Liderul PSD, despre summit: Ați văzut vreun avantaj pentru România? Au mâncat fructe de mare, nu produse românești

Redactor:
Politic
Liderul PSD, despre summit: Ați văzut vreun avantaj pentru România? Au mâncat fructe de mare, nu produse românești
Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat că summit-ul de la Sibiu nu a adus niciun beneficiu României și că din informațiile pe care le are, șeful statului Klaus Iohannis a insistat pe lângă liderii europeni pentru a fi emisă o nouă avertizare la adresa României.

„Eu îl văd disperat pe Iohannis. Hai să vorbim puțin despre celebrul summit de la Sibiu. Vă întreb – ați simțit, văzut vreun avantaj pentru România? Nu. Eu ce am văzut, am văzut într-adevăr petreceri și de zi și de noapte, mese întinse, nu cu produse românești, ci cu tot felul de fructe de mare. Nu am văzut discuții, pentru că nu a fost în intenție. Nu am văzut niște măsuri luate sau un plan adoptat coerent. În schimb, s-au făcut discuții serioase despre funcțiile din viitoare Comisie Europeană și PE. Plus că Iohannis… Mie mi-a părut că totuși e președintele României. Se plimba pe acolo și nu îl băga nimeni în seamă”, a declarat Liviu Dragnea, la România TV.

Liderul PSD a revenit asupra acuzațiilor potrivit cărora șeful statului a insistat pe lâgă liderii europeni, adunați la Sibiu, să fie dat un nou avertisment la adresa României.

„Se apre că Iohannis a insistat foarte mult la membri din CE care au fost prezenți să forțeze ceva, nu știu vreo avertizare și aceasta a fost miză se pare ca să mai atace guvernul cu ceva. Dacă e așa e ceva incalificabil pentru un șef de stat. O să vedem dacă informațiile sunt reale. Dacă sunt reale înseamnă că președintele lucrează împotriva țării. Vorbim de structuri din România. Aproape toate structurile de forță din România sunt la cheremul personal al lui Iohannis”, a mai spus Dragnea.

În ultimul an, forurile europene au avertizat România cu privire la respectarea statului de drept și modificarea legilor care vizează domeniul justiției.

 

Inchide