Iohannis, reacție după prăbușirea Guvernului Dăncilă: Anticipatele, cea mai bună soluție / Vineri, consultări cu toate partidele: Rezolvat, astăzi a câștigat România / Mă voi implica la nivelul UE pentru a nu fi acceptat un comisar european propus de un Guvern demis

Iohannis, reacție după prăbușirea Guvernului Dăncilă: Anticipatele, cea mai bună soluție / Vineri, consultări cu toate partidele: Rezolvat, astăzi a câștigat România / Mă voi implica la nivelul UE pentru a nu fi acceptat un comisar european propus de un Guvern demis
Publicat: 10/10/2019, 16:03

Klaus Iohannis se va implica să nu fie acceptat Dan Nica în funcția de comisar european

Președintele Klaus Iohannis a declarat, într-o discuție informală cu jurnaliștii, că se va implica la nivelul UE pentru a nu fi acceptat un comisar european propus de un Guvern demis, respectiv europarlamentarul PSD Dan Nica.

„Mă voi implica la nivel european ca să nu fie acceptat un comisar european propus din partea unui Guvern demis”, le-a spus informal șeful statului jurnaliștilor prezenți, joi, la Palatul Cotroceni.

Propunerea pentru funcția de comisar european din partea României, în persoana lui Dan Nica, a ajuns la Comisia Europeană, au declarat surse politice de la Bruxelles pentru Mediafax, iar în prezent procedura de selecție își urmează cursul, candidatul fiind unul care nu a fost selectat în vară.

Sursele citate au declarat, pentru Mediafax, că o scrisoare ce conține numele unui candidat din partea României a ajuns luni la Comisia Europeană.

Viorica Dăncilă a anunțat deja că propunerea Executivului este Dan Nica, după ce Rovana Plumb a fost respinsă pentru funcția de comisar european pentru Transporturi.

Iohannis: Alegerile anticipate – cea mai bună soluție pentru redarea legitimității Parlamentului

„Cea mai bună soluție pentru redarea legitimității Parlamentului este evident întoarcerea cât mai rapidă la votul cetățenilor, adică alegeri anticipate. Aceasta nu se poate face decât dacă există un consens în cadrul formațiunilor parlamerntare actuale. În cadrul consultărilor voi constata dacă există un consens. Din acest moment prioritară devine punerea în aplicare a prevederilor constituționale”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a spus că România are nevoie de un buget „corect” pentru anul viitor.

„De asemenea, trebuie să facem în cât mai scurt timp o nominalizare de comisar european, care să respecte criteriile de integritate cerute de colegii noștri din UE. Voi lua o decizie, cu respectarea Constituției și având în vedere că indiferent de opțiunea aleasă să fie respectată stabilitatea României. Faptul că moțiunea a trecut reprezintă o mare reușită, dar bătălia cu PSD nu s-a încheiat aici. De aceea e esențial ca românii să iasă în număr cât mai mare la vot, pentru că într-o democrație votul la prezidențiale, locale și parlamentare este singurul care poate hotărî în ce direcție merge România”, a completat Klaus Iohannis.

Moțiunea de cenzură a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Parlamentului, fiind 238 de voturi „pentru”, patru „împotrivă” și trei voturi anulate, a anunțat senatorul PNL Marcel Vela, de la tribuna plenului Camerei Deputaților.

Iohannis, după ce moțiunea de cenzură a trecut în Parlament: Rezolvat. Astăzi a câștigat România

„Rezolvat, Astăzi a câștigat România. Astăzi votul românilor dat pe 26 mai la referendum a fost întru-totul respectat. Căderea guvernului PSD este rezultatul firesc al reacției întregii societăți față de abuzurile și incompetența acestui guvern”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului le-a mulțumit liberalilor și partidelor de opoziție care au susținut moțiunea de cenzură.

„Felicit PNL pentru inițiativa acestei moțiuni de cenzură, pentru eforturile liderilor și parlamentarilor liberali de a găsi susținere și sprijin pentru reușita unui demers necesar României. Felicit și celelalte partide de opoziție care au pus umprul la debarcarea acestui guvern eșuat”, a subliniat Iohannis.

Moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Au fost 238 de voturi pentru.

Au fost cinci voturi împotrivă.

Moțiunea de cenzură a fost dezbătută în plenul reunit al Parlamentului, joi. Votul a fost unul secret cu bile.

„Voi convoca partidele parlamentare mâine, la prima rundă de consultări, începând cu ora 11.00″, a anunțat președintele Klaus Iohannis.

Moțiunea de cenzură a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Parlamentului, fiind 238 de voturi „pentru”, patru „împotrivă” și trei voturi anulate, a anunțat senatorul PNL Marcel Vela, de la tribuna plenului Camerei Deputaților.

Klaus Iohannis anunță consultări vineri cu partidele parlamentare după căderea Guvernului Dăncilă

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, consultări cu partidele parlamentare vineri, la ora 11.00, pentru formarea unui nou Guvern, după ce moțiunea de cenzură a Opoziției a fost adoptată în plenul Parlamentului, iar încrederea în Cabinetul Dăncilă retrasă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului