Legiști: Tânărul care a provocat accidentul de pe DN 1 nu consumase alcool

Legiști: Tânărul care a provocat accidentul de pe DN 1 nu consumase alcool
Publicat: 30/09/2014, 17:42
Actualizat: 19/05/2015, 22:00

Reprezentanți ai Serviciului de Medicină Legală (SML) Prahova au declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX că necropsia arată că George Dumitru nu consumase alcool înainte de producerea accidentului. Sursele citate au precizat că la SML Prahova în cadrul necropsiilor se fac doar determinări pentru alcool, nu și pentru substanțe stupefiante.

În ceea ce privește cauzele morții lui George Dumitru și a celorlalte cinci victime, reprezentanții SML Prahova spun că acestea aveau „leziuni foarte grave, numeroase politraumatisme, zdrobiri, compresiuni, rupturi de organe interne incompatibile cu viața”.

Trupurile neînsuflețite ale celor șase victime ale accidentului au fost ridicate luni de la sediul din Ploiești al SML Prahova.

Salvatore Gherghelaș, Florin Cioroba și Eduard Cioroba vor fi înmormântați joi la Câmpina, au declarat apropiați ai familiilor, în timp ce Nicoleta Mocanu și fiica acesteia de 19 ani vor fi înmormântate în localitatea Provița. George Dumitru va fi înhumat în Capitală, sicriul cu trupul neînsuflețit fiind dus la o capelă din cartierul bucureștean unde locuiește familia acestuia.

Procurorii de la Parchetul Tribunalului Prahova au preluat, luni, de la Inspectoratul de Poliție Județean dosarul în cazul accidentului, iar surse judiciare afirmau că va fi schimbată încadrarea juridică din „ucidere din culpă” în „omor calificat”, în urma datelor care arată că tânărul de 28 de ani care a provocat accidentul a făcut acest gest cu premeditare.

Accidentul în urma căruia au murit șase persoane a avut loc sâmbătă seară, pe Drumul Național 1, între Ploiești și Câmpina, unde George Dumitru, în vârstă de 28 de ani, a intrat cu mașina pe contrasens, unde a lovit un autoturism BMW X3 în care se aflau cinci persoane.

În urma impactului extrem de violent, atât șoferul care a provocat accidentul, cât și cei cinci ocupanți ai mașinii care circula regulamentar au murit pe loc.

Autoturismul BMW era condus de Robert Salvatore Gherghelaș, care avea 44 de ani, era mecanic în Câmpina, era căsătorit și tatăl unui copil. Robert Gherghelaș era în mașină cu prietenul său, Florin Cioroba, în vârstă de 44 de ani, și cu fiul cel mic al acestuia, Eduard, în vârstă de 11 ani. În autoturism se mai aflau femeia cu care Florin Cioroba urma să se căsătorească – Nicoleta Vasilica Mocanu, de 38 de ani, și una dintre fiicele acesteia, Elena Iuliana Buldan, în vârstă de 19 ani. Toate cele cinci persoane sunt din Câmpina.

Principala ipoteză luată în calcul de anchetatori este că tânărul de 28 de ani, George Dumitru, din București, ar fi încercat să se sinucidă. Ipoteza a fost conturată după ce George Dumitru a lăsat pe contul său de Facebook un mesaj prin care își lua adio de la cunoscuți.

„Aveți grijă de voi prieteni, amici, cunoștințe! Eu plec într-o lume mai bună și aveți grijă pe cine iubiți să nu pățiți la fel ca mine! Vă iubesc pe toți! Iartă-ma, Doamne, pentru ceea ce fac, dar așa nu mai rezist să trăiesc”, este mesajul postat de bărbat pe contul său de Facebook.

Mesajul este însoțit de trei fotografii ce reprezintă un colaj de imagini în care George Dumitru apare alături de o tânără, iar una dintre fotografiile postate pe rețeaua de socializare a fost găsită în mașina bărbatului în momentul în care a avut loc accidentul.

Mesajul a fost postat sâmbătă după-amiază, la ora 16.00, din județul Prahova, dintr-o localitate apropiată locului accidentului. Membri ai familiei acestuia spun că după ce au văzut mesajul au intrat în alertă și au încercat să îl contacteze pe bărbat, însă acesta își închisese telefonul. Potrivit acestora, se pare că după ce a postat acest mesaj George Dumitru a plecat către munte, iar când a provocat accidentul se întorcea dinspre Brașov.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii...
Acești doi vasluieni s-au îmbogățit! Câte sticle au dus într-un centru de reciclare din LIDL
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Desfătare într-un cadru de lux pentru Inna și Deliric! Avem imaginile din croaziera de 5...
Dieta-MINUNE a Ancăi Serea! Ce mănâncă zilnic „mama eroină”, pentru a arăta impecabil după ce...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să...
A murit Preotul Gheorghe! Breaking news
„Am găsit-o la 100 de metri de mașină”. Șoferul începător care a provocat teribilul accident...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă noul Hyundai i20 în România. Bate Dacia la preț?
Adrian Sârbu: Obiectivul unic al viitorilor europarlamentari este să-i facă pe români să se simtă...
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
Schimbare pentru TOȚI cei cu BULETINE de identitate. Decizia momentului în România
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
"Este oribil acolo, să nu mergeți niciodată". Cea mai ieftină stațiune din Spania, capcană pentru...
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
”Vai de capul meu, a făcut de râs concursul” Saveta Bogdan, critică dur câștigătorul Eurovision...
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai...
Melinda Gates a părăsit fundația înființată alături de fostul soț Bill Gates
×