Liderul trupei Vița de Vie Adrian Despot, rănit în incendiul din Colectiv. Care este starea lui acum

Liderul trupei Vița de Vie Adrian Despot, rănit în incendiul din Colectiv. Care este starea lui acum
Publicat: 31/10/2015, 21:59

Adrian Despot a participat, vineri seară, la concertul trupei Goodbye To Gravity, în clubul Colectiv, unde a izbucnit incendiul soldat cu 27 de morți și aproximativ 200 de răniți.

Sâmbătă dimineață, pe pagina acestuia de Facebook a fost postat un mesaj în care se arăta că starea artistului este bună.

Postarea este însoțită de mai multe mesaje de încurajare.

„Din fericire, Adrian este OK, a ajuns întreg acasă”, se precizează pe pagina de socializare.

De asemenea, pe pagina formației Vița de Vie au fost publicate mesaje de condoleanțe pentru victimele incendiului și încurajări pentru persoanele rănite. „Dumnezeu să-i odihnească! Ne rugăm pentru cei care sunt răniți”.

Totodată, membrii trupei au anunțat că și-au anulat un concert programat pentru sâmbătă.

Ultimul bilanț al incendiului de vineri seară din Club Colectiv arată 27 de persoane decedate și alte 146 de persoane internate la acest moment la spitalele din Capitală, a anunțat, sâmbătă dimineață, secretarul de stat Raed Arafat, precizând că 17 dintre decedați nu au fost identificați.

Arafat a precizat că 17 din cele 26 de persoane decedate în afara spitalelor nu au fost identificate. De asemenea, sunt neidentificați 5 din cei 146 de răniți internați la acest moment.

Vineri seară, clubul Colectiv găzduia un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album – „Mantras of war”. Intrarea la acest concert a fost liberă, iar accesul în club s-a făcut începând cu ora 20.30.

Martori aflați în club au declarat pentru MEDIAFAX că incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe un stâlp al clădirii aprinzându-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan. Bucăți din plafon, care era capitonat și el cu burete fonic, s-au desprins și au căzut peste oameni.

Potrivit celor aflați la spectacol, un agent de pază a luat un stingător de incendii, însă nu a apucat să intervină înainte ca focul să ajungă la tavan și să se extindă cu repeziciune. În momentul când tavanul a luat foc, cele aproximativ 250-300 de persoane din club au fost cuprinse de panică și s-au îmbulzit spre ieșire, creându-se busculadă, deoarece doar una dintre ușile de la intrare s-a deschis de la declanșarea incendiului.

Ulterior, și cea de-a doua ușă a fost deschisă, lumea a năvălit afară, dar deja erau pe podea multe persoane care aveau arsuri sau se aflau în stop cardio-respirator. Martorii au mai relatat că un fum greu, înnecăcios, se adunase în club, acesta „ieșind în valuri” pe ușa de la intrare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase