Iohannis: Nu există motive de panică. Am cerut suplimentarea măsurilor de control la frontieră / Resursele financiare pentru achiziția echipamentelor de protecție

Iohannis: Nu există motive de panică. Am cerut suplimentarea măsurilor de control la frontieră / Resursele financiare pentru achiziția echipamentelor de protecție
Publicat: 26/02/2020, 15:30
Actualizat: 26/02/2020, 15:40

Președintele Klaus Iohannis a spus, după şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), pe tema coronavirusului, că nu există motive de panică, precizând, totodată, că a cerut suplimentrarea măsurilor de control la intrările în țară, atât în vămi, cât și în aeroporturi și porturi.

„Până în acest moment nu avem nici un caz confirmat de infecție cu coronavirus în România. Acum câteva minute am primit rezultatele din Gorj, care sunt negative. Nivelul de mobilizare trebuie să rămână ridicat pentru că ne confruntăm cu o urgență medicală globală. Toate statele sunt vulnerabile în fața unui virus care nu ține cont de granițe geografice”, a spus Iohannis.

Șeful statului a adăugat că, în urma analizării datelor în cadrul ședinței CSAT, instituțiile responsabile au luat la timp măsurile necesare pentru a preveni contaminările.

Președintele României a spus că a decis și suplimentarea măsurilor de control pentru identificarea potențialilor bolnavi cu probleme respiratorii la frontiere. Ministerul Sănătății va fi instituția care va asigura personalul medical necesar în punctele de trecere a fontierei.

„Am hotărât ca pe lângă măsurile deja stabilite, să fie suplimentate măsurile de control, pentru identificarea potențialilor bolnavi cu afecțiuni respiratorii și prevenirea infecției cu noul coronavirus la punctele de frontieră terestră, maritimă, fluvială și aeriană. Ministerul Sănătății va asigura personalul medical necesar în aceste puncte de trecere a frontierei, cu specialiști din cadrul direcțiilor de sănătate publică, inclusiv prin detașare din alte județe și unități sanitare. În eventualitatea – atenție – eventualitatea confirmării unor cazuri de coronavirus pe teritoriul României, este esențială protecția personalului medical care ia contact cu persoanele infectate.Ca atare, autoritățile trebuie să asigure personalului medical toate dotările necesare, inclusiv, sigur, echipamentul de protecție.Am luat, astfel, în cadrul CSAT decizia alocării de către Guvernul României a resurselor financiare pentru achiziția de echipamente individuale de protecție, camere de izolare cu presiune negativă, izolete cu presiune negativă pentru transport pe targă și medicamente”, a adăugat Iohannis.

Iohannis, după CSAT: Am alocat resursele financiare pentru achiziția echipamentelor de protecție

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că CSAT a decis să aloce bani pentru achiziționarea echipamentelor individuale de protecție și anume „camere de izolare cu presiune negativă, izolete cu presiune negativă pentru transport pe targă și medicamente”.

„Am luat, astfel, în cadrul CSAT decizia alocării de către Guvernul României a resurselor financiare pentru achiziția de echipamente individuale de protecție, camere de izolare cu presiune negativă, izolete cu presiune negativă pentru transport pe targă și medicamente”, a afirmat Klaus Iohannis, la finalul ședinței CSAT de miercuri.

Conform evoluției de până acum în țările afectate, persoanele care pot dezvolta complicații în urma contractării coronavirusului sunt în special vârstnicii. Ca atare, o atenție specială trebuie acordată protejării acestei categorii mai vulnerabile”,

Toate cele 13 persoane care au intrat în contact cu cetățeanul italian care are infecție cu coronavirus au rezultate negative la testele efectuate de Institutul „Matei Balș”, a anunțat, miercuri, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru, într-o conferință de presă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cadavrul unei femei a fost descoperit în dulapul din dormitor. Polițiștii l-au reținut pe principalul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu