Jandarmul și cei doi polițiști acuzați că au bătut un bărbat, cercetați de procurori. Victima a fost arestată ulterior, pentru ULTRAJ

Jandarmul și cei doi polițiști acuzați că au bătut un bărbat, cercetați de procurori. Victima a fost arestată ulterior, pentru ULTRAJ
Publicat: 21/06/2012, 19:07
Actualizat: 21/06/2012, 19:07

Cei doi polițiști și un jandarm care l-au bătut pe un tânăr într-o comună din Brașov sunt pe cale de a fi dați afară din poliție, respectiv jandarmerie. Agenții de poliție Buciumean Cătălin Ioan, 32 ani, și Gheorghe Ionuț, 23 ani, de la Postul de Poliție Rurală Rupea, și plutonierul Gavrilă Cristinel, 35 ani, din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Brașov – au fost sancționați disciplinar cu punerea la dispoziție și ridicarea dreptului de purtare a armamentului din dotare, în așteptarea excluderii lor din poliție, respectiv jandarmerie. Potrivit unor surse din cele două instituții, excluderea va fi decisă de Consiliul de Disciplină al IPJ Brașov, respectiv Consiliul de Onoare al Jandarmeriei, în judecata cărora cei trei au fost trimiși deja.

Aceste măsuri au fost luate după ce Parchetul Tribunalului Brașov a anunțat conducerile IPJ Brașov și Grupării Mobile de Jandarmi Brașov că împotriva celor trei a fost pusă în mișcare acțiunea penală pentru infracțiunea de purtare abuzivă în îndeplinirea sarcinilor de serviciu, comisă în noaptea de 14/15 mai a.c. în comuna Ticuș. Cei trei vor fi cercetați în stare de libertate.

Atunci, chiar în fața sediului primăriei, cei trei l-au pe un tânăr de 28 de ani, pe nume Pușchi Ioan, după ce acesta le spusese că, la alegerile din 10 iunie, nu va vota în nici un caz candidatul indicat de ei. Deși în urma agresiunii a avut nevoie de două zile de spitalizare, victima nu a depus plângere împotriva bătăușilor în uniformă, „de frică”, după cum avea să explice ulterior. A făcut acest lucru abia miercuri, 20 iunie curent, după ce ProTV a difuzat înregistrarea agresiunii, făcută de o cameră de vederi instalată pe sediul Primăriei Ticuș.

Culmea, plângerea a fost făcută din arestul IPJ Brașov, unde Pușchi Ioan a ajuns miercuri după-amiază, după ce Tribunalul Brașov a dispus arestarea sa preventivă, pe o durată de 15 zile, pentru ultraj. Mai exact, în 11 iunie, împreună cu alți trei consăteni, tânărul a sărit cu pumnii la o patrulă de poliție care i-ar fi luat la bătaie mama, tot în urma unei dispute electorale.

Inițial, magistrații Judecătoriei Rupea au decis cercetarea celor patru în stare de libertate, măsură contestată însă de procurori la Tribunalul Brașov, care a dispus arestarea lor preventivă pentru 15 zile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase