Locțiitor de președinte de secție din Iași, înlocuit pentru că are o condamnare penală

Redactor:
Ilinca Nazarie
Locțiitor de președinte de secție din Iași, înlocuit pentru că are o condamnare penală
Un locțiilor al președintelui secției de votare din localitatea ieșeană Scobinți a fost înlocuit din funcție, după ce reprezentanții USR Iași au semnalat Biroului Electoraj Județean că acesta este condamnat penal pentru uz de fals.

„Noutăți de pe frontul de est: un condamnat penal, vicepreședinte la o secție de votare din județul Iași. La secția de votare nr. 629, sat Fetești, comuna Scobinți, județul Iași, vicepreședintele secției, Constantin Zero, are o condamnare penală pentru uz de fals”, a scris Dan Lungu, senator USR, pe Facebook.

Reprezentanții USR au sesizat și Biroul Electoral Județean Iași, care a verificat imediat situația.

„Urmare a unei sesizări primite din partea formațiunii politice în legătură cu posibila situație de incompatibilitate în care s-ar afla un expert electoral care îndeplinea funcția de locțiitor al președintelui unei secții de votare din comuna Scobinți, în urma verificărilor efectuate, situația reclamată s-a confirmat, rezultând că persoana are o condamnare penală definitivă. În această situație, Biroul Electoral Județean Iași a dispus înlocuirea de urgență a locțiitorului și a propus excluderea acestuia din corpul experților electorali”, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al BEJ Iași, , Marta Duncă.

Potrivit sursei citate, bărbatul era membru al corpului experiților electorali din anul 2016, iar condamnarea a rămas definitivă în decembrie 2018.

Inchide