Judecătoarea Gabriela Bîrsan, prima declarație după achitare și după lovitura dură primită de DNA

Judecătoarea Gabriela Bîrsan, prima declarație după achitare și după lovitura dură primită de DNA
Mai multe pe gandul.info

„Cei 7 ani nu mi-i dă nimeni înapoi. Pentru mine contează că, în acești ani, am înțeles că Dumnezeu m-a iubit mult, că eu profesia pe care am făcut-o 36 de ani am făcut-o cu pasiune și cu credință. Din păcate însă, astăzi bucuria mea nu poate să fie la fel de mare așa cum ar putea fi pentru că soțul meu este în spital, profesorul Bîrsan al cărui nume trebuia să fie măcelărit, mazilit prin mine, are o inimă atât de mare, dar care duce ceea ce poate duce. (…) Am avut un crez la care nu am vrut să renunț: un act de justiție trebuie să fie un act de dreptate. O să vină vremea să vorbim și toată lumea ne va asculta. Îmi doresc să plec din această profesie așa cum am intrat, un om liber, drept și cu frică de Dumnezeu. Am îndurat 7 ani de chin și de suferință. Noi avem un băiat care este avocat la Strasbourg și care nu a venit în țară de când cu aceste nenorociri, deși dorința lui a fost să vină alături de tatăl său și de mine și care a scrâșnit din dinți în toți acești ani, singurul român care a intrat în Baroul de la Strasbourg și care a fost bălăcărit și pomenit în dosarul mamei sale, care era un mit pentru el”, a declarat Gabriela Bîrsan, la Antena 3.

Gabriela Bîrsan a precizat că, timp de 4 ani, nu a avut niciun venit, pentru că a fost suspendată din activitate.

Reacția după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis, vineri, definitiv, achitarea fostei președinte a Secției de contencios administrativ și fiscal a instanței supreme, judecătoarea Gabriela Bârsan, și a altor trei magistrați de la instanța supremă, în dosarul privind fapte de corupție deschis de procurorii DNA. Instanța supremă a menținut, practic, sentința dată în primă instanță, acum doi ani, de achitare a magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție, Gabriela Bîrsan, Iuliana Pușoiu, Corina Corbu și Anton Pandrea, care au fost acuzați de către procurorii DNA de luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu, mărturia mincinoasă, spălare de bani, favorizarea făptuitorului sau cumpărare de influență.

În rechizitoriu, procurorii au vorbit, la momentul trimiterii în judecată a judecătoarelor, despre interesul omului de afaceri Gabriel Chiriac, care ar fi pornit de la faptul că firmele sale au avut litigii în perioada 2010-2011 cu instituții ale statului, prin care au contestat la instanțe de contencios administrativ diferite amenzi aplicate, au pierdut procese la fond, iar respingerea recursului ar fi dus la pierderea unor sume de bani importante.

Astfel, potrivit DNA, omul de afaceri, prin intermediul avocatei Claudia Silinescu Gherbovan, a contestat amenda într-unul din dosare, așa încât recursul la secția de Contencios Administrativ si Fiscal a ICCJ, unde șefa secției era chiar prietena foarte bună a avocatei sale, iar judecător la această secție era tot o prietenă a avocatei sale, judecătoarea Iuliana Pușoiu, realizând și el la rândul său legătura de prietenie, la momentul potrivit, când avea multe cauze și cereri de strămutare pe rolul instanțe supreme de control judiciar, i-au creat convingerea că soluționarea în favoarea sa este posibilă.

„În esență, probele administrate relevă relația infracțională dintre judecătorii: Bîrsan Gabriela Victoria, Pușoiu Iuliana, Corbu Corina de la Secția contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție, Pandrea Anton de la Secția penală a instanței supreme, avocații Gherbovan Silinescu Claudia și Gherbovan Silinescu Radu, care au asigurat asistență juridică pentru cinci firme din care doi aparțineau omului de afaceri Chiriac Gabriel, beneficiare ale admiterii strămutărilor, suspendării judecării cauzelor până la soluționarea strămutărilor, traficului de influență, favorizării făptuitorului”, preciza DNA la trimiterea cauzei în instanță.

Citește și..
Transfer URIAŞ la FCSB. Becali dă o nouă lovitură memorabilă în Liga I. Budescu, revenire...
Ce ruşine! Au fost prinşi în pădure, cu zonele intime la vedere, în timp ce...
FOTO, Oana Zăvoranu, la 16 ani! Cum putea să arate vedeta TV când era doar...
Bărbatul celebru care A DIVORȚAT pentru Anamaria Prodan. Vedeta a recunoscut tot: „Da, i-am despărţit!”...
Walter și Raluca Zenga, surpriză de proporții pentru fani! Veste de ultimă oră despre mariajul...
S-a aflat tot adevărul. De ce președintele României, Klaus Iohannis și Carmen nu au copii
Horoscop INEDIT. Care e cea mai favorizată zodie
S-a decis: Restaurantele, teatrele, sălile de jocuri din Capitală se închid la interior. Lista completă...
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
VIDEO. Bulibaşa romilor din Vrancea, ucis de o roată desprinsă de la un camion. Momentul...
Ce ruşine! Au fost prinşi în pădure, cu zonele intime la vedere, în timp ce...
Erau nedespărțiți, însă acum e de negăsit! Ce s-a ales de James, fratele Angelinei Jolie,...
Pe o câmpie, în mijlocul pustietății, au apărut MII de borcane URIAȘE de piatră. Când...
Artistul din România care a cântat pentru șapte președinți americani. 'Prima oară am fost cu...
Diana Șoșoacă, umilită de Adrian Năstase. Șoc total la Antena 3
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
Bilanț coronavirus 7 martie 2021
Adele a slăbit mai mult. E de nerecunoscut. Cum arată acum cântăreața
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Revoluţie la WhatsApp! Se introduce funcţia pe care milioane de utilizatori o aşteptau
Banuia ca soția lui îl înșală, așa că a montat camere ascunse! Când s-a uitat...
Inchide