La trei zile după ce mai mulți taximetriști și șoferi de la Uber s-au bătut în plină stradă, compania americană face un anunț alarmant

La trei zile după ce mai mulți taximetriști și șoferi de la Uber s-au bătut în plină stradă, compania americană face un anunț alarmant
Publicat: 30/01/2018, 14:27

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marți, de Uber România, în contextul ultimelor incidente violente care au avut loc la Timișoara, tot mai mulți șoferi parteneri s-au plâns cu privire la faptul că au fost agresați, în ultimele zile, de la șicane în trafic, atacuri cu ouă, mașini avariate și până la atacuri fizice.

„Condamnăm ferm actele de violență din ultimele zile, indiferent că au fost îndreptate împotriva șoferilor de taxi sau a șoferilor parteneri Uber. Am trimis un mesaj tuturor partenerilor noștri în care i-am sfătuit, în cazul în care sunt victima unor agresiuni, să apeleze imediat la 112, asigurându-i de tot sprijinul nostru. Pe de altă parte, toți cei care inițiază conflicte sau dau curs provocărilor nu vor mai avea acces în aplicație – astfel de comportamente nu își au locul în comunitatea Uber. Suntem însă îngrijorați de numărul tot mai mare de agresiuni raportate de partenerii noștri în ultimele zile, de la șicane în trafic, atacuri cu ouă, mașini avariate până la atacuri fizice. Facem apel la calm și dialog civilizat – oamenii au nevoie atât de taxi, cât și de servicii ca Uber, iar astfel de atacuri pun în pericol siguranța tuturor participanților la trafic”, arată oficialii Uber România.

Mai multe persoane au fost audiate de polițiștii din Timișoara, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma unui scandal izbucnit între mai mulți taximetriști și câțiva șoferi de la Uber, care s-au bătut și s-au urmărit în trafic, fiind nevoie de intervenția jandarmilor și a mascaților.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, în urma scandalului dintre taximetriști și șoferii de la Uber, au fost audiate 15 persoane, iar 45 au fost amendate cu sume cuprinse între 500 și 1.000 de lei. De asemenea, au fost depuse trei plângeri de către persoanele agresate, fiind deschise dosare penale pentru tulburarea liniștii publice, loviri și alte violențe.

Ulterior, în cursul zilei de duminică, aproximativ 100 de taximetriști au ieșit pe străzile Timișoarei, într-un protest spontan, pentru a-și exprima dezacordul față de acest mod de transport persoane, care le ia din clienți. La finalul manifestării, reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Timiș au anunțat că toți taximetriștii vor fi amendați cu sume cuprinse între 500 și 5.000 de lei, pentru că au participat la „adunări publice nedeclarate și neautorizate”.

Pe de altă parte, taximetriștii din Timișoara intenționează să depună o plângere împotriva Uber, pentru concurență neloială, în perioada imediat următoare.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Românii, OBLIGAŢI să dea bani. Va fi lege în 2025: Au de unde
Un produs foarte căutat s-a ieftinit. Mulți români l-au cumpărat deja
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Lino Golden și Delia s-au căsătorit, după doi ani de relație. Imagini de la cununia...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului