Judecătoria Slatina a decis: Sorina poate pleca în SUA cu familia adoptivă / Procurorul general atacă decizie

Redactor:
Cosmin Pirv
Judecătoria Slatina a decis: Sorina poate pleca în SUA cu familia adoptivă / Procurorul general atacă decizie
Judecătoria Slatina a decis, joi, că Sorina, fetița de 8 ani din Baia de Aramă, poate pleca din țară, împreună cu părinții adoptivi, o familie de români stabiliți în SUA. Instanța a respins cererea de ordonanță președințială formulată de procurorul general al Parchetului General, Bogdan Licu.

„S-a respins cererea procurorului general. Nu este definitivă. Este cu apel în cinci zile de la comunicare, dar ea este executorie”, au spus, pentru Mediafax, reprezentanții Judecătoriei Slatina.

„Respinge ca neîntemeiată cererea de emitere a ordonanței președințiale formulată de Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în contradictoriu cu pârâții-reclamanți Săcărin Ramona Elena și Săcărin Gabriel și cu pârâta Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție”, se arată în decizia instanței, care este executorie și cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare, acesta urmând a se depune la Judecătoria Slatina.

Avocatul familiei Săcărin, cea care a adoptat-o pe fată, a spus că decizia este corectă.

„Este o decizie legală și corectă. Acum așteaptă să ridice pașaportul și să plece din țară, să meargă la familie, în America. Fetița a făcut consiliere psihologică în toată această perioadă, a îndeplinit toate evaluările stabilite de către IML, analize, inclusiv consiliere psihologică, pe care o va continua și în America timp de doi ani”, a declarat avocatul Liviu Belulescu.

Judecătoria Slatina este a cincea instanță care a fost chemată să soluționeze ordonanța președințială, după Judecătoria Drobeta Turnu Severin, Tribunalul Mehedinți, Curtea de Apel Craiova și Tribunalul Olt.

Procurorul general al Parchetului General, Bogdan Licu, a solicitat ordonanță președințială privind interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina.

Procurorul general spunea că speră ca familia adoptivă nu va părăsi țara cu fetița înainte de decizia de la Slatina, deși există o procedură de adopție finalizată.

„Fiind cercetat și un magistrat, pe cale de consecință, toate aspectele investigate sunt de competența Secției. Atâta timp cât un magistrat este cercetat într-o cauză, competența aparține acestei Secții. Procedura de adopție este finalizată, avem o sentință definitivă, iar prin respingerea cererii mele de revizuire a rămas definitivă. Fetița nu putea pleca cu această familie, până în acest moment, pentru că nu avea pașaport. În momentul în care va avea pașaport, fetița va putea pleca din țară. Părerea mea este că părinții adoptivi vor fi suficient de înțelepți să nu plece din țară cu fetița până în momentul în care nu se va soluționa și cererea de ordonanță președințială”, a declarat Bogdan Licu. 

Procurorul general atacă decizia Judecătoriei Slatina care a hotărât că Sorina poate pleca din țară 

Procurorul general interimar Bogdan Licu a declarat, joi, pentru Mediafax, că va ataca decizia Judecătoriei Slatina, care a hotărât că Sorina, fetița de 8 ani din Baia de Aramă, poate pleca din țară, împreună cu părinții adoptivi, o familie de români stabiliți în SUA.

 

Inchide