Jandarm filmat în timp ce doboară și lovește un bărbat: „Eu sunt nimeni în Clujul ăsta?” – VIDEO

Redactor:
Vasile Magradean
Jandarm filmat în timp ce doboară și lovește un bărbat: „Eu sunt nimeni în Clujul ăsta?” – VIDEO
Un jandarm din Cluj a fost filmat în timp ce înjură, lovește și amenință cu bărbat, în Piața Gării, din oraș. „Io-s nime-n Clujul ăsta? Te rup în două", amenință jandarmul în timp ce îl lovește pe omul căzut la pământ. Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Cluj a declanșat o anchetă în acest caz.

În filmarea apărută în spațiul public se vede cum jandarmul, înjură un bărbat căzut pe jos, îl face boschetar și îl amenință că îl rupe „în două”, după care îl lovește cu piciorul. I

„Io-s nime-n Clujul ăsta? Te rup în două!”, amenință jandarmul.

Incidentul, care a avut loc în Piața Gării din Cluj-Napoca s-a încheiat la sosirea unui polițist.

După apariția imaginilor, șefii jandarmului s-au autosesizat și au transmis, duminică, faptul că cel care apare în imagini este subofițer în cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Cluj și se afla în zona Gării Cluj-Napoca într-o misiune de patrulare, când a observat un conflict între două persoane.

„Jandarmul a încercat să aplaneze conflictul, să le despartă. Din cauza stării de ebrietate a uneia din persoane, nu a fost posibil acest lucru, aceasta devenind agresivă și înjurându-l pe jandarm. Din ordinul comenzii unității, încă din noaptea de sâmbătă spre duminică a fost constituită o comisie de verificare. Din ce reiese din imaginile apărute în spațiul public pe care și noi le-am vizionat, este vorba despre un comportament agresiv, violent. Urmează ca această comisie să stabilească întregul context în care s-a produs incidentul”, se arată într-un comunicat al IJJ Cluj.

Reprezentanții IJJ Cluj susțin că fac verificări asupra acestui incident „care nu face cinste unui cadru militar”.

 

Parchetul Militar Cluj, sesizat în cazul jandarmului filmat când înjură și lovește un bărbat

Șefii jandarmului filmat când înjură și lovește un bărbat în Piața Gării din Cluj-Napoca au sesizat, duminică, Parchetul Militar, pentru a continua cercetările în acest caz.

Potrivit unui comunicat transmis duminică de Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) Cluj, s-a finalizat cercetarea comisiei de verificare a incidentului și s-a dispus trimiterea dosarului la Parchetul Militar Cluj-Napoca.

„În urma finalizării cercetării de către comisia de verificare constituită la nivelul unității a incidentului produs în seara zilei de 1 februarie 2020, în care a fost implicat un jandarm clujean, s-a dispus sesizarea Parchetului Militar Cluj-Napoca”, se arată în comunicat.

 

Inchide