Liderul Jobbik Mureș candidează pentru Parlamentul Ungariei

Liderul Jobbik Mureș candidează pentru Parlamentul Ungariei
Publicat: 12/03/2014, 17:50
Actualizat: 01/02/2019, 07:22

Liderul filialei Mureș a partidului Jobbik din Ungaria, Kisgyorgy Levente, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că în județ partidul are 30 de membri activi și alți zece „în probe”, care după două luni vor avea statut de membru.

În prezent, el se află în campanie electorală la Gheorgheni, întrucât candidează pentru Parlamentul Ungariei, fiind practic primul candidat din afara granițelor de pe lista Jobbik și ocupând poziția 46 pe lista respectivă.

„Facem campanie electorală pentru alegerile din 6 aprilie din Ungaria. Eu sunt acum în Gheorgheni, vom mai merge în Brașov, Târgu Mureș, Miercurea Ciuc, ținând discursuri și prezentând programul Jobbik pe următorii patru ani, dacă va ajunge la putere, pentru că pot vota și maghiarii din afara granițelor, dacă au obținut cetățenia. Eu sunt candidat pe lista Jobbik din Ungaria, pe locul 46 din 116”, a spus Kisgyorgy Levente.

El a precizat că la comemorarea și marșul secuilor din 10 martie de la Târgu Mureș au fost prezenți, din partea acestei formațiuni, președintele partidului, Vona Gabor, și Szavay Istvan, deputat în Parlamentul Ungariei din partea Jobbik și responsabil cu maghiarii de peste hotare. Acestora li s-au adăugat aproximativ 40 de membri Jobbik din România, îmbrăcați în cămăși albe și veste negre, fără alte însemne și fără steaguri ale partidului.

„La comemorare și marș, din Ungaria a venit conducerea – Vona și Szavay Istvan, responsabil cu maghiarii de peste hotare. Din Mureș, am fost cam 20 de membri Jobbik, din totalul de 40 prezenți, pentru că au mai venit și de la Odorheiu Secuiesc, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe. La cererea președintelui Consiliului Național Secuiesc, Izsak Balazs, organizatorul principal, toți am venit fără steaguri și fără însemne. Cei care au fost implicați în incidente au fost cei de la organizația 64 de Comitate (HVIM)”, a arătat Kisgyorgy Levente, care a confirmat că ziarele gratuite care au fost împărțit la comemorare aparțineau Jobbik, fiind tipărite în Ungaria.

Liderul organizației Mureș a Jobbik a menționat că biroul europarlamentar din Târgu Mureș al formațiunii, care a fost închiriat de Szegedi Csanad în 2010, a fost închis între timp, după ce acesta a ieșit din partid.

Kisgyorgy Levente are 41 de ani, este de profesie electro-energetician și locuiește în Târgu Mureș, având cetățenie română prin naștere și ungară, obținută în octombrie anul trecut. În luna ianuarie a acestui an a fost ales ca reprezentant al Ținutului Secuiesc în Congresul Național al Jobbik – partid în care s-a înscris în 2013 -, forul respectiv numărând 65 de membri din Ungaria și din afara granițelor.

În 6 aprilie au loc alegeri parlamentare în Ungaria.

Partidul de extremă dreapta Jobbik din Ungaria își face campanie electorală în Transilvania, fiind distribuită o publicație a formațiunii în cutiile poștale ale localnicilor, iar luna aceasta sunt programate forumuri publice în mai multe localități din județele Covasna, Harghita, Mureș și Brașov.

Președintele Traian Băsescu a declarat, marți, că solicită Guvernului și Parlamentului emiterea unui act normativ prin care să fie interzisă prezența membrilor partidului Jobbik în România, pe care l-a catalogat drept „extremist”.

„Cred că e timpul să punem capăt acțiunilor acestui partid pe teritoriul României și cer public Guvernului și Parlamentului să se emită act normativ prin care prezența pe teritoriul României a membrilor și liderilor acestui partid să fie interzisă”, a declarat șeful statului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Românii, avertizați de șeful ANPC. Mare atenție la ce cumpărați de sărbători
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului