„Jurassic World” și „Furious 7”, filmele care au ajutat studioul Universal să stabilească un nou record mondial. Suma fabuloasă încasată într-un singur an

Jurassic World și Furious 7, filmele care au ajutat studioul Universal să stabilească un nou record mondial. Suma fabuloasă încasată într-un singur an
Publicat: 06/08/2015, 17:32

Profitând din plin de succesul de casă al unor filme precum „Jurassic World” și „Furious 7”, studioul Universal, deținut de grupul Comcast, a depășit această acest prag miercuri, în doar șapte luni, doborând precedentul record mondial de 5,52 miliarde de dolari stabilit în box office-ul mondial de studioul 20th Century Fox în anul 2014.

„Acest succes formidabil este rezultatul unei strategii continue în domeniul deciziilor, luate de echipele noastre de producție, marketing și distribuție, alături de alegeri excelente în privința datelor de lansare a filmelor noastre”, a declarat Jeff Shell, președintele Universal Filmed Entertainment Group.

La începutul acestui an, Universal Pictures a stabilit un alt record, devenind primul studio cinematografic care a depășit pragul de 1 miliard de dolari în box office-ul mondial. Apoi, a devenit primul studio care a depășit pragul încasărilor de 5 miliarde de dolari din lansările filmelor sale.

„Jurassic World”, un film care a relansat franciza de aventuri științifico-fantastice „Jurassic Park”, creată de Steven Spielberg, a înregistrat cel mai profitabil weekend din istorie, atât în box office-ul nord-american, cât și în box office-ul mondial, în luna iunie. O continuare a acestui film va fi lansată pe marile ecrane în iunie 2018.

Până la ora difuzării acestor informații, studioul Universal a lansat cinci filme care au ajuns pe primul loc în box office-ul nord-american din acest an: thrillerul erotic „Fifty Shades of Grey” (lansat în februarie), filmul de acțiune „Furious 7” (lansat în aprilie), comedia „Pitch Perfect 2” (lansată în mai), SF-ul „Jurassic World” (lansat în iunie) și filmul de animație „Minions” (lansat în iulie).

Printre filmele pe care studioul Universal le va lansa în acest an se află lungmetrajul horror „The Visit”, regizat de M. Night Shyamalan, drama „Everest”, biopicul „Steve Jobs” regizat de Danny Boyle pe baza unui scenariu de Aaron Sorkin, și „Crimson Peak”, un film horror cu accente gotice regizat de Guillermo Del Toro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase