Liviu Pop, ministrul interimar al Educației, are greșeli de ortografie în CV și în declarația de avere

Liviu Pop, ministrul interimar al Educației, are greșeli de ortografie în CV și în declarația de avere
Publicat: 15/05/2012, 18:42
Actualizat: 22/08/2013, 17:05

Liviu Pop a scris greșit, atât în CV-ul postat pe blogul personal, cât și în declarația de avere din 2011, numele academicianului inginer Anghel Saligny, care dă numele liceului la care este profesor de matematică de șapte ani, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, folosind doi „y”.

Liviu Marian Pop, profesor și lider al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, ministru delegat pentru Dialog social și nominalizat interimar pentru portofoliul Educației după demisia ministrului Ioan Mang, acuzat de plagiat, a avut, în 2010, un venit de patru ori mai mare de la sindicat decât de la catedra de matematică a liceului la care predă.

Liviu Pop a scris greșit, atât în CV-ul postat pe blogul personal, cât și în declarația de avere din 2011, numele academicianului inginer Anghel Saligny, care a dat numele liceului la care este profesor de matematică de șapte ani, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, folosind doi „y”.

Între „competențele” și „abilitățile sociale” ale sale, Pop enumeră spiritul organizatoric, „receptivitatea și flexibilitatea la nou”, faptul că este „ușor adaptabil” și respectuos cu cei cu care lucrează.

„Comunicare și relaționare – ascult activ, identific particularitățile individuale și de grup ale interlocutorilor, mediez și negociez conflicte, mă adaptez la situații noi și neprevăzute. Lucru în grup – am făcut parte din diverse grupuri de lucru în proiecte educative la nivel județean și național. Am dovedit pe parcursul carierei didactice profesionale comportament etic și respect față de sine și colegi”, mai scrie Pop în CV-ul de pe blogul personal, http://liviumarianpop.blogspot.com.

Între competențe și aptitudini organizatorice, Pop menționează negocierea conflictelor, „lecții deschise la nivelul comisiilor metodice”, „referate la sesiuni interjudețene și naționale”, „cărți”, dar și calitatea de membru în comisii de dialog social, comisii paritare, comisii de monitorizare și comisii de cercetare.

Competențele și aptitudinile sale tehnice sunt confirmate de faptul că deține European Computer Driver’s License (ECDL), un document care atestă că posesorul știe să utilizeze un computer. În plus, Liviu Pop a menționat la acest capitol faptul că știe să utilizeze „corespunzător” atât „aparatura xerocopiere” cât și scaner.

Între competențele și aptitudinile sale artistice, Pop a amintit literatura și muzica, dar și tenisul de câmp și fotbalul.

Pop mai spune despre el că are abilități de comunicare, capacitate de concentrare, rezistență la efort și stres, capacitate de analiză, atenție distributivă, că este un bun negociator și că are capacitate de mediere și rezolvare a conflictelor.

Liviu Marian Pop este profesor de matematică din septembrie 1996. Mai întâi a activat, pentru un an, la Școala generala numărul 2 din Ruscova, Maramureș, după care, din 1997 până în 1998, a predat matematică la două instituții de învățământ din Vișeu de Sus: Liceul Teoretic Bogdan Vodă și Școala generală 7.

Din 1998 până în 1999 a predat matematică la Grupul Școlar „C.D. Nenițescu” din Baia Mare.

În 1999, Liviu Pop s-a întors la catedra de la Liceul Teoretic „Bogdan Vodă” din Vișeu de Sus, unde a rămas până în 2005, când s-a mutat la Colegiul Tehnic „Anghel Salygny” (sic!) din Baia Mare, unde predă și în prezent.

Din ianuarie 2004, Pop este președinte al Sindicatului Liber din Învățământ Maramureș. În decembrie 2007, el a devenit secretar general al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, calitate în care, în 2008, a fost cooptat ca membru supleant în Comisia de Dialog Social de la nivelul Ministerului Educației, Cercetării și Inovării.

În declarația de avere depusă în calitate de secretar general al FSLI, Pop a trecut faptul că deține un teren de 668 de metri pătrați în Maramureș, cumpărat împreună cu soția sa Adriana în anul 2005, precum și o casă „semifinisată”, în suprafață de 278 de metri pătrați, construită în regie proprie și finalizată în anul 2008.

Pop are datorii la bănci de 25.000 de euro și a avut, în 2010, un salariu de profesor de 18.850 de lei. Veniturile sale de la sindicat au fost, în același an, de peste 77.000 de lei, 56.983 de lei primiți în calitate de secretar general al FSLI și 20.772 de lei în calitate de președinte al FSLI Maramureș.

În cea mai recentă declarație a sa de avere, Liviu Pop a ținut să menționeze, la final, că masa în București și transportul la și de la Baia Mare le suportă din salariu, iar atunci când vine în Capitală locuiește într-una dintre camerele de serviciu de la sediul FSLI.

Declarațiile de avere și de interese pe care Pop trebuie să le depună în 15 zile de la numirea în funcția de ministru delegat pentru dialogul social nu au apărut încă pe site-ul Guvernului sau pe cel al Agenției Naționale de Integritate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Blestemul minelor de sare. Catastrofele din Ocna Mureș, un scenariu posibil pentru Slănic Prahova
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Dansatoarea lui Dorian Popa, motivul despărțirii dintre artist și Babs?! Tânăra face lumină în acest...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Prea multă mâncare nesănătoasă provoacă probleme de durată în creier