Jurnaliștii de la ABC News l-au cunoscut pe „Bruce Lee”, regele canalelor. „Cu ajutorul drogurilor nu ne mai e foame, nu ne mai e sete”

Jurnaliștii de la ABC News l-au cunoscut pe Bruce Lee, regele canalelor. Cu ajutorul drogurilor nu ne mai e foame, nu ne mai e sete
Publicat: 30/11/2014, 17:21

Povestea persoanelor fără adăpost care trăiesc în canalele Capitală a ajuns din nou în presa internațională. De data aceasta, jurnaliștii americani de la ABC au realizat un reportaj cu această temă, după câteva zile petrecute la București.

„În traficul din centrul Bucureștiului, capitala României, din când în când, doar pentru o secundă, un chip va răsări dintr-o gură de canal. Apoi, la fel de repede precum a apărut, fața dispare, fără ca aproape nimeni să fi observat măcar că a fost acolo. Sute de persoane trăiesc în canalele din București – și nu doar adulți, ci și copii”, scriu reporterii americani.

În materialul difuzat vineri seara de televiziunea ABC, se explică, de asemenea, că majoritatea celor care acum își găsesc adăpost în subteran au ajuns pe stradă după închiderea unor orfelinate: „Mulți dintre ei s-au refugiat în canalizări sau tuneluri prin care trec conductele de încălzire. Sunt băieți și fetițe pierduți care acum au devenit adulți”.

În aceste canale trăiesc și persoane dependente de droguri, raportează jurnaliștii americani – „Pentru a putea pătrunde în lumea lor, ai nevoie de permisiunea liderului, un bărbat misterios cunoscut sub numele Bruce Lee”, relatează sursa citată.

„Lee trăiește în canal de 24 de ani și este tratat precum un rege de cei care trăiesc în subteran. Are părul argintiu, pentru că și-l vopsește cu aurolac – o vopsea metalică cunoscută pe strădă ca modalitate ieftină de a te droga. De asemenea, poartă tot felul de insigne și este însoțit mereu de o haită de câini”, povestesc jurnaliștii ABC.

Tot de la Lee, autorii reportajului au aflat și că în canale se adăpostesc și foarte mulți copii.

„Lee spune că cei mici intră în canal pentru că nu au unde merge în altă parte, dar acolo au mâncare, apă și căldură. Îi cunosc pe toți, mai spune el. Eu controlez totul aici. Obișnuiau să facă tot felul de lucruri rele. Nu au avut pe nimeni care să-i îndemne să facă bine, înainte să vin eu. Lee spune că persoanele fără adăpost se droghează pentru a se simți mai confortabil, pentru că este un mod de a evada din realitatea dură. Cu ajutorul drogurilor nu ne mai e foame, nu ne mai e sete„, a povestit Lee pentru ABC.

Pentru viitor însă, „Bruce Lee” plănuiește să adune bani și să își contruiască o casă în care să-i aducă pe toți prietenii lui: „Un loc pentru oamenii aceștia, unde vor fi bine tratați. Aici, suntem tratați ca animalele. Mi-am promis că dacă vreodată voi pleca din canal, îi voi lua pe toți cu mine”, a spus el.

Pe de altă parte, jurnaliștii americani precizează că deși „Guvernul României face tot ce poate, situația celor care locuiesc în canale este complexă – multe dintre persoanele care locuiesc alături de Brucee Lee nu vor să plece”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”