Iubirea NU SE VOTEAZĂ. Protest față de referendumul pentru modificarea Constituției: BOICOT!

Redactor:
Florin Zafiu
Iubirea NU SE VOTEAZĂ. Protest față de referendumul pentru modificarea Constituției: BOICOT!
Protest față de referendumul pentru familie. "Este o manevră politică și încalcă drepturile fundamentale ale omului". Vezi de ce îndeamnă protestatarii la boicot

Protestul se desfășoară sub sloganul „Iubirea nu se votează” și este organizat de Asociația MozaiQ, care susține drepturile persoanelor LGBT.

„Noi am ieșit astăzi în stradă pentru a transmite un mesaj clar societății, că drepturile omului nu se votează, nu se supun la vot și prin urmare, noi vom boicota referendumul pentru modificarea Constituției de săptămâna viitoare. Este extrem de important ca într-o democrație, mai ales într-o democrație europeană așa cum este sau se vrea România, drepturile noastre să fie respectate, inclusiv ale noastre, din comunitatea LGBT. Mai mult, trebuie să subliniem faptul că România este un stat laic, iar Biserica nu are ce căuta într-un stat laic să modifice calea unei țări”, a declarat Vlad Viski, de la asociația MozaiQ.

„Mesajul nostru este foarte clar: „Iubirea nu se votează„. Iubirea trebuie să fie fundamentul familiei, fundamentul căsătoriei, căsătoria trebuie să se întemeieze pe iubirea dintre doi oameni, iar doi oameni se iubesc și vor să fie împreună, nimic nu ar trebui să le stea împotrivă. Toți oamenii sunt egali. Dacă unii oameni au dreptul să se căsătorească sub protecția statului, atunci toți oamenii trebuie să aibă dreptul ăsta. Nu suntem de acord să votăm pentru a restricționa drepturile unor oameni”, a mai spus un protestatar.

„Mesajul meu este că iubirea este iubire, indiferent de forma pe care o ia și că a venit momentul, în 2018, al unor valori democratice, laice și a venit momentul să trecem cu toții peste aceste discursuri de ură. Îmi pare rău că anumiți actori politici folosesc acest subiect tabu pentru societatea românească în acest moment ca să câștige mai multe puncte electorale”, susține o femeie.

„O căsătorie se poate încheia în România numai între un bărbat și o femeie. De ce să facă acest referendum? Și populația LGBT are dreptul la iubire, așa cum avem și noi. Este împotriva legilor fundamentale să faci acest referendum. Sunt peste 50.000 de copii abandonați în centrele din România și sunt multe familii hetero care nu vor să adopte copii de etnie romă. Nimeni nu a vorbit despre adopție. S-a vorbit despre un parteneriat civil”, a mai declarat o protestatară.

Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție va avea loc în 6 și 7 octombrie. Românii vor fi întrebați dacă sunt de acord cu legea de revizuire a Constituției României. Referendumul a fost cerut de Coaliția pentru Familie, iar inițiativa semnată de 3 milioane de persoane „își propune să înlăture orice echivoc pe care utilizarea termenului de „soți” în cuprinsul art. 48 al 1 din Constituția României ar putea să-l aducă în conturarea noțiunii de „familie”, a raportului dintre „familie” și dreptul fundamental al bărbatului și al femeii de a se căsători și a întemeia o familie”

„Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instituirea copiilor”, prevede modificarea adusă articolului 48 din Constituția României.

 

Inchide