Judecătoarea Veronica Cîrstoiu, fiul acesteia și Dinel Staicu, trimiși în judecată pentru corupție

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu, fiul acesteia și Dinel Staicu, trimiși în judecată pentru corupție
Publicat: 20/11/2013, 15:10
Actualizat: 02/02/2019, 18:26

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu, fiul acesteia, omul de afaceri Dinel Staicu și alte șase persoane au fost trimiși în judecată de procurorii DNA, în dosarul în care sunt acuzați de fapte de corupție.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) i-au trimis în judecată în stare de arest pe judecătoarea Veronica Cîrstoiu, fiul acesteia, Florin Cergan, Dinel Staicu, avocatul Lucian Băgia și Carmen Ioana Popescu.

Veronica Cîrstoiu, judecător la Curtea de Apel București-Secția I penală, în prezent suspendată din funcție, este acuzată de luare de mită, trafic de influență, complicitate la trafic de influență, instigare la spălare a banilor, comisă în legătură directă cu infracțiunea de luare de mită, înșelăciune în formă continuată (65 acte materiale) și fals în înscrisuri sub semnătură privată (65 de acte materiale), arată miercuri DNA, într-un comunicat de presă.

Florin Cergan va fi judecat pentru complicitate la trafic de influență, Lucian Băgia, avocat în Baroul Sibiu, pentru trafic de influență și fals în înscrisuri sub semnătură privată, Dinel Staicu, consultant financiar, pentru dare de mită și cumpărare a influenței, iar Carmen Ioana Popescu, economist, este acuzată de complicitate la infracțiunile de dare de mită și cumpărare a influenței, precum și de participație improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În aceeași cauză au fost trimiși în judecată, în stare de libertate, Marian Staicu, arestat preventiv în altă cauză, consultant în investiții financiare (fratele lui Staicu Dinel), pentru cumpărare a influenței și complicitate la această infracțiune, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și complicitate la dare de mită și Adriana Dascălu, pentru trafic de influență, complicitate la luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată și complicitate la această infracțiune.

Giorgel Zgăbei, avocat în Baroul București, va fi judecat în acest dosar pentru complicitate la trafic de influență, iar Marilena Cucianu, pentru complicitate la înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Dosarul va fi judecat de magistrații Curții de Apel București.

Procurorii au arătat, în rechizitoriul trimis instanței, că în cursul lunii februarie 2012, judecătoarea Veronica Cîrstoiu a primit, prin intermediul avocatei Adriana Dascălu, aproximativ 630.000 de euro de la Dinel Staicu, pentru a pronunța, împreună cu ceilalți doi membri ai completului de judecată de la Curtea de Apel București, o soluție de admitere a contestației în anulare formulate de Dinel Staicu, în dosarul în care acesta fusese condamnat la șapte ani de închisoare pentru fraudarea Băncii Internaționale a Religiilor.

„Banii au fost primiți prin medierea lui Staicu Marian (fratele lui Staicu Dinel) și a inculpatei Popescu Carmen Ioana”, au scris procurorii în documentul citat.

În 22 februarie 2012, completul din care a făcut parte Veronica Cîrstoiu a decis înlăturarea pedeapsei lui Dinel Staicu, primită în dosarul privind fraudarea Băncii Internaționale a Religiilor.

„În scopul menționat, anterior pronunțării deciziei, Dascălu Adriana a pretins de la Staicu Dinel suma de 2.500.000 euro, diminuată ulterior, succesiv, la 2.000.000 euro și, respectiv, la 1.500.000 euro. Din banii pretinși, Dascălu Adriana a primit 1.200.000 euro de la Staicu Marian, care s-a preocupat împreună cu inculpata Popescu Carmen Ioana de procurarea banilor”, au arătat procurorii în actul de sesizare a instanței.

Potrivit anchetatorilor, pentru a ascunde modul în care a primit cei aproximativ 630.000 de euro, judecătoarea Cîrstoiu „a determinat-o pe sora sa să schimbe o parte din banii primiți sub formă de mită (prin cumpărare pe numele surorii sale, la data de 12 septembrie 2012, a unui apartament în București, la prețul de 636.642,8 lei)”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Raisa a fost găsită moartă. Fetița de doi ani dispărută ieri era într-o râpă și...
Gabriela Lucuțar divorțează! Regina Întunericului și soțul ei au de împărțit o avere de 2,7...
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Trei dintre rudele Raisei, fetița găsită moartă într-o râpă, sunt audiate de polițiști. Pista pe...
Mădălina Ghenea a stârnit controverse cu ultima sa apariție! S-a urcat pe masă și ce...
TEST IQ | Aceste două poze par identice, dar nu sunt. Găsiți diferențele
Produsele de pe Shein şi Temu s-ar putea scumpi. UE vrea taxe vamale pentru toate...
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
Șocul pe care o străină de pe TikTok l-a avut când a aflat din ce...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
S-a dus la RAR să înmatriculeze mașina dar a primit DOSAR PENAL
Una dintre cele mai frumoase biserici gotice târzii din Transilvania va fi restaurată
Cel mai SENZAȚIONAL film al lui Demi Moore! Câți ani avea pe atunci?
Șoferii români vor fi supravegheați. Noul sistem Big Brother de pe autostrăzi și drumuri naționale
Daliana Răducan a decis ce rochie de mireasă va purta. Reacția savuroasă a lui Răzvan...
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu, acuzați că mimează fericirea în mediul online! Cum se înțeleg,...
"Era o fată nevinovată". Ipoteza polițiștilor în cazul fetiței de doi ani din Dolj găsită...
BANCUL ZILEI. Într-o zi vine o băbuță la Banca Națională să depună o suma mare...
Roxelana, sclava prizonieră care a devenit soția lui Suleiman I. Kösem Sultan, femeia cu cel...
×