IPJ Ilfov: 17 persoane implicate în spargeri de locuințe, ridicate duminică

IPJ Ilfov: 17 persoane implicate în spargeri de locuințe, ridicate duminică
Publicat: 23/12/2012, 09:57
Actualizat: 04/03/2013, 21:54

Polițiștii ilfoveni au descins duminică dimineața la domiciliile a 17 persoane, suspectate că au spart mai multe case din Ilfov și Prahova, din care au luat bijuterii, bani și aparatură electronică, valoarea pagubelor produse de aceștia ridicându-se la aproximativ 100.000 de euro.

„Duminică dimineață, ofițerii de investigații criminale, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale, au descins simultan în 17 imobile, în vederea destructurării unei grupări specializate în furturi din locuințe. Membrii grupării sunt suspectați de comiterea a 12 furturi din locuințe, fapte prin care au creat părților vătămate un prejudiciu de aproximativ 100.000 de euro”, informează Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Ilfov.

Potrivit sursei citate, gruparea a acționat pe raza județelor Ilfov (localitățile Pantelimon, Otopeni, Balotești) și Prahova.

Membrii grupării au pătruns în imobile prin forțarea ușilor și a geamurilor tip termopan, când proprietarii nu erau acasă și au sustras bijuterii, sume de bani și aparatură electronică.

Bijuteriile sustrase erau valorificate prin intermediul unei unități de amanet de pe raza municipiului București.

În urma descinderilor de duminică dimineață, 17 persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, au fost depistate și duse la sediul IPJ Ilfov pentru audieri, urmând ca la finalizarea anchetei să fie dispuse măsurile legale, sub directa supraveghere a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu.

De asemenea, cu ocazia perchezițiilor efectuate, au fost descoperite mai multe bijuterii, cel mai probabil provenite din săvârșirea de infracțiuni, mai arată sursa citată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase