Ipoteza lansată de procurori în cazul taximetristului sibian găsit mort în județul Brașov

Ipoteza lansată de procurori în cazul taximetristului sibian găsit mort în județul Brașov
Publicat: 18/02/2013, 16:34
Actualizat: 04/04/2019, 11:19

Procurorii sibieni au preluat cazul taximetristului găsit mort în mașina sa, la limita dintre județele Sibiu și Brașov, și au stabilit că bărbatul a fost strangulat cu o bucată din centura de siguranță, o echipă de cercetare aflându-se la locul incidentului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Adriana Șandru, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că dosarul privind cazul taximetristului sibian găsit mort în mașina sa, la limita dintre județele Sibiu și Brașov, a fost preluat de către specialiștii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, o echipă de cercetare de la Poliția Sibiu și procurorul criminalist aflându-se la locul incidentului.

Adriana Șandru a precizat că preluarea s-a făcut după ce, în urma stabilirii orei exacte a decesului, specialiștii au concluzionat că bărbatul a fost ucis în județul Sibiu.

Potrivit reprezentanților firmei de taximetrie la care lucra bărbatul, acesta a anunțat o cursă către Făgăraș, în noaptea de joi spre vineri, la ora 04.36.

„Constatându-se de către medicul legist că moartea a survenit în jurul orei 05.00-05.30, colegii noștri au calculat că decesul s-ar fi produs în județul Sibiu. La acest moment, eu nu pot să spun cu certitudine unde s-a produs, dar acest lucru este mai puțin important. Important este să descoperim autorii și faptul că sunt eforturi conjugate din partea polițiștilor din Sibiu și Brașov pentru descoperirea autorilor”, a declarat Adriana Șandru.

Potrivit acesteia, taximetristul a fost găsit mort, în portbagajul mașinii sale, de către doi ciobani care au anunțat Poliția. Mașina era împotmolită pe un câmp din zona localității brașovene Recea.

„Moartea a survenit ca urmare a strangulării cu o parte din centura de siguranță a autoturismului. Era decupată o parte din centura de siguranță. Alte leziuni nu au fost găsite”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Adriana Șandu a precizat că, pentru cursa către Făgăraș, taximetristul a preluat dintr-o stație de taxi din zona centrală a municipiului Sibiu, doi bărbați și o femeie, în prezent încercându-se identificarea acestora.

„De la Sibiu la Brașov ar fi plecat doi bărbați și o femeie. Noi mergem pe orice pistă. Nici jaful nu a fost eliminat, deși doar telefonul mobil lipsește de la victimă, nu și alte bunuri sau bani, dar nu excludem nici această variantă”, a declarat Adriana Șandru.

Ea a menționat că Poliția a obținut imagini video de pe camerele de supraveghere din zona centrală a municipiului Sibiu, dar și din benzinăriile de pe marginea drumului Sibiu-Brașov, acestea fiind studiate, iar specialiștii încearcă să stabilească traseul mașinii, câte persoane erau în ea și să le identifice.

Anchetatorii iau în calcul și varianta unui conflict spontan sau cea a unei răzbunări, deși, potrivit Adrianei Șandru, nu există informații că victima ar fi avut probleme.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a afirmat că, în opinia sa, este posibil să fi fost mai mulți autori, având în vedere faptul că a fost tăiată centura de siguranță, strangulat taximetristul și băgat în portbagaj, lucruri care, din punct de vedere fizic, sunt greu de făcut de către o singură persoană.

Taximetristul, dat dispărut de Poliția Sibiu, a fost găsit mort, sâmbătă dimineață, în mașina sa, la limita dintre județele Sibiu și Brașov, fiind începută o anchetă.

Reprezentanții firmei de taximetrie la care lucra bărbatul declarau, sâmbătă, că taximetristul anunțase, joi dimineață, prin stație că pleacă la Făgăraș.

„A anunțat prin stație că pleacă la Făgăraș. Era în stația din centru, de la Bulevard (centrul orașului Sibiu – n.r.). A plecat în jurul orei 3.30-4.00 în dimineața zilei de 14 februarie cu doi bărbați și cu o femeie, însă nu a oferit datele lor de identificare. Este colegul nostru. Lucra în firmă de mai bine de zece ani”, spuneau reprezentanții firmei de taximetrie din Sibiu.

Ulterior, familia nu a mai reușit să ia legătura cu el, iar soția acestuia a alertat Poliția din Sibiu.

Familia taximetristului spunea că nu crede că acesta a fost ucis pentru bani, întrucât asupra bărbatului s-au găsit 400 de lei și lanțul de aur pe care îl purta la gât.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Sicriu în formă de mașină, trandafiri albi și dedicații pe bandă rulantă! Imaginile durerii de...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
TOŢI cei cu TELEFOANE mobile sunt obligați să respecte din 29 aprilie. Guvernul a dat...
Codul Muncii modificat oficial. Noi obligații pentru angajatori
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Averea lui Elon Musk a crescut cu 40 de miliarde de dolari în doar o...