Linia de metrou Drumutul Taberei ar urma să nu fie deschisă luni! Premierul Orban a făcut anunțul: ISU are obiecții

Linia de metrou Drumutul Taberei ar urma să nu fie deschisă luni! Premierul Orban a făcut anunțul: ISU are obiecții
Publicat: 11/09/2020, 13:28

Premierul Ludovic Orban a anunțat vineri, 11 septembrie, că linia de metrou Drumul Taberei, Magistrala M5, va fi deschisa după ce este semnat procesul verbal de recepție, însă acest aspect depinde de obicețiile făcute de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă iar rezolvarea problemelor ar putea dura câteva zile.

Ludovic Orban a făcut anunțul referitor la deschiderea Metroului Drumul Taberei în timpul unei deplasări în teritoriu, la Orșova.

Linia de metrou Drumutul Taberei ar urma să nu fie deschisă luni

„Metroul Drumul Taberei se va deschide după semnarea procesului verbal de recepţie. Iar semnarea procesului verbal de recepţie, în momentul de faţă, mai depinde de doar câteva obiecţii din partea ISU pe care le-am discutat şi cu domnul ministru şi cu conducerea Metrorex, pentru care se lucrează. Rezolvarea acestor obiecţii se va face într-un timp relativ scurt, de ordinul zilelor, nu de ordinul săptămânilor sau lunilor, aşa cum am văzut în tot felul de speculaţii pe această temă”, a declarat Ludovic Orban.

Cum arată noua magistrală de metrou M5

Într-un videoclip filmat din cabina unui tren de metrou a fost postat pe YouTube se poate observa cum arată magistrala care începe din stația Valea Ialomiței, urmată de Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară și Eroilor 2.

Lucrările la Magistrala M5 din Drumul Taberei au început în 2011, iar conform contractului durata acestora, în ceea ce privește galeriile, stațiile și depoul urma să fie de 36 de luni – adică 3 ani. Totodată, a fost scos la licitațiile și contractul referitor la sistemele de semnalizare și automatizare, care a fost semnat în 2019 cu firma Alstom.

Din cauza mai multor probleme care au apărut pe parcursul execuţiei lucrărilor, termenul de finalizare a fost devansat pentru 2015, însă magistrala este deschisă după 9 ani de la semnareea contractului.

IMAGINI cu magistrala M5 AICI.