Jurnaliștii de la ABC News l-au cunoscut pe „Bruce Lee”, regele canalelor. „Cu ajutorul drogurilor nu ne mai e foame, nu ne mai e sete”

Jurnaliștii de la ABC News l-au cunoscut pe Bruce Lee, regele canalelor. Cu ajutorul drogurilor nu ne mai e foame, nu ne mai e sete
Publicat: 30/11/2014, 17:21

Povestea persoanelor fără adăpost care trăiesc în canalele Capitală a ajuns din nou în presa internațională. De data aceasta, jurnaliștii americani de la ABC au realizat un reportaj cu această temă, după câteva zile petrecute la București.

„În traficul din centrul Bucureștiului, capitala României, din când în când, doar pentru o secundă, un chip va răsări dintr-o gură de canal. Apoi, la fel de repede precum a apărut, fața dispare, fără ca aproape nimeni să fi observat măcar că a fost acolo. Sute de persoane trăiesc în canalele din București – și nu doar adulți, ci și copii”, scriu reporterii americani.

În materialul difuzat vineri seara de televiziunea ABC, se explică, de asemenea, că majoritatea celor care acum își găsesc adăpost în subteran au ajuns pe stradă după închiderea unor orfelinate: „Mulți dintre ei s-au refugiat în canalizări sau tuneluri prin care trec conductele de încălzire. Sunt băieți și fetițe pierduți care acum au devenit adulți”.

În aceste canale trăiesc și persoane dependente de droguri, raportează jurnaliștii americani – „Pentru a putea pătrunde în lumea lor, ai nevoie de permisiunea liderului, un bărbat misterios cunoscut sub numele Bruce Lee”, relatează sursa citată.

„Lee trăiește în canal de 24 de ani și este tratat precum un rege de cei care trăiesc în subteran. Are părul argintiu, pentru că și-l vopsește cu aurolac – o vopsea metalică cunoscută pe strădă ca modalitate ieftină de a te droga. De asemenea, poartă tot felul de insigne și este însoțit mereu de o haită de câini”, povestesc jurnaliștii ABC.

Tot de la Lee, autorii reportajului au aflat și că în canale se adăpostesc și foarte mulți copii.

„Lee spune că cei mici intră în canal pentru că nu au unde merge în altă parte, dar acolo au mâncare, apă și căldură. Îi cunosc pe toți, mai spune el. Eu controlez totul aici. Obișnuiau să facă tot felul de lucruri rele. Nu au avut pe nimeni care să-i îndemne să facă bine, înainte să vin eu. Lee spune că persoanele fără adăpost se droghează pentru a se simți mai confortabil, pentru că este un mod de a evada din realitatea dură. Cu ajutorul drogurilor nu ne mai e foame, nu ne mai e sete„, a povestit Lee pentru ABC.

Pentru viitor însă, „Bruce Lee” plănuiește să adune bani și să își contruiască o casă în care să-i aducă pe toți prietenii lui: „Un loc pentru oamenii aceștia, unde vor fi bine tratați. Aici, suntem tratați ca animalele. Mi-am promis că dacă vreodată voi pleca din canal, îi voi lua pe toți cu mine”, a spus el.

Pe de altă parte, jurnaliștii americani precizează că deși „Guvernul României face tot ce poate, situația celor care locuiesc în canale este complexă – multe dintre persoanele care locuiesc alături de Brucee Lee nu vor să plece”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Secretul rușinos din trecutul lui Florin Piersic. O colegă l-a dat de gol acum, la...
FOTO. Gimnasta și-a dezvăluit marele secret! Imagini incendiare cu tânăra: e și frumoasă, dar și...
O femeie și-a dus băiatul de 9 ani la medic. A rămas șocată când a...
De ce și cum îți dai seama că duci lipsă de calciu. Semnele care apar...
"L-a agăţat, l-a întors şi l-a izbit de pământ". Copil de 13 ani din Vaslui...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
Vizita la RAR: Ce a făcut un șofer pentru a trece inspecția
Calendar ortodox 2 iunie 2023. Ce sărbătoare este vineri? Este dezlegare la pește!
Rusalii 2023: Ce semnificație are această mare sărbătoare? Tradiții și obiceiuri pentru această zi sfântă
BANCUL ZILEI. Bulă: Ospătar, ăsta e cotlet de miel sau de porc?
Elon Musk este din nou cea mai bogată persoană din lume / Luna mai una...
Așa o face fericită Radu Siffredi pe Oana Matache, când cred că nu îi vede...
ADEVĂRATA călătorie spre CENTRUL PĂMÂNTULU! China, ÎNGROZITĂ de ce a găsit!
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Doliu în MUZICA POPULARĂ! A murit VOCEA DE AUR a României: Odihnă veșnică, suflet bun...
Minivacanța, stricată de vreme. Vești proaste de la ANM
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Avertisment MAE pentru cei care merg în Bulgaria, Grecia sau Turcia, în minivacanța de Rusalii....