La o zi după articolul din Gândul despre presiunile politice din TVR, premierul Ponta anunță că și-a retras omul din Consiliul de Administrație al televiziunii

La o zi după articolul din Gândul despre presiunile politice din TVR, premierul Ponta anunță că și-a retras omul din Consiliul de Administrație al televiziunii
Publicat: 19/09/2014, 14:53
Actualizat: 26/03/2019, 04:49

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Corneliu Calotă, a fost retras din CA al televiziunii publice și își va depune demisia urmare a acestei măsuri. Anunțul a fost făcut de premierul Victor Ponta, care a adăugat că speră ca, astfel, „verticalitatea și competența proverbiale” ale directorului TVR, Stelian Tănase, să aibă succes

El a arătat că nu crede în existența unor presiuni din partea Guvernului și a oficialilor PSD la adresa conducerii TVR, deoarece „toată lumea știe că Stelian Tănase este un om atât de vertical și de puternic încât nu îl poate influența nimeni”, motiv pentru care nu a cerut și nici nu a lăsat pe nimeni să îl influențeze.

„Am înțeles că îl deranjează Corneliu Calotă, care este și purtătorul meu de cuvânt. Calotă își dă astăzi demisia și sunt convins că Tănase va duce televiziunea acolo unde își dorește. Deocamdată, problema de management este că pierderile televiziunii se accentuează, ratingul nu există și că Tănase, care a promis Parlamentului, nu mie, pentru că se supune Parlamentului, că va face o reformă a TVR, deocamdată nu a făcut-o”, a spus Ponta.

Premierul a precizat că purtătorul său de cuvânt, Corneliu Calotă, va demisiona din Consiliul de Administrație (CA) al TVR.

Întrebat dacă ia în calcul închiderea TVR, Ponta a răspuns că în niciun caz nu poate Guvernul să ia în calcul acest lucru, deoarece televiziunea publică se află sub autoritatea Parlamentului, dar a arătat că el crede în faptul că TVR trebuie să își reducă pierderile, să fie mai competitivă pe piața media și trebuie să își îndeplinească atribuțiile pentru care este finanțată din bani publici.

„Din păcate, managementul de până acum al domnului Tănase nu a atins aceste obiective. Dacă era din cauza domnului Calotă, am acționat imediat: l-am retras din Consiliul de Administrație și verticalitatea, profesionalismul și competența proverbiale ale domnului Tănase vor avea – sper, îmi doresc foarte tare – succes”, a adăugat Ponta.

Președintele director-general al TVR Stelian Tănase afirmă, într-un interviu pentru gândul, că purtătorul de cuvânt al Guvernului, Corneliu Calotă, este în incompatibilitate, fiind, în același timp, și reprezentantul Executivului în CA al televiziunii publice, unde este omul cel mai puternic.

„Corneliu Calotă este purtător de cuvânt al Guvernului și, în același timp, membru trimis de Guvern în Consiliul de administrație. Cred că ar trebui să opteze pentru o calitate sau alta, deși trebuie să spun că are 60 de zile pentru asta. Este un caz de incompatibilitate, pe de-o parte din punct de vedere legal, pe de altă parte, din punct de vedere al imaginii, dă foarte prost, ca purtătorul de cuvânt al Guvernului să facă parte din Consiliul de Administrație”, a declarat Tănase.

Potrivit lui Stelian Tănase, Calotă este foarte activ în Consiliul de Administrație, conduce grupul PSD din CA, „adică majoritatea din Consiliul de Administrație este la îndemâna sa”.

„Corneliu Calotă își spune punctul de vedere, față de mine personal, față de alți directori, în fața consiliului de administrație, de fiecare dată și punctul lui de vedere prevalează. Este omul cel mai puternic din Consiliul de Administrație. Pe acel plan, el conduce, de fapt, televiziunea”, a afirmat șeful televiziunii publice.

Stelian Tănase a spus că PSD și aliații lui au șapte reprezentanți în Consiliul de Administrație, iar ceilalți sunt încă patru, „care de regulă își risipesc voturile”.

„Cei care vin din zona guvernamentală, ei sunt cei mai interesanți în sensul în care ei pot să ia și decizii pentru televiziune. Sunt șapte, iar ei reprezintă o majoritate și îi pun în inferioritate pe cei patru care vin din altă zonă. Or, asta a provocat un blocaj. Eu am suportul PSD-ului în Parlament, chiar și în declarații publice. De mai multe ori au declarat că mă susțin. E drept că mai în trecut, pentru că în ultima vreme relațiile noastre s-au răcit chiar foarte tare. Dar în Consiliul de Administrație nu m-au susținut niciodată. Deci una este în Parlament și alta este în Consiliul de Administrație, când aceste voturi nu le am, pur și simplu. În ultimele luni nu le-am avut niciodată”, a precizat președintele director-general al TVR.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”