Localul din România care îți oferă cafea și corn gratis a doua zi, dacă ai băut la ei și ai renunțat să pleci acasă cu mașina proprie

Localul din România care îți oferă cafea și corn gratis a doua zi, dacă ai băut la ei și ai renunțat să pleci acasă cu mașina proprie
Publicat: 09/11/2017, 19:13
Actualizat: 28/09/2018, 08:13

Inițiativa a venit după ce, în ultima perioadă, 11 persoane au murit în județ în două accidente rutiere provocate de șoferi băuți.

Proprietarii unei cafenele din Suceava vor să îi răsplătescă pe șoferii care schimbă mentalități și sunt dispuși să nu se urce la volan după ce au consumat alcool.

„Dacă îți petreci seara în cafenea, la un pahar de vorbă, te invităm să îți lași cheia la bar. Avem noi grijă de mașina ta peste noapte. Dacă vrei, îți chemăm și un taxi. Iar dimineață, când vii după ea, te așteptăm cu cafea și mic dejun din partea noastră. Cel mai important este gestul tău, care poate schimba comportamente și poate salva vieți. Micul dejun gratuit e felul nostru de a-ți mulțumi. Ai grijă de tine, de cei dragi ție și de partenerii de trafic!”, anunță proprietarii localului pe o rețea de socializare.

Inițiativa a venit după ce proprietarii localului au văzut ce tragedii se petrec pe șoselele din județ din cauza șoferilor care se urcă băuți la volan.

„Au fost două accidente absolut cumplite în zona noastră în ultima perioadă. Am vrut ca prin această inițiativă să transmitem un mesaj: nu trebuie să te urci băut la volan! Noi vrem să venim în ajutorul clienților noștri, nu avem niciun interes finaciar, vrem doar să transmitem un mesaj, iar cei care vin seara la bar, consumă alcool și înțeleg că nu trebuie să se urce băuți la volan, vor fi recompensați pentru gestul lor a doua zi dimineața. Și eu sunt șofer și circul mult, iar asta am vrut să fie o inițiativă de conștientizare a faptului că oricine poate muri pe soșea. Consumul de alcool și condusul reprezintă o problemă foarte mare și cred că și noi, ca oameni, ca prieteni, dar și poliția trebuie să se implice mai mult în a evita astfel de tragedii în viitor”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Cătălin Faraon, proprietarului localului.

Inițiativa a fost bine primită în rândul clienților, așa că proprietarii se gândesc să discute și cu proprietarii altor cluburilor din oraș și chiar cu polițiștii pentru a crea o campanie menită să salveze vieți.

În ultima perioadă, în județul Suceava 11 persoane au murit în două accidente rutiere provocate de șoferi care s-au urcat băuți la volan și au apăsat prea tare pedala de accelerație.

Un preot, două dintre fiicele sale, sora și cumnatul acestuia au murit într-un cumplit accident rutier în timp ce se îndreptau spre Iași pentru a asista la Slujba de Sfânta Paraschieva. Accidenul a fost provocat de un șofer băut, care și-a pierdut și el viața în accident. De un sfârșit cumplit au avut parte și alți cinci tineri care au ars de vii după ce mașina în care se aflau a luat foc în urma unui accident rutier. Și șoferul mașinii s-a urcat băut la volan, după ce a petrecut până dimineața în cluburi, alături de prietenii săi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase