Israelul a lovit lansatoare de rachete din Siria, în urma lansării unei rachete de acolo. Un soldat a fost ucis şi alţi cinci au fost răniţi

Israelul a lovit lansatoare de rachete din Siria, în urma lansării unei rachete de acolo. Un soldat a fost ucis şi alţi cinci au fost răniţi
Publicat: 09/02/2022, 10:08

Israelul a lansat miercuri dimineața atacuri împotriva unor ținte din Siria, lovind bateriile antiaeriene ca răspuns la o rachetă lansată din Siria, a anunțat armata israeliană, potrivit France24.

Au sunat sirene în orașul arab Umm Al-Fahm, din nordul Israelului, după lansarea rachetei siriene, dar aceasta a explodat în aer, au transmis Forțele de Apărare Israelului pe Twitter. „Ca răspuns la racheta antiaeriană lansată din Siria în această seară, tocmai am lovit ținte de rachete sol-aer în Siria, inclusiv radare și baterii antiaeriene”, a spus IDF.

Presa de stat siriană a declarat că apărarea antiaeriană a țării a fost activată împotriva focului israelian „în vecinătatea Damascului”.

Un soldat a fost ucis şi alţi cinci au fost răniţi, pe lângă pagubele materiale, a informat agenţia SANA.

Israelul a afirmat de mai multe ori că nu va permite Siriei să devină un cap de pod pentru forţele inamicului său iranian.

De la începutul războiului din Siria în 2011, Israelul a efectuat sute de lovituri pe teritoriul sirian, vizând poziţii ale armatei siriene, forţe iraniene şi ale Hezbollah, care luptă alături de regimul de la Damasc.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase