Korodi, despre declarațiile lui Dan: Cine a văzut ultrași care se manifestă prin rugăciune liniștită?

Korodi, despre declarațiile lui Dan: Cine a văzut ultrași care se manifestă prin rugăciune liniștită?
Publicat: 11/06/2019, 13:58

Korodi Attila a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că membrii comunității maghiare au protestat față de ilegalitățile primarului din Dărmănești și nu au răspuns la provocări, ci au rostit rugăciuni.

„Am ascultat cu surprindere declarațiile doamnei ministru Carmen Dan care, în loc să anunțe demisia, transmite, în continuare, informații eronate despre evenimentele din 6 iunie de la Cimitirul din Valea Uzului. Doamna Carmen Dan spune că și comunitatea maghiară ar fi mobilizat ultrași. Atrag atenția celor care încă nu au văzut materialele video: membrii comunității maghiare au protestat față de ilegalitățile primarului din Dărmănești, nu au răspuns la provocări, au rostit rugăciuni în timp ce o parte dintre persoanele care au venit să comemoreze la crucile amplasate ilegal au aruncat cu pietre și noroi, ne-au scuipat, au lovit cu steagurile protestatarii pașnici, au adresat injurii și au folosit forța. Am impresia că doamna ministru Carmen Dan a primit informații eronate sau cu bună știință distorsionează informațiile și opinia publică. Poate că doamna ministru are altfel de experiențe dar, din câte știu, ultrașii, de regulă, nu se manifestă prin rugăciune liniștită. Cine a mai văzut astfel de ultrași?”, a spus Korodi.

Potrivit acestuia, se poate vedea din toate declarațiile liderilor UDMR, din imaginile și materialele video de la fața locului că a fost vorba despre un protest pașnic din partea comunității maghiare.

„Am putut vedea un exemplu de ultrași chiar luni, când un anumit grup al suporterilor naționalei de fotbal al României a găsit de cuviință să strige > tocmai din Malta. Nu s-a spus problema ca reprezentații comunității maghiare să genereze conflicte, noi am ales un mod pașnic de a ne manifesta nemulțumirea față de acțiunile ilegale ale primarului din Dărmănești”, a subliniat Korodi Attila.

Acesta a afirmat că este curioasă prezența la evenimentele de la Valea Uzului a adjunctului de la Inspectorului General al Jandarmeriei, Sebastian Cucoș, care se află în procedură de verificare a responsabilității pentru evenimentele din 10 august.

„Doamna Carmen Dan a mai spus că >, ceea ce este o declarație falsă. Mai multe persoane din comunitatea maghiară, care au participat la protest, au fost lovite și agresate, acest fapt fiind recunoscut și de medici legiști. Totodată, în declarația de luni subliniază că >. Iarăși o declarație eronată deoarece materialele video arată exact cum a fost distrusă poarta cimitirului, iar două cruci ale eroilor maghiari au fost scoase din pământ, cum a fost spartă o cameră de filmat a presei cu o scândură ruptă din poarta cimitirului”, a menționat deputatul UDMR.

Acesta susține că ministrul de Interne a mai spus că Cimitirul Valea Uzului a fost înființat în anii 1926-27, ceea ce ar fi o altă informație total falsă și eronată, „care dovedește că aceasta nu cunoaște deloc detaliile despre cimitir, care a fost înființat deja în 1917″.

În ceea ce privește afirmația lui Carmen Dan conform căreia >, Korodi a precizat că nu este vorba doar despre anumite grupuri sau persoane, ci însuși de Guvernul României.

„Guvernul nu a intervenit din timp, permițând escaladarea situației, în ciuda avertismentelor și solicitărilor repetate ale UDMR care a avertizat asupra potențialului exploziv al situației și am cerut reacția promptă a Guvernului pentru a înlătura ilegalitățile comise de Primăria Dărmănești, restaurarea stării inițiale a cimitirului și revenirea la legalitate”, a conchis Korodi.

Ministrul de Interne Carmen Dan a declarat luni, cu privire la incidentele din Valea Uzului, de Ziua Eroilor, că a cerut un raport și în urma verificărilor poate să anunțe că forțele de ordine și-au făcut datoria, chiar dacă a existat o evidentă activitate de mobilizare a ultrașilor de ambele părți.

În data de 6 iunie, de Ziua Eroilor, câteva sute de persoane au forțat intrarea în cimitirul internațional din ValeaUzului, după ce administrația locală a interzis accesul. Alte câteva sute de oameni, etnici maghiari, au format un lanț uman în fața cimitirului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel Dragomir, ucigașul Andreei. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate:...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Intră în vigoare de la 1 APRILIE. Schimbarea care afectează direct extrem de mulți români
Capcana STB pentru șoferii nesimțiți. Nimeni nu mai scapă
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...