Jeff Bezos vrea să cumpere CNN! AT&T ar fi dispus să vândă gigantul media

Jeff Bezos vrea să cumpere CNN! AT&T ar fi dispus să vândă gigantul media
Publicat: 28/10/2020, 07:00

Jeff Bezos, CEO-ul Amazon și totodată cel mai bogat om de pe planetă, dorește să-și extindă imperiul media și a pus ochii pe rețeaua CNN, relevă un raport.

Miliardarul cu o avere de 200 miliarde de dolari vrea să cumpere CNN, după ce AT&T, compania-mamă, a dat semne că ar putea renunța la televiziunea de știri, pentru a achita o serie de datorii, scrie Daily Mail.

Există speculații „puternice” potrivit cărora CNN ar putea fi vândută, a declarat Charles Gasparino, corespondent Fox Business.

Surse din interior au declarat că zvonurile sunt „întemeiate” și Bezos dorește să devină noul proprietar al CNN.

Bezos nu a dorit să comenteze speculațiile, iar AT&T nu a primit încă o ofertă din partea miliardarului.

AT&T și-ar putea plăti datoriile după vânzarea CNN

AT&T ar putea renunța la CNN pentru a-și plăti datoriile uriașe, adunate după achiziția de miliarde de dolari a Time Warner (2018).

Gigantul media vrea să se îndepărteze, ca și conținut editorial, de tot ce este „controversat”.

CNN ar deveni al doilea mamut media deținut de Bezos, cel mai bogat om din lume. Miliardarul deține și publicația Washington Post, pe care a cumpărat-o cu 250 milioane de dolari în 2013.

Jeff Bezos, primul miliardar care ajunge la o avere de peste 200 miliarde de dolari, în timp ce 10% dintre americani sunt șomeri

Jeff Bezos, CEO-ul miliardar al Amazon și totodată cel mai bogat om de pe planetă, are acum o avere de peste 200 miliarde de dolari, potrivit Forbes și Bloomberg. Forbes a estimat că Bezos deține acum 204,6 miliarde de dolari, la închiderea piețelor bursiere de miercuri, în timp ce Bloomberg a estimat că miliardarul are 202 miliarde de dolari.

Este un nivel de avere fără precedent, chiar și când este ajustat la inflație, scrie Business Insider.

Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, al doilea cel mai bogat om din lume, are o avere de „doar” 116,1 miliarde de dolari, fiind cu 88,5 miliarde de dolari mai „sărac” decât Jeff Bezos. Averea de 100 miliarde de dolari acumulată de Gates în timpul „febrei” dot-com din 1999 s-ar traduce azi într-una de 158 miliarde de dolari.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult