LET’S CHANGE THE STORY! Formularul de susținere a campaniei împotriva articolelor false din Daily Mail și a retoricii anti-români din Marea Britanie

LET'S CHANGE THE STORY! Formularul de susținere a campaniei împotriva articolelor false din Daily Mail și a retoricii anti-români din Marea Britanie
Publicat: 08/02/2014, 17:00
Actualizat: 29/07/2014, 20:10

După un an de campanie intensă anti-români și bulgari în Marea Britanie, un membru al Guvernului, lordul Wallace de Saltaire, a recunoscut, luni, în Camera Lorzilor din Parlamentul britanic, neadevărurile publicate de Daily Mail despre „invazia românilor”. Gândul a dezvăluit recent aceste neadevăruri, demontând articolul manifest al campaniei antiimigraționiste din Daily Mail, în care se demonstra, folosindu-se date, cifre și declarații false, cum se pregăteau românii și bulgarii, la final de 2013, să „invadeze” Marea Britanie în 2014.

Am arătat că cel puțin 60 la sută din acest material este fals. „Sold out! Avioanele și autobuzele sunt pline de români și bulgari care se îndreaptă către Marea Britanie”, avertiza titlul din ziarul britanic, în 31 decembrie 2013, cu o zi înainte de mult-temuta ridicare a restricțiilor pentru muncitorii români și bulgari. Acest mesaj de final de an a fost redistribuit de peste 58.000 de ori, a strâns peste 1.700 de comentarii și a fost preluat în toată presa britanică, dar și de mass-media străine.

Inutil de spus că mult anunțata „invazie” care a speriat Regatul nu a avut loc. Dar cum un fals devine adevărat prin mediatizare și viralizare excesive, adevărul despre românii „invadatori” n-a mai ajuns decât la o mică parte din populația speriată. Vă propunem, prin urmare, un exercițiu de recuperare a adevărului despre români, atât în ochii noștri, cât și în cei ai britanicilor.

Ce am făcut după demontarea falsului

Contactat să justifice articolul înșelător, venit după un an de campanie anti-români, Daily Mail nu numai că a refuzat să își asume răspunderea, dar a dat vina tot pe români și bulgari, susținând că a relatat ceea ce i s-a spus la fața locului. Verdictul ziar online cu audiența cea mai mare din lume: nu are de ce să se scuze în fața românilor, a bulgarilor și a cititorilor dezinformați. De atunci, tabloidul nici nu a modificat articolul fals, nici nu l-a șters de pe site.

După demontarea acestui articol care anunța „invazia” românilor și bulgarilor, un jurnalist britanic a depus pe numele Daily Mail o plângere la Press Complaints Commission, organismul de autoreglementare a presei din Marea Britanie. Același lucru l-au făcut și cititori gândul, iar reclamațiile lor vor fi urmate de o altă plângere, care va fi depusă de New Europeans, o organizație pro-europeană din Marea Britanie. În prezent, PCC a deschis o anchetă pornind de la descoperirile publicate de gândul și jurnalistul britanic Jon Danzig, după cum a aflat The Guardian.

Ce facem în continuare: schimbăm, împreună cu cititorii noștri, povestea!

Pentru că știm că această campanie antiromânească nu are ce căuta în Europa anului 2014, te invităm pe tine, român și cititor gândul, să pui presiune pe autorii acestui discurs discriminatoriu și să rescrii povestea românilor în Marea Britanie și în lume – LET’S CHANGE THE STORY! Aceasta nu este povestea noastră. Aceasta nu trebuie să fie nici povestea britanicilor.

Cerem Daily Mail să recunoască această campanie nedreaptă și falsă împotriva românilor și să repare marea dezinformare de la sfârșitul anului trecut, propagată nu doar în toată presa britanică, dar și în mass media din întreaga lume.

Propunem românilor, într-o campanie de reabilitare a adevărului, să explice lumii întregi povestea noastră, cu bune și rele, fără exagerări, distorsiuni sau fals patriotism.

Gândul a demonstrat că articolul de final de an al campaniei antiromânești din Marea Britanie este FALS. Acum e rândul tău: susține și distribuie campania pentru restabilirea adevărului despre români!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii