Jandarmeria susține că a primit flori de la protestatari. Reacții

Jandarmeria susține că a primit flori de la protestatari. Reacții
Publicat: 22/06/2018, 16:33
Actualizat: 26/03/2019, 07:22

„Ca și în 2017, și anul ăsta efortul nostru a fost înțeles și apreciat cu flori, cel puțin de către o parte dintre voi și vă mulțumim din suflet pentru asta. Ne amintim cu plăcere de și de sentimentele minunate care ne-au încercat anul trecut! Copiii noștri ne povesteau că la școală se mândreau că sunt copii de jandarm și ne-am dori mult să poată face asta și acum și de fiecare dată. Acum, ca și atunci, am rămas aceeași, care peste an muncim alături de voi în momentele grele, fie că e vorba de zăpezi, inundații sau alte probleme”, se arată în mesajul publicat de Jandarmerie pe pagina de Facebook.

În același timp Jandarmeria Română a mai ținut să sublinieze că este important să se respecte legea astfel încât un protest să se desfășoare în condiții normale.

„La fel ca în 2017, vă reamintim că desfășurarea unor măsuri de ordine publică presupune indubitabil respectarea unor reguli fără de care unii dintre voi ați trăi un sentiment de insecuritate. Cei mai mulți ați înțeles atunci și înțelegeți și acum că în momentul în care aceste reguli legale nu sunt respectate, trebuie să intervenim și să restabilim echilibrul și vă mulțumim pentru asta. Indiferent că ești jurnalist, medic, muncitor sau student, împreună, prin colaborare, trebuie să protejăm valorile sociale superioare și putem face asta doar prin dialog, consens și prin respectarea normelor legale.Vă mulțumim pentru înțelegere, mai ales celor care din când în când, vă puneți în rolul nostru și înțelegeți că nu e ușor să ne facem datoria, dar că facem tot ce putem pentru voi și pentru respectarea normelor legale”, se mai arată în mesajul Jandarmeriei Române.

Reacțiile la această postare nu au întârziat să apară. Internauții și-au exprimat nemulțumirea față de comportamentul violent pe care jandarmii l-ar fi manifestat de la protestul din 20 iunie:

„Va doresc sa aveti puterea sa va uitati in ochii copiilor voștri si sa le spuneti „Uite, pentru acești „domni” am cotonogit eu oamenii la protest”. Pentru ca, deși va aflati in slujba poporului, caftiti la noi ca la hotii de cai”;

„Aveati de gand sa ne aparati cu acele tunuri cu apa aduse langa Piata Victoriei?? De cine voiati sa ne aparati??”

„Chiar toti oamenii aia nu au respectat valorile sociale superioare, cu ce au incalcat ei siguranta celor din jur? Din pacate nu prea am vazut „dialog”din partea dvs.”

„Anul trecut am salutat interventia Jandarmeriei impotriva ultrasilor care venisera sa disturbe protestul pasnic. Lumea s-a delimitat de ei imediat si Jandarmeria si-a facut treaba. Eu vreau sa cred in onestitatea Jandarmeriei ca institutie. Tocmai de aceea astept excluderea din randurile Jandarmeriei si eventual o ancheta penala impotriva colegului dv care a dat cu spray iritant in niste oameni pasnici care erau pe jos. La fel si cu cei care au bruscat si au ridicat oameni abuziv, fara motiv, din piata.”

„Ati dat cu gaz absolut fara nici un motiv. Kiselevul era oricum blocat dar ati tinut un cordon acolo total inutil. La ora aceea erau si copii in piata.Total iresponsabil si neprofesionist, plus foarte multi dintre voi ar trebui sa mai dati odata testul pshihologic. Am asistat la jigniri din partea unui jandarm la adresa protestatarilor, filmate desigur, gasiti la mine pe profil. Cand sunteti pe stadion si va injura aia nu reactionati dar acum un coleg de-al vostru a sarit imediat dar inlaturat tot de un coleg de-al vostru si dat in spate sa se calmeze. Daca s-a ajuns ca jandarmeria sa ne apere de jandarmerie e trist. Discrepanta foarte mare intre jandarmii de atunci si cei care au fost in piata acum 2 zile. Pentru ziua de 20 iunie 2018 va meritati pagina dedicata din Gazeta Sporturilor in care scrie alb pe negru „Rusine jandarmeriei romane”.

„La voi merge cu jumătăți de măsură. Nu ne duceți cu zăhărelul. Când mergeau PSD-ii la sediul DNA, totul era legal, nu?”

„Eu chiar mă pun în pielea voastră. Trebuie să fie greu să ai șef o persoană fără nicio legătură cu sistemul, pe care o recomandă doar fidelitatea pentru șeful de la partid și care te pune să agresezi și să inciți aiurea niște oameni pașnici, pentru liniștea aceluiași șef de partid, condamnat penal. Normal că îți vine să dai cu spray lacrimogen. Și în cine să dai, în șefă? Sunt mai la îndemână nefericiții ăia care stau pe jos și scandează.”, sunt doar câteva dintee sutele de astfel de mesaje postate pe pagina Jandarmeriei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
SCAD PENSIILE. Românii care vor încasa o pensie mai mică: Dau cu minus
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
O navă de război misterioasă care s-a scufundat în 1742 a fost, în sfârșit, identificată