Ludovic Orban, despre Autostrada Comarnic-Brașov: Dăncilă vrea să tragă un tun pentru finanțarea la prezidențiale

Ludovic Orban, despre Autostrada Comarnic-Brașov: Dăncilă vrea să tragă un tun pentru finanțarea la prezidențiale
Publicat: 21/07/2019, 16:52

„Telenovela autostrăzii Comarnic-Brașov continuă. Noul episod este horror și în distribuție o are ca principal personaj pe gospodina rătăcită la Palatul Victoria..Ultima întâmplare este anunțul făcut de Vasilica Viorica despre faptul că nu se mai face pe parteneriat public privat, ci va fi declarată de importanță strategică și va fi finanțată cu bani de la bugetul de stat, urmând a fi construită tot de consorțiul chinezo-turc, scos din joben pentru parteneriat public-privat.Mai precis, ce ne spune premierul? Am modificat legea privind parteneriatul public-privat pentru ca să nu mai fie necesară realizarea unei proceduri competitive pentru selectarea constructorului. Atribuim cui vor -mușchii noștri- contractul de parteneriat-public privat. După care decidem că nu mai trebuie să vina consorțiul scos din burtă cu banii necesari pentru construcția tronsonului de autostradă ( așa cum prevede un contract de PPP, în care finanțarea lucrărilor este asigurată de constructor ) ci îl finanțăm de la buget, din taxele și impozitele plătite de români”, a scris Ludovic Orban, pe Facebook.

Liderul PNL a adăugat că premierul trebuie să facă licitație pentru a construi Autostrada Comarnic-Brașov din bugetul de stat, altfel riscă să ajungă lângă Liviu Dragnea.

„ Nu știu cine i- a scris replicile lui Vasilica Viorică, dar parcă tot Dragnea este scenarist. Pentru că treabă asta este-curat murdară- și cu puternic iz penal. Doamnă candidat, după ce că nu ați fost în stare să construiți o autostradă-cap coadă-, acum vreți să dați și un tun, probabil pentru finanțarea campaniei prezidențiale. Opriți- vă înainte de a fi prea târziu. Altfel, riscați să îi țineți companie șefului de care v-ați lepădat prea ușor. În caz că nu v- a spus nimeni din PSD, va spun eu. Dacă vreți să construiți orice tronson de autostradă cu bani de la buget sunteți obligată de lege să faceți licitație”, a mai scris Orban.

Premierul a anunțat că Autostrada Comarnic-Brașov nu se va construi în parteneriat public-privat, ci va fi declarată în prima ședință CSAT de importanță națională și va fi construită din fonduri guvernamentale.

La finele anului trecut, Viorica Dăncilă spunea că termenul realist pentru finalizarea autostrăzii Comarnic- Brașov este anul 2024, dar spera ca șantierul să fie gata mai devreme, în condițiile în care la începutul lui 2019 urma să fie desemnat constructorul câștigător.

În vara anului trecut, Ministerul Transporturilor renunța la colaborarea pe proiectul de autostradă cu Banca Mondială și a decis că autostrada trebuie construită în parteneriat public-privat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase