Locomotiva unui tren Regio a deraiat în județul Suceava. Nu sunt victime, dar traficul este blocat

Redactor:
Cosmin Pirv
Locomotiva unui tren Regio a deraiat în județul Suceava. Nu sunt victime, dar traficul este blocat
Locomotiva unui tren Regio a deraiat, luni, în zona stației Părhăuți, din județul Suceava, din cauza inundațiilor care au afectat calea ferată. Nu sunt victime, dar traficul feroviar este blocat, informează Centrul Infotrafic din cadrul IGPR.

Potrivit reprezentanților Poliției Române, locomotiva trenului care circula pe ruta Suceava-Cacica a deraiat în zona stației Părhăuți.

„Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe secția de cale ferată 513, la kilometrul feroviar 4+900 de metri, în zona stației CF Părhăuți (județul Suceava), a avut loc un eveniment feroviar: din cauza viiturilor de pe calea ferată, locomotiva trenului Regio 5731, care se deplasează pe ruta Suceava – Cacica, a deraiat. Evenimentul nu s-a soldat cu victime. Circulația feroviară este întreruptă”, au anunțat reprezentanții Centrului Infotrafic.

Potrivit reprezentanților CFR SA, probleme sunt și în județul Mehedinți, unde luni dimineața traficul feroviar se desfășoară cu transbordare auto pe segmentul de cale ferată Drobeta-Turnu Severin -Strehaia. Decizia a fost luată după ce linia de cale ferată a fost acoperită de ape în zona macazelor la intrare în stațiile Balota si Prunișor, dar și între stațiile Prunișor și Igiroasa.

„Echipele feroviare de intervenție sunt la fața locului și acționează pe intervalul Igiroasa – Prunișor, unde terasamentul a fost spălat de viitură”, au transmis reprezentanții CFR.

Inchide