Liderul PNL iese la atac: Reprezentanții CNA trebuie sancționați. Îi vom da în judecată

Redactor:
Diana Grigore
Liderul PNL iese la atac: Reprezentanții CNA trebuie sancționați. Îi vom da în judecată
Ludovic Orban a anunțat, marți, că PNL va da în judecată reprezentanții PSD, ALDE și UDMR din CNA, care au votat împotriva acordării de timpi de antenă campaniei pentru referendum și au refuzat difuzarea clipului președintelui Klaus Iohannis privind referendumul pe justiție.

„Este ceva fără precedent. Dragnea este un nemernic, unul care își bate joc de țară și a transferat nebunia lui personală și spaima de pușcărie într-o nebunie generalizată în țară, Dragnea își va primi pedeapsa pe 27 mai, dar faptul că este susținut de niște slugi, complici, indivizi care nu mai țin cont de lege și de bunul simț este inacceptabil. Nu trebuie să fie pedepsit numai Dragena, trebuie să fie pedepsiți toți care calc în picioare legea pentru a-l ajuta pe Dragnea să rămână la putere. (…) Reprezentanții CNA din partea PSD-ALDE și UDMR trebuie sancționați și îi vom da în judecată. Căutăm baza legală în momentul de față. Nu putem accepta ca într-o țară europeană cum este România, care trebuie să fie democratică, niște instituții ale statului, plătite din munca oamenilor să acționeze împotriva interesului public numai pentru a-l slugări pe nemernicul de Dragnea”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL a precizat că CNA a refuzat, marți, difuzarea clipului electoral al președintelui Klaus Iohannic cu privire la referendumul pe justiție.

„Astăzi CNA a refuzat în conformitate cu legea să își îndeplinească obligația de a acorda timpi de antenă campaniei pentru referendum. O majoritate formată din opt reprezentanți ai PSD-ALDE și UDMR au votat împotriva adoptării unei decizii de acordare a timpilor pentru antenă pe mass-media și audiovizual pentru campania pentru referendum. Au refuzat să informeze cetățenii privitor la referendum. Tot astăzi CNA a refuzat difuzarea clipului președintelui României de informare a cetățenilor și de îndemn la vot ca și clip de utilitate publică. A interzis președintelui României să informeze cetățenii să vină la vot. A reintrodus cenzura împotriva președintelui și împotriva cetățenilor români care trebuie să primească această informație pentru că este de utilitate publică. Au aprobat clipul AEP în condițiile în care noi am solicitat în mod expres difuzarea unui clip de informare pentru alegerile pentru Parlamentul European și realizarea unui clip distinct de informare a cetățenilor privitor la referendum în acre să prezinte întrebările care sunt formulate la acest referendum”, a adăugat Orban.

El a mai spus că PNL va încerca să suplinească „boicotul” făcut de CNA și va face o amplă campanie de informare a cetățenilor români privitor la referendum și la importanța acestuia.

CNA a decis în ședința de marți să transmită un comunicat potrivit căruia, deși nu a emis o decizie privind reflectarea în audiovizual a campaniei pentru referendum, radiodifuzorii pot să facă acest lucru.

Sâmbătă, președintele Klaus Iohannis a solicitat Consiliului Național al Audiovizualului să emită decizia privind normele de promovare în audiovizual a campaniei pentru referendum. De asemenea, Președinția a solicitat adoptarea „cu celeritate” a unei recomandări de difuzare a unui spot audio-video realizat de Administrația Prezidențială, în regim de anunț de interes public, către televiziunile naționale și locale.

Președintele Klaus Iohannis consideră că nerespectarea prevederilor legale, precum și a Constituției, este „un abuz”.

Radu Herjeu, membru al CNA, a declarat, marți, că instituția din care face parte nu poate obliga televiziunile să difuzeze materiale de promovare a referendumului convocat de președintele României pentru 26 mai, explicând că nu ar fi existat timp ca o decizie în acest sens să intre în vigoare.

FOTO-ŞOC! ”Am intrat în direct fără să mă îmbrac!” Gafă de proporţii făcută de o...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
GRAVIDA? „Aproape că am căzut din picioare” Anca Serea, declarațiile momentului! E vorba de SARCINA...
Stelistul Chitoșcă și rapidistul Ciuculescu s-au luat la bătaie! Scandal monstru la Survivor România! Imagini...
Alimentul care a fost numit după Benone Sinulescu. Se vinde ca pâinea caldă în România
VIDEO Atenţie, cade! Momentul în care un balcon ticsit de invitaţi se prăbuşeşte pe stânci,...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Românii din Israel trăiesc în teroare: „Au început să se bată, să împuște poliția, să...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
Cât de mare este PERICOLUL de la Cernobîl după ce a început să FIARBĂ radioactiv...
Dan Bittman, interzis la PRO TV? Artistul a dat totul în vileag! Fanii au rămas...
Nominalizări BOMBĂ la Survivor România. Doi faimoși, în pericol: a ieșit scandal uriaș
După primul satelit și primul om în spațiu, rușii mai dau o lovitură. E uluitor...
Veste ȘOC în România: A fost GĂSITĂ MOARTĂ
Cele mai comune 4 greşeli pe care bărbații le fac în dormitor
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Povestea antreprenoarei care a creat împreună cu soţul său un adevărat imperiu în România. Totul...
Inchide