Liviu Dragnea provoacă HAOS! Capitala rămâne fără 25% din buget. Gabriela Firea, MESAJ către bucureșteni

Liviu Dragnea provoacă HAOS! Capitala rămâne fără 25% din buget. Gabriela Firea, MESAJ către bucureșteni
Gabriela Firea a transmis o scrisoare bucureștenilor în care anunță că prin proiectul de buget pe 2019, Primăriei i se taie 25% din buget, adică 180 de milioane euro, subliniind că este dovada că Liviu Dragnea îi urăște pe cetățeni. Firea a făcut un apel la Tăriceanu să nu se lase mințit de planșe.

„Cu toată responsabilitatea, va aduc la cunoștință că, prin Proiectul Legii Bugetului, publicat pe site de Ministerul de Finanțe, Capitalei României i se taie 180 milioane de euro, adică aproape 25% din buget! Trag concluzia că Dl Dragnea, cel care conduce de facto guvernul, îi urăște pe bucureșteni. Niciodată un om politic nu a fost atât de înverșunat la adresa bucureștenilor și, totodată, la adresa locuitorilor municipiilor din țară. Pentru că tuturor orașelor și chiar comunelor, guvernul Dragnea cu o mâna le-a dat, și cu două-trei le-a luat”, a scris Gabriela Firea, în scrisoarea adresată bucureștenilor și transmisă presei.

Primarul general mai precizează în scrisoare că i s-a motivat că s-au tăiat bani mulți de la Primăria Capitalei, pentru a fi alocați la sectoare.

„Dl Dragnea nu vrea decât să provoace haos în Capitală și să ne învrăjbească. Atât Primăria Capitalei, cât și cele de sector, au nevoie de finanțare, pentru că îndeplinesc atribuții diferite. În mintea Domnului Dragnea, este bine să tai de la transport, să dai bani la salubritate. Dar să ne întoarcem la realitate: cetățenii au nevoie și de autobuze, și de curățenie, și de reparațîi la străzi, de sănătate, educație, parcuri etc. Nu cerșim nimic de la guvern. Sunt banii din impozitul pe venit obținuți în București. Deci, sunt banii noștri, nu ai Domnului Dragnea”, mai spune edilul.

 

În sursa citată se mai precizează că cetățenii vor fi direct prejudiciați, pentru că sectoarele nu au competențe prin lege să achite facturile pentru: transport public în comun, termoficare, 20 de spitale la care vin bolnavi din toată țara, iluminat public, mari lucrări de infrastructură.

„Un om politic care izolează țara, distruge partidul, îi sacrifică pe oameni, pentru ca să-și atingă scopurile, îi învrăjbește pe colegi unii împotriva celorlalți, manipulează și distorsionează realitatea. Sunt convinsă că, din ce în ce mai mulți români,
îl evaluează la adevărată dimensiune distructivă și îi vor arata prin vot opinia lor. Bucureștenii trebuie să știe că anul acesta vom avea cu aproape 25% mai puțin în toate domeniile, vom resimți o criză acută, și toate acestea în timp ce președintele PSD se laudă cu creștere economică și rezultate deosebite în economie. Se mândrește că a mărit pensii și salarii, de parcă le plătește din contul lui personal. Eram și eu prezentă, și alți mulți colegi de bună credință, când am decis împreună măsurile importante din Programul de guvernare”, mai scrie Firea.

Primarul anunță că va înștiința toate grupurile parlamentare în legătură cu „pericolul care se abate asupra Bucureștiului„.

 

„Sper să mi se alăture și ceilalți primari din țară, care îi reprezintă cu cinste pe cetățeni, și nu acceptă senin ghilotina Dlui Dragnea, care îi pedepsește pe români. (…) Le transmit rugămintea atât partenerilor de guvernare, domnului Președinte
Tăriceanu, cât și colegilor din Comitetul Executiv al PSD, să nu se lase mințiți încă o dată de planșele cu cifre manipulate dar frumos colorate aduse de Dl Dragnea în ședință, prin care ii va minți că bugetul este roz. Vor avea de suferit cetățenii din întreagă țara, se vor bloca sau încetini majoritatea proiectelor de investiții, iar Dl Dragnea va continuă să spună, în ciuda evidenței, că totul este bine și frumos”, mai transmite Gabriela Firea bucureștenilor.

foto: Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Inchide