentru informațiile date de la fața locului, ne întoarcem în studio, sunt foarte multe mesaje care vin. Vreau să fac un lucru care mi se pare firesc și despre care nu a vorbit nimeni, un prieten are aplicația asta pe telefoane pe Iphone, eu am Iphone, există un program care se cheamă „find my friends”, puteți să dați acum să vedeți, este un program care era vital într-un caz ca ăsta și eu am învățat de la prietenii mei de acum încolo să am și eu programul ăsta, poți să știi în fiecare moment unde se află copilul tău, bine este și programul find my… Poți să știi în fiecare moment, dacă părinții Alexandrei ar fi văzut în momentul ăla că Alexandra nu este în niciunul dintre locurile unde ar fi trebuit să fie adică la școală. Când a luat-o criminalul ăsta nenorocit, a luat-o de la Dobrosloveni spre casă sau de la Dobrosloveni spre liceu. Era la Liceul Mihai Viteazu, Alexandra, nu?

Alexandru Cumpănașu: Da.

Marius Tucă: Da, deci intrați în aplicația asta de care vorbeam „find My friends”, este o instalație absolut excepțională și puteți fie că e vorba despre copiii voștri, de copiii noștri, de prietenii noștri, vorbim despre copiii noștri sau de părinții noștri, putem să știm în fiecare secundă unde se află. Și vă dați seama, în momentul în care părinții Alexandrei dacă ar fi avut această aplicație, apropo de prevenție, ar fi văzut că Alexandra nu este la școală acolo unde ar fi trebuit și că era în altă parte lucrurile ar fi fost mult mai simple. Așadar, vă rog să vă descărcați aplicația asta pentru copii să știți în fiecare secundă unde se află ei în timp real. Find My Friend și Find My Kids. Sunt atât de multe mesaje „Bună ziua, urmăresc emisiunea dumneavoastră cu mare atenție și am o întrebare. Dacă fata a reușit să sune la 112 de pe telefonul agresorului de ce mai era nevoie de localizarea apelului când era foarte simplu să se verifice proprietarul abonamentului în secunda doi?”, o altă întrebare.

Alexandru Cumpănașu: Era cartelă pre-play și eu am propus, este propunerea mea și atunci erau diverse interese și oamenii au privit lucrurile într-o cu totul altă lumină când am propus și o să mă bat pentru legea aceasta, marile companii de telefonie au făcut un lobby pe bani foarte, foarte, foarte mulți și au băgat amestecat cu legile de retenție a datelor cu legea de cartelelor pre-play pe care eu am propus-o și le-a băgat la big brother că așa le convenea companiilor de telefonie mobilă. Ei bine, eu unul mă voi bate acum cu atât mai mult pentru ca nimeni să mai poată să mai cumpere o cartelă telefonică în România fără să-și dea datele personale, nu neapărat să aibă abonament, poate să-și cumpere cartelă, dar nu așa la liber cum se întâmplă în momentul de față fără să poți fi identificat și marile infracțiuni că e vorba de crimă organizată, că e vorba de orice, de terorism să se facă de pe ele. Ei bine eu nu mai sunt de acord cu asta dar din păcate la acel moment manipularea a fost mult prea mare și nu am putut să impun.

Marius Tucă: Dar uite ce zice mai departe „sau dacă era un telefon cu pre-play cu cartelă să se consulte lista apelanților de pe acel număr și se ajungea la proprietar”.

Alexandru Cumpănașu: Da, pentru că dacă sesizau DOS-ul puteau să vadă bănuiesc, nu știu exact acum să vă spun, puteau să vadă interfața telefonului, mi-e foarte greu să vă spun.

Marius Tucă: „Dacă luați convorbirile pe raza Caracal o să aflați adevărul, pe cine a sunat, cu cine a vorbit”.

Alexandru Cumpănașu: Asta da, asta da. Cred că acum Parchetul are o obligație mare să ia toate indiciile pe care, tot cercul, toți prietenii care îl cunoșteau pe acest individ și să-i tragă la răspundere, eu nu cred că e singur, Marius, îmi pare rău, dar nu cred. E o convingere a mea.

Marius Tucă: „Bună ziua, mă numesc Maria și vă scriu din Germania, condoleanțe familiei în primul rând, am urmărit acest caz horror, iar ascultând cu atenție declarațiile vecinilor despre acest individ, nimeni nu știe ce ocupație are, dar își angajează oameni care lucrează pentru el din când în când. Țin să cred că e un caz mult mai complex și că ar fi mai multe persoane implicate aici. Autoritățile locale sunt total incompetente. Nu înțeleg de ce de la un nivel mai înalt nu trimit niște oameni pregătiți să analizeze acest caz.” Există într-adevăr și din partea inspecției judiciare și din partea Ministerului de Interne, există în momentul ăsta al anchetei. Dar lucrurile nu mai trebuie să rămână așa cum s-a întâmplat cu cazul din Apuseni, pentru că au murit acolo nu s-a localizat și am ajuns în același punct pentru că în continuare noi nu reușim să localizăm o chestie ca asta.

Alexandru Cumpănașu: Eu voi sta pe ei până când, Parchetul nu va sta liniștit.

Marius Tucă: Bun, hai că îl avem la telefon și pe Ion Cristoiu, vă salut domnul Cristoiu. Nu credeam că în meseria asta, uite deja se fac 30 de ani la mine, la dumneavoastră se fac mai mulți, nu credeam că o să întâlnim un caz ca ăsta cu implicații atât de ramificate și atât de înalte. Îl rog pe Ion Cristoiu să ne facă o analiză deasupra lucrurilor pentru că noi suntem și implicați emoțional, pentru că e vorba de Caracal, pentru că e vorba de o implicare și legată de familie, îl rog pe Ion Cristoiu să facă o analiză deasupra lucrurilor tot ce înseamnă, cum se vede acest caz cu România toată, fiind vorba aici și de președinte și de guvern și de prim-ministru și de scena politică, vă rog!

Ion Cristoiu: Acest caz din depărtare se vede cel mai bine din reportajul vizionat de mine ieri dimineață, pentru că eram încă în Anglia, pe BBC la Breakfast. Reportajul nu viza crimele, pentru că vă dați seama Occidentul în materie de crime în serie este mult mai bine, între noi fie vorba, ci viza reacția imbecilă a autorităților. S-a insistat mult, ceea ce era și corect, pe faptul că o fată a avut încredere în instituții și a sunat la 112, nu a sunat nici la iubit, nici acasă, nici la părinți, asta spune foarte mult și că de acolo a pornit o întreagă bâlbâială care a avut ca punct de plecare incapacitatea de a localiza telefonul și sigur de aici imaginea României, că e o debandadă, nu o debandadă, nu aș spune nici măcar că e disoluția autorității că în materie de, zic eu, lucru bine făcut, ca să citez pe candidatul Klaus Iohannis, stăm catastrofal. Eu cred, deci principala mea concluzie este aceasta: că de fapt am avut de a face, nu vreau să jignesc Caracalul, Caracalul este în provincie, în provincia românească se accentuează una din marile slăbiciuni ale României din ultima vreme, din ultimii 14 ani și anume lipsă de profesionaliști. Acolo totul, dacă luăm de la capăt, de la reacția poliției când s-a dus tatăl să se plângă, nu s-a iuțit nimeni, era așa un fel de „Bine, mă, a venit unul”! Toată lumea, inclusiv procurorul, după părerea mea nu am probe, dar eu nu cred că au fost și au stat de la 3 până la 6 dimineața acolo și nu au intervenit că nu le dădea foile! Hai să fim serioși! La cazul Sorina a venit tanti aia și mai avea un pic și bătea și familia și vecinii, nu probabil că au zis „Hai, mă, nu avem nici o problemă, de ce să ne ducem?” Deci avem de a face cu această delăsare, lehamite a instituțiilor românești și…

Alexandru Cumpănașu: Indiferență, domnul Cristoiu.

Ion Cristoiu: Nu zic indiferență, da, indiferență care ține de lipsă de profesionalism, eu nu spun că nu ține nici măcar de partea morală, adică un profesionist, e ca în presă, cred că și în presă jumătate sunt ca ăia de la Caracal, adică primesc o știre, trebuie să plece acasă, trebuie să prindă metroul, nu mai au ei treabă. Asta cred că a fost și a doua caracteristică cred că este o deprofesionalizare a instituțiilor de forță. După părerea mea în ultimii 14 ani o concentrare pe spectacolul luptei împotriva corupției, care spectacol care a fost foarte ușor. Că, cum zic eu, acești blegi de corupți români, că sunt blegi apropos de alții, era ușor să prinzi inclusiv nu știu un mare mahăr, de fapt nici nu trebuia să te documentezi din câte se vede ca procuror, îți mai dădea SRI-ul ce-ți mai dădea, magistratul văzând că e corupție nici nu se uita la probe și în felul ăsta s-a deprofesionalizat partea asta de anchetă și desigur că și partea de poliție. Dar un singur lucru vreau să mai remarc, domnul Marius Tucă, eu m-am uitat la reacția clasei politice. După părerea mea dezastrul aici vine, într-un asemenea caz în primul rând nu am luat candidații la președinție, eu credeam că acești candidați la președinție folosesc acest prilej pentru a propune un proiect de țară. Acolo sunt niște cauze profunde, dacă luăm la rând în primul rând Dan Barna, prietenul domnului să spunem în ghilimele, domnului Tucă, n-a zis nimic, cum adică vreo candidezi la președinție să iei locul lui Iohannis și nu-l critici pe Iohannis că nu i-a cerut demisia domnului de la STS mai demult, nu a zis nimic, foarte interesant. După asta a venit Klaus Iohannis care, repet, este ceva groaznic, jalnică această repetare a clișeului iar cu PSD, cu lupta împotriva justiției. Alte partide, PNL nu i-am auzit vocea, a zis ceva Rareș Bogdan, dar ceva adică un delir, că erau bune protocoalele. Dacă ați observat un lucru și Viorica Dăncilă, cu teoria ei că trebuie să înăsprim pedepsele că nu de aia a murit fata în condițiile în care a murit, deci dacă observați lipsește deja din România preocuparea pentru proiectul de modernizare a țării în sensul de europenizare, de eliminare a lehamitei, de lucrul bine făcut. Am avut pentru prima dată cu putere și anume așa un revelator că această concentrare a întregii clase politice pro sau contra justiției, nu a făcut deloc bine României și nu face, pentru că între timp, uite, cetățeanul se confruntă cu o nesiguranță a vieții, crește crima organizată. Eu nu am observat, mă rog vorbesc de politicieni, proiectul. Eu aseară în locul lui Iohannis sigur aș fi venit și aș fi spus, era cam greu să vorbesc de lucrul bine făcut, dar aș fi tras niște concluzii și aș fi propus niște măsuri, inclusiv m-aș întreba de ce STS-ul nu a achiziționat acel sistem.

Marius Tucă: Asta era întrebarea da, despre STS. Dumnezeule ,vorbim de ani de zile, a fost cazul din munții Apuseni.

Ion Cristoiu: Domnul Tucă, îmi știți teoria, am părerea mea, părerea mea este că aceste instituții de forță sunt prea dependente de un singur om, SPP, STS, SRI, SIE toate sunt dependente de un om și e atât de ușor să împachetezi un om mai ales când e președinte, încât generalii fac ce vor.

Marius Tucă: E adevărat. Domnul Cristoiu unde ar trebui să fie? Cred că STS-ul ar trebuie să fie lângă serviciile astea de urgență, unde ar trebui să fie ca instituție, organizație.

Ion Cristoiu: Vă dau un exemplu. Serviciile secrete în Marea Britanie sunt la premier. Pentru că premierul este cel care depinde foarte mult de Parlament și are de rezolvat lucruri practice.

Marius Tucă: Nu știu eu aș trece la serviciul de urgență, la Raed Arafat.

Ion Cristoiu: STS-ul la serviciul de urgență, după asta, dacă ați observat, domnul Marius Tucă, aceste servicii, aceste instituții au scăpat de sub orice control. Uitați și acum cu greu, toată reacția, STS-ul numai pentru asta ar trebui să demisioneze toți. Reacția lor normală era ca din prima clipă șeful STS că zice că e ditamai generalul să iasă el, nu pe fătuca aia.

Marius Tucă: Bineînțeles, e strigător la cer ce s-a întâmplat acolo. Mulțumesc mult pentru intervenție mai discutăm zilele următoare. Hai să tragem o concluzie la tot ce am discutat astăzi și dacă mai ai tu informații Alex de ultimă oră, îți sună telefonul non-stop, am văzut ce se întâmplă aici, foarte multe mesaje de la oameni și le mulțumesc pentru asta. E incredibil, totuși suntem o televiziune în momentul ăsta care emite pe net, până când în toamnă va fi și pe cablu, sunt atât de multe mesaje, ultimul dintre ele mi se pare incredibil. Dumnezeule, apropos de poliție, ca să nu zic miliția locală, dacă în momentul în care tatăl Alexandrei anunța dispariția se duceau și luau camere din zona în care stătea și făcea la ia-mă nene vedeau că luat-o în mașină ăsta criminalul și nu trebuia să se mai ajungă la nimic din toate astea. Te rog, care sunt concluziile tale?

Alexandru Cumpănașu: Marius, îți mulțumesc pentru posibilitatea de a vorbi și de a pune presiune pe acești nemernici care ne conduc și pentru mine nu există o concluzie pentru că din păcate și sper să nu fie așa. Alexandra e posibil să fi murit, dar sigur nu va fi în van, adică în acest moment sunt atât de înrăit încât nu mă voi lăsa sub nicio formă, mă voi lupta cu toți indiferent cine sunt și indiferent ce fac cu mulți oameni alături de mine, pentru că în perioada asta mi-am dat seama cine sunt cei care au curaj, cine sunt cei care sunt lași, cine sunt cei care vin și te perie când au interese. Ei bine, concluzia mea în acest moment este că nu avem un stat, avem rămășițe ale statului, avem un stat disparat așa, adică atunci când suni la 112 tu suni la statul român, nu suni la STS, nu suni la Poliție, la Ambulanță.

Marius Tucă: Nu mai are coloană vertebrală, e un stat în colaps.

Alexandru Cumpănașu: Exact, este un stat în colaps.

Marius Tucă: Eu îți mulțumesc mult că ai venit, Alex și ținem legătura, sprijinul meu îl vei avea ca întotdeauna.

Alexandru Cumpănașu: Mulțumesc, Marius.

Marius Tucă: O să discutăm în zilele următoare și despre fake-news au fost atâtea de multe și vreau să spun despre una, faptul că vecinii au sunat că au auzit zgomot, nu era vorba de momentul în care polițiștii și procurorii se aflau în fața casei, nu-i vorba de telefoane care ar fi fost cu o zi înainte, n-a sunat nimeni atunci. Și atât de multe fake-news-uri și anume că acest criminal dacă va fi condamnat pe viață va face mai puțin pentru că… nu, nu are nici o legătură, e vorba dintotdeauna de faptul ăsta că dacă ai peste 60 și ceva de ani faci mai puțin. Îți mulțumesc mult de tot, ținem pumnii ca să se afle tot adevărul și vom face și noi asta aici la Smart TV, la Mediafax, la tot ce ține de noi și vom face asta în fiecare zi. Mulțumesc mult de tot.

Alexandru Cumpănașu: Mulțumesc frumos, Marius.

Marius Tucă: Ne interesează acest caz, pentru că ne interesează copiii noștri, pentru că ne interesează familiile noastre, pentru că ne interesează România. E foarte important pentru noi să aflăm tot adevărul legat de acest caz și cu siguranță că vom merge până la capăt ca atunci când e vorba despre aflarea adevărului și mai ales de stabilirea vinovățiilor, de fapt stabilirea responsabilității fiecăruia pentru ce a făcut sau pentru ce nu a făcut. Țineți aproape!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pescobar, cu 12 gagicuțe la mare: Și-a lăsat iubita acasă și a făcut show de...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Accident mortal în Suceava! Un tânăr de 26 de ani a fost spulberat de un...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
A devenit ILEGAL. Nu mai poți urmări la TV. S-a votat lege marți, 30 aprilie
Celentano din Las Fierbinți, schimbare radicală de imagine. Decizia producătorilor serialului
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Nebuloasa Cap de Cal, observată în detalii fără precedent cu Telescopul Webb