Locul din România confundat cu Thailanda. Puțini turiști știu despre existența lui!

Locul din România confundat cu Thailanda. Puțini turiști știu despre existența lui!
Sursă Foto - Facebook
Publicat: 21/09/2022, 17:20

Este bine cunoscut faptul că România are unele dintre cele mai frumoase peisaje, dar cu siguranță nu știai plaja care arată ca un paradis! Plaja de la Șuncuiuș care te duce cu gândul direct la Thailanda, la minunățiile exotice de peste ocean, se află chiar în inima munților Bihor.

Această plajă este situată în mijlocul naturii, la poalele munților Pădurea Craiului din Parcul Natural Apuseni, pe cursul mijlociu al râului Crișul Repede.

Cu toate că este o plajă amenajată, datorită modului în care au fost amplasate toate lucrurile create pentru acest aranjament, aceasta pare o plajă sălbatică.

Sursă Foto – Facebook

În acest loc deosebit poți găsi peisaje care să-ți încânte privirea, te poți bucura de nisipul fin și de apa albastră. În astfel de zone care aparțin țării noastre, chiar te poți simți ca pe o plajă departe de România.

Locația arată incredibil și cu siguranță are peisaje pe care le poți admira, relaxându-te. Comparativ cu o plajă de mare sau dintr-o altă locație populară, în Munții Bihor, unde este situată această plajă, este foarte multă liniște.

De asemenea, apa este destul de rece deoarece se află în creierii munților. Totodată, în zonă poți face rafting pe Crișul repede sau via ferrata, sunt amenajate chiar lângp locație câteva trasee, pentru toate nivelurile de experiență.

La ce prețuri să te aștepți pentru un concediu în zona aceasta

Închirierea șezlongului costă 15 lei, iar prețul unei nopți de cazare este în jur de 220 de lei pentru o cameră dublă, cu mic dejun. Tariful se poate modifica în funcție de sezon.

Rezervarea de șezlong se face doar prin mesaj, de asemenea, aceasta se face cu două zile înainte și este valabilă doar cu confirmare, pentru a evita suprapunerile.

Plaja Șuncuiuș este situată în județul Bihorla doar 64 de km de Oradea, 103 km de Cluj, la 230 de km de Timișoara și 544 de km de București. Din Turda vei merge spre Huedin – Negreni – Șuncuiuș.

Drumul este foarte accesibil, asfaltat, excepție făcând doar ultimii 2 km care nu sunt asfaltați, dar este un drum de țară care nu îți va ridica probleme, potrivit Instatravel.ro.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult