Lovitură pentru Rovana Plumb: Agenția Națională de Integritate verifică averea Rovanei Plumb după ce Comisia JURI a decis că nu poate fi comisar european

Lovitură pentru Rovana Plumb: Agenția Națională de Integritate verifică averea Rovanei Plumb după ce Comisia JURI a decis că nu poate fi comisar european
Publicat: 30/09/2019, 17:13

Steriu, după respingerea lui Plumb: Iohannis pune presiune asupra Comisiei JURI prin consultările cu premierul

Purtătorul de cuvânt al PSD Valeriu Steriu a declarat că președintele Klaus Iohannis nu face decât să pună presiune pe Comisia JURI, prin chemarea la consultări la Cotroceni a premierului Viorica Dăncilă, în cazul comisarului european din partea României.

Citiți continuarea…

Cîțu, după respingerea lui Plumb: Voi cere audierea membrilor Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor

Senatul PNL Florin Cîțu a anunțat că va cere marți, în Comisia de buget, audierea membrilor Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor privind situația Rovanei Plumb. El susține că dacă instituția își făcea treaba, Plumb și PSD nu ajungeau să facă de râs România.

Citiți continuarea…

Zetea, despre respingerea lui Plumb: Este evident un vot politic, o exportare a bătăliei interne

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a declarat că decizia Comisiei Juridice din Parlamentul European privind respingerea candidaturii Rovanei Plumb în funcția de comisar european este „un vot politic” și reprezintă „o exportare a bătăliei interne, politice, din România”.

Citiți continuarea…

Purtător de cuvânt al PE: Plumb și Trocsany, incompatibili cu Tratatele și Codul de conduită

Șeful biroului de purtători de cuvânt al Parlamentului European, Jaume Duch Guillot, transmite că propunerile de comisari europeni desemnați de România și Ungaria au fost respinși de Comisia Juridică, deoarece sunt incapabili să exercite funcțiile lor în acord cu Tratatele și Codul de Conduită.

Citiți continuarea…

Turcan despre datoria Rovanei Plumb: Nu se sesizează statul privind plata datoriei peste noapte?

Raluca Turcan a afirmat, luni, că autoritățile statului român ar trebui să se sesizeze în privința Rovanei Plumb care a decalrat că și-a plătit datoria de 800.000 de euro prin vânzarea a două apartamente din România. Turcan spune că România are nevoie de o nouă nominalizare pentru comsiar european.

Citește continuarea…

Știrea inițială. „Breaking News: Respinși din nou la vot acum, amândoi candidații, Plumb si Trocsany. Vot 13+, 7- , Plumb Așa se întâmpla și in cazul celui din Ungaria, Trocsany. VOT 12+, -9″, a scris europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, pe Facebook.

Siegfried Mureșan a anunțat că membrii Comisiei JURI vor trimite președintelui PE, David Sassoli, o scrisoare prin care îl informează de decizia luată.

„Decizia finală a Comisiei Juridice a Parlamentului European este că Rovana Plumb și candidatul maghiar, Laszlo Trocsanyi nu pot fi comisari europeni. Decizia în cazul Rovanei Plumb s-a luat cu 13 voturi pentru și 7 voturi împotrivă. JURI va trimite o scrisoare președintelui Parlamentului European prin care informează că cei doi nu pot deveni membri ai Comisiei Europene. Fără avizul pozitiv al Comisiei Juridice nici măcar audierea în Comisia de specialitate nu poate avea loc. România trebuie să facă o nouă nominalizare. Avem nevoie de un comisar al României, nu de un comisar al PSD și al Vioricăi Dăncilă”, a scris pe Facebook Mureșan.

Rovana Plumb a transmis luni o scrisoare Comisiei JURI din PE, în care precizează că împrumutul controversat a fost achitat cu două apartamente deținute de aceasta în România, astfel datoria care a generat îngrijorări în cadrul audierii sale în comisie nu mai există.

„Plumb: Probleme au fost ridicate cu privire la un credit de 800.000 euro despre care a relatat presa, însă care nu a fost menționat în declarația de avere, anumite acțiuni la o companie (Grupul verzilor) și cazul de corupție în care a fost implicată în 2017 (PPE). A fost decis că: îngrijorările cu privire la cazurile de corupție sunt în afara competenței JURI și ar trebui ridicate în timpul audierilor; informații suplimentare vor fi cerute despre împrumut și acțiuni”, potrivit documentului Comisiei JURI.

Potrivit declarației de avere depuse în data de 25 iunie 2019 la Camera Deputaților, Rovana Plumb ar avea un împrumut la BRD făcut în anul 2007, în valoare de 800.000 euro, cu scandență în 2030. De asemenea, Plumb mai are un împrumut făcut în acest an, în valoare de 800.000 lei, cu scadență în 2021.

La categoria „plasamente, investiții directe și împrumuturi acordate” apare suma de 800.000 lei, sumă plătită conform Legii 334/2006. Beneficiarul a fost „mandatar financiar PSD pentru campania europarlamentare 2019″, potrivit declarației de avere care apare pe site-ul Camerei Deputaților.

foto: Mediafax / Pixabay

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului