Jurnalul secret al medicului Lucan. „Cercul protector” pe care voia să i-l facă avocata și numele grele care apar în noțițele personale ale chirurgului

Jurnalul secret al medicului Lucan. „Cercul protector pe care voia să i-l facă avocata și numele grele care apar în noțițele personale ale chirurgului
Publicat: 25/12/2017, 09:02

Joi seara, după ce procurorii au emis ordonanța de reținere pe numele medicului Mihai Lucan, au efectuat percheziția corporală, asupra doctorului fiind găsit un jurnal și suma de 5.000 euro, au declarat , pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, în jurnalul medicului ar fi nume cunoscute și idei pe care acesta dorea să le pună în aplicare. Printre numele depistate în document, ar fi cel al șefului DIICOT, Daniel Horodniceanu, fiind nemulțumit că nu reușea să afle informații despre acesta. O altă persoană al căruit nume l-ar fi avut notat în carnet este procurorul DIICOT care instrumentează cauza în care este cercetat, Lucan având informații că este vizat de o anchetă, motiv pentru care s-ar fi documentat în ceea ce îl privește pe magistrat, aflând toate detaliile din viața lui.

Totodată, potrivit surselor judiciare menționate, medicul ar fi notat în jurnal că avocata sa trebuie să facă un cerc protector în jurul lui, să aibă un cerc relațional cu oameni din sistemul judiciar și de apărare (procurori, judecători, poliție și SRI)

„Vrei să prinzi pește, fă-te cârlig” și „Cine ridică sabia asupra mea, îi va cădea mâna”, ar fi fost citatele preferate ale doctorului, potrivit notițelor din jurnal, au precizat sursele citate.

Mihai Lucan a fost reținut joi seara, iar vineri judecătorii de la Tribunalul București au decis să respingă cererea de arestare preventivă a DIICOT, dispunând cercetarea sub control judiciar.

În referatul cu propunerea de arestare preventivă întocmit de procurori apar informații potrivit cărora, în anul 2016, medicul ar fi luat legătura cu mai multe persoane influente în cadrul unor instituții ale statului, în contextul unor verificări ale Corpului de Control al Ministerului Sănătății efectuate la ICUR. Una dintre persoanele contactate este fostul șef al Agenției Naționale de Transplant, Victor Zota.

Potrivit DIICOT, persoanelor influente pe care le-ar fi contactat le-ar fi solicitat „ajutorul în scopul preîntâmpinării/ limitării eventualelor consecințe de natură să îl vizeze în urma rezultatelor controlului respectiv sau, după caz, realizarea unei conexiuni cu Ministrul Sănătății, o parte dintre cei cu care a intrat în conexiune în aceiași zi fiind identificați în persoana martorului OȚEL IOAN, fostul șef al Serviciului de Crimă Organizată Cluj, numitul MAGHIAR FLORIN, la data faptelor în funcția de Procuror General al Parchetului Curții de Apel Cluj, solicitându-le ambilor să se întâlnească, pe ,,MARTINEL”, persoană de sex femeiesc neidentificată încă, căreia i-a comunicat că activitatea sa interesează DIICOT, pe șoferul ,,LEO”, identificat în persoana martorului TODOR ALIN IONEL LEON căruia i-a cerut să ia un sac pe care să-l transporte a doua zi la ICUTR”.

„În scopul securizării activității sale, inculpatul Lucan Mihai a făcut demersuri în vederea activării altui post telefonic. l-a contactat pe numitul ȚĂRUS VALENTIN-NORBERT (presedinte al SC ,,Farmaceutica REMEDIA” S.A.) pe care l-a întrebat dacă îl cunoștea pe ministrul sănătății la data respectivă, în persoana numitului VOICULESCU VLAD VASILE, solicitându-i totodată o întâlnire, potrivit referatului de arestare. În ziua de 26.09.2016 ora 21:42:43 a purtat o discuție telefonică cu numitul DÂNCU VASILE (la data faptelor vicepremier în Guvernul României),solicitându-i ajutorul pentru a-l informa pe primul ministru al Guvernului României despre situația existentă”, se mai arată în referat.

Mai mult, spun procurorii, medicul ar fi încercat să saboteze un coleg.

„Cu ocazia efectuării unui transplant renal (..) pentru a-l pune într-o situație dificilă pe martorul SUCIU MIHAI DOMNUȚIU cu care se afla într-o stare de vădită contradictorialitate, pretextând că dorește să participe în mod direct la operațiunea ce presupunea pregătirea grefei renale în pofida faptului că de o mare perioadă de timp nu mai făcuse acest lucru, inculpatul LUCAN MIHAI a manipulat de o așa manieră instrumentarul chirurgical practicând o incizie asupra sinusului arterei renale într-o zonă care nu era vizibilă după care l-a pus la dispoziția membrilor echipei de chirurgi condusă de către martorul SUCIU MIHAI DOMNUȚIU, părăsind la scurt timp sediul ICUTR”, scriu procurorii în referat.

DIICOT a informat că dosarul are ca obiect efectuarea de cercetări față de membrii unui grup infracțional organizat constituit de către suspecții Mihai Lucan, Valerian Lucan și Dan Emil Fofiu-Sânpetreanu, în calitate de angajați ai persoanei vătămate Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca, având ca scop însușirea, folosirea, traficarea, după caz, a bunurilor aflate în patrimoniul Institutului, în favoarea SC LUKMED SRL.

Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca ar fi fost prejudiciat cu 5.169.406,91 lei.

Ar fi fost folosite resursele financiare, materiale și umane ale Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca în beneficiul clinicii aparținând SC LUKMED SRL. Mai mult, pacienții operați în clinica privată ar fi avut cheltuieli de internare în ICUTR mult reduse față de tarifele de spitalizare stabilite anual de Institut, spun anchetatorii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...