Judecătorii au decis! Diploma de doctor a lui Darius Vâlcov a fost anulată

Judecătorii au decis! Diploma de doctor a lui Darius Vâlcov a fost anulată
Judecătorii au decis! Diploma de doctor a lui Darius Vâlcov a fost anulată / Sursă FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto
Publicat: 20/01/2021, 21:56
Actualizat: 20/01/2021, 21:57

Diploma de doctor a lui Darius Vâlcov i-a fost anulată de magistrații Tribunalului București care au admis cererea Academiei de Studii Economice din Bucureşti după ce CNATDCU a stabilit că 23% din teza acestuia de doctorat reprezintă preluare integrală sau parţială din alţi autori.

Comisia de lucru a CNATDCU a stabilit în luna aprilie a anului 2020 că aproximativ 50 de pagini (23% din teza de doctorat a lui Darius Vâlcov) reprezintă preluare integrală sau parţială din alţi autori.

Comisia de Etică şi Deontologie Profesională de la Academia de Studii Economice (ASE) a stabilit faptul că fostul consilier de stat în aparatul de lucru al premierului Viorica Dăncilă a plagiat un sfert din teza de doctorat în finanțe fără citeze sursa sau sursele.

Diploma de doctor a lui Vâlcov, anulată

„49,72 pagini, reprezentând 23,45% din cele 212 pagini propriu-zise ale tezei de doctorat, respectiv 49,72% din cele 100 de pagini supuse analizei, sunt expresia unui caz de plagiat, aşa cum este acesta definit de prevederile Legii 206/2004 aplicabile la data susţinerii publice a tezei de doctorat”, se arată în raportul Comisiei de Etică a ASE, făcut public în octombrie 2019.

Darius Vâlcov, unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai lui Liviu Dragnea, a fost invitat în fața Comisiei pentru a-și susține poziția față de acuzațiile aduse, însă nu s-a prezent.

„Admite cererea. Dispune anularea diplomei de doctor seria F nr.0003384 eliberată sub nr.448/19.10.20210. Cu recurs în 15 zile de la comunicare”, este minuta şedinţei susinute de magistrații Tribunalului București.

În februarie 2019, PressOne relata faptul că Darius Vâlcov a plagiat mai mult de jumătate din teza de doctorat pe care a susţinut-o în 2008 la Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori (FFABBV) din cadrul Academiei de Ştiinţe Economice din Bucureşti.

Fostul consilier de stat a respins acuzațiile, susținând că ste vorba despre o acţiune de decredibilizare a sa la a cărei origine ar fi  „o parte din cei 19.000 de angajaţi ai SRI «inclusiv acoperiţii»”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase