Licu, despre cazul Mehedinți: La Secția de anchetă a fost constituit dosar penal / Nu pot să interzic plecarea fetiței din țară. Solicit instanței consilierea psihologică

Licu, despre cazul Mehedinți: La Secția de anchetă a fost constituit dosar penal / Nu pot să interzic plecarea fetiței din țară. Solicit instanței consilierea psihologică
Publicat: 24/06/2019, 10:59

UPDATE „În cadrul dosarului penal nu poate fi dată o astfel e ordonanță (ca fetița să nu plece din țară, n.r.). Mă gândesc la o intervenție pe cale civilă. Încă nu m-am cristalizat exact cu privire la calea pe care o voi adopta, dar astăzi voi dispune o măsură. Nu a fost dată în consemn la frontieră. Nu pot să interzic eu plecarea fetiței. Eu mă gândesc să solicit instanței de judecată să oblige părinții actuali ai fetiței la o consiliere psihologică a fetiței pentru o perioadă limitată de timp”, a declarat Bogdan Licu.

Întrebat cum vede faptul că șeful procuroarei care a intervenit în cazul fetiței este soțul președintei de complet care s-a pronunțat cu privire la adopție, Licu a spus: „Ce să facem? Procurorii sunt oameni. Oamenii sunt ființe sociale – iubesc, se căsătoresc. Este interzisă căsătoria între magistrați sau între avocați și magistrați?”.

Procurorul general Bogdan Licu a dispus încă de vineri verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova privind modul în care un procuror din acea structură a intervenit în cazul fetiței din Mehedinți și a efectuat percheziția domiciliară. La Secția de anchetă este deschis un dosar penal.

Totodată, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a sesizat Inspecția Judiciară pentru a efectua cercetări cu privire la conduita și modul în care procurorul a acționat.

Știrea inițială. „În calitate de procuror general, nu tolerez abuzuri nu voi acoperi greșeli. La Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție a fost constituit dosar penal ce are ca obiect cercetarea împrejurărilor prezentate în mass media. La această oră, la Craiova a ajuns o echipă formată din procurori și ofițeri de poliție judiciară din cadrul Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. (…) În cadrul dosarului vor fi verificate toate faptele care au condus la această situație. Sunt suspiciuni. Nu pot comenta un dosar în lucru”, a declarat procurorul general, Bogdan Licu.

Potrivit unor surse judiciare, dosarul penal vizează fapta de abuz în serviciu cu privire la modul de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu de către procuror.

Potrivit acestuia, pe lângă aspectele ce vizează ancheta penală, Ministerul Public se va asigura că minorei îi vor fi „restabilite și respectate drepturile”.

„Minora nu trebuie să părăsească teritoriul țării până nu vor exista garanții depline că aceasta va face în condiții de siguranță fizică și psihică”, a mai spus Bogdan Licu.

Procurorul general Bogdan Licu a dispus încă de vineri verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova privind modul în care un procuror din acea structură a intervenit în cazul fetiței din Mehedinți și a efectuat percheziția domiciliară. Totodată, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a sesizat Inspecția Judiciară pentru a efectua cercetări cu privire la conduita și modul în care procurorul a intervenit.

Mediafax Foto

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
3.500 DE LEI în fiecare lună pentru aceşti români. KLAUS IOHANNIS a promulgat legea deja
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Postarea Andreei Bostanică care a strâns peste 1 milion de like-uri. Artista a primit numeroase...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
A fost descoperită o mutație genetică rară, nemaivăzută până acum la oameni