JOCURI POLITICE/ EXCLUSIV. Dan Cristian Popescu: “Dan Barna minte: nu am spus niciodată că voi candida din partea PSD”/ Ce a declarat Barna la TVR1

Publicat: 17/06/2020, 20:30
Actualizat: 17/06/2020, 20:38

Președintele USR, Dan Barna, a „jucat” negocierile cu PNL pentru candidaturile la alegerile locale alimentând un zvon care s-a dovedit a fi fals: acela că viceprimarul PNL din sectorul 2, Dan Cristian Popescu, va candida la funcția de primar de sector din partea PSD. Replica din partea lui Dan Cristian Popescu nu a întârziat să vină: „Dan Barna minte”, a declarat viceprimarul Sectorului 2 pentru Gândul.ro.

Dan Cristian Popescu: “Dan Barna minte: nu am spus niciodată că voi candida din partea PSD”

Liderul USR, Dan Barna, a făcut afirmația la emisiunea România 9 de pe TVR1, dând exemplu o declarație inexistentă a lui Dan Cristian Popescu. „Ca să dau un exemplu foarte clar: care a fost declarația candidatului prezumat al PNL, domnul Popescu? Care a spus că e legal să candideze și pentru PSD, că nu este nicio problemă. Dacă o să avem asemenea candidați, normal că o să fie o problemă. De fapt ceea ce spunem noi este un lucru foarte clar: haide să avem candidați de calitate și perspectiva unei alianțe, unei oferte compacte pe București e una foarte realistă”, a declarat Barna, la  TVR1.

În replică, Dan Cristian Popescu a declarat în exclusivitate pentru Gândul.ro că “Dan Barna minte: nu am spus niciodată că voi candida din partea PSD”

Viceprimarul sectorului 2 a precizat că a primit propuneri din partea mai multor partide, dar le-a refuzat

Zvonul că viceprimarul PNL din sectorul 2, Dan Cristian Popescu, va candida la funcția de primar de sector din partea PSD la alegerile locale din acest an a circulat în mass media, dar acesta a negat că informația ar fi reală. Popescu a precizat că, în realitate, a primit propuneri din partea mai multor partide, dar le-a refuzat, pentru că momentan este membru PNL și nu își face alte scenarii.

Dan Cristian Popescu și-a exprimat intenția de a face un salt, de la funcţia de viceprimar al Sectorului 2 la cea de primar.

Dan Cristian Popescu: voi candida la Primăria Sectorului 2, 100%

„Da, voi candida la Primăria Sectorului 2, 100%. (…) Am primit oferte de la mai multe partide, dar sunt candidatul PNL”, a declarat recent viceprimarul Dan Cristian Popescu.

Actualul primar al Sectorului 2 este Mihai Mugur Toader.

În 1990, Dan Cristian Popescu s-a înscris în PNL, fiind membru timp de un an. În 1991, demisionează din PNL şi se înscrie în PNŢCD. În perioada 1995-1996, în timpul guvernării lui Victor Ciorbea, Popescu ocupă funcţia de prim-vicepreşedinte al Tineretului Uniunii Naţionale Ţărăneşti Creştin Democrate, organizaţia de tineret a partidului. În perioada 1998-1999, ocupă funcţia de vicepreşedinte a organizaţiei studenţilor şi tinerilor din Partidul Popular European, în care este membru PNŢCD. În 2001, demisionează din PNŢCD.

În iunie 2016, a candidat la funcţia de primar pentru Primaria Sectorului 2 din partea Partidului Naţional Liberal, unde a ieşit pe locul 2 şi este ales viceprimar de către Consiliul Local Sector 2 al Municipiului Bucureşti, funcţie pe care o ocupă şi în prezent.

Viceprimarul, despre PUZ-ul Sectorului 2: „La nivelul sectorului vor fi 169 ha de parcuri noi”

Recent, Dan Cristian Popescu, a vorbit la GÂNDUL LIVE despre noul Plan Urbanistic Zonal (PUZ) al sectorului, despre care a explicat că se axează pe creșterea suprafeței de spații verzi.

Totodată, viceprimarul a explicat că noul PUZ include lucrări care ar urma să fluidizeze traficul, atât în Sectorul 2, cât și la nivelul întregului oraș.

„Vorbim despre cel mai mare parc din București, în Valea Saulei, deci 74 de hectare. În total, la nivelul sectorului vor fi peste 169 de hectare de parcuri noi amenajate. Sunt foarte multe terenuri publice care devin parcuri. În acest moment ele sunt terenuri folosite impropriu, dar care pot fi amenajate și pot să devină parcuri. Zona lacului Plumbuita, până la zona intrării autostrăzii, acolo se poate face un parc mai mare decât parcul Herăstrău. Pe lângă aceste parcuri care vor fi amenajate sunt și foarte multe pasaje, foarte multe traversări, străzi noi care vor ușura circulația în sector și în București”, a declarat Dan Cristian Popescu la GÂNDUL LIVE.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Schimbare pentru cei care au CASĂ la CURTE. Anunțul istoric a venit de la Guvern
Aici se află cel mai frumos sat din lume. Un paradis căutat de mulți turiști
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete