Lider PSD: Guvernul propune rectificare pe minus la Neamț. Taie 189 mii lei de la copiii cu handicap

Redactor:
Diana Grigore
Lider PSD: Guvernul propune rectificare pe minus la Neamț. Taie 189 mii lei de la copiii cu handicap
Președintele PSD Neamț Ionel Arsene acuză Guvernul Orban că propune o rectificare bugetară pe minus pentru județul Neamț. Social-democratul susține că Executivul vrea să taie 189 mii de lei din bugetul alocat pentru copiii cu dizabilități din județ.

„Guvernul PNL propune rectificare bugetară cu minus la Neamț! Când am văzut de unde taie banii … am zis -Doamne ferește!-.

Tot anul 2019 guvernul PSD a dat bani și iar bani la Neamț. Ultima dată, la mijlocul lunii octombrie, s-au dat 35 de milioane dintre care cea mai mare alocare, de 14 milioane, a fost pentru primăria liberală Piatra-Neamț, dovadă clară că banii nu s-au împărțit pe criterii politice.

Acum a venit guvernul PNL și în proiectul de rectificare bugetară care se află pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice la secțiunea „Transparență decizională”, rubrica „Proiecte acte normative” la Anexa 3 este o rectificare bugetară la Neamț cu minus 189 mii lei. Adică nu dă, ci taie”, a scris Ionel Arsene, pe Facebook.

Liderul PSD Neamț susține că Guvernul taie, prin rectificare bugetară, 189 mii de lei, bani alocați pentru copiii cu dizabilități din județul Neamț.

„De unde credeți că taie guvernul PNL banii la Neamț? De la capitolul -Drepturile copiilor cu cerințe educaționale speciale care frecventează învățământul special-. Adică din banii alocați copiilor cu dizabilități pentru: alocație zilnică de hrană, îmbrăcăminte, încălțăminte, etc. Dacă primul lucru pe care îl face Guvernul PNL pentru Neamț este tăierea banilor pentru copiii cu handicap îmi permit să mă exprim neacademic și să spun că sunt niște nemernici”, a subliniat Arsene.

Inchide