Ludovic Orban, despre eșecul PNL de la Timișoara și Brașov: „Poate durata prea mare a mandatului, poate incapacitatea de a comunica”

Ludovic Orban, despre eșecul PNL de la Timișoara și Brașov: „Poate durata prea mare a mandatului, poate incapacitatea de a comunica”
Ludovic Orban, mesaj către USR: Îi sfătuiesc să consume mai puţină energie în inventarea de conflicte cu PNL. Adversarul nostru este PSD / Sursă Foto: Facebook - Guvernul României
Publicat: 29/09/2020, 22:48

Premierul Ludovic Orban, care este și președintele PNL, a vorbit marți seară, la B1 TV, despre cazurile de la Timișoara și Brașov, unde partidul a pierdut posturile de primari, care au fost câștigate de candidați ai USR-PLUS. Întrebat despre colaborarea cu partenerii de la USR-PLUS, președintele PNL Ludovic Orban a spus că pe el îl interesează doar datele.

„PNL a câștigat alegerile cu 34%, pe locul 2 a fost PSD 30%, asta la votul politic, și pe locul 3 USR cu 13%. Ăsta e rezultatul. Sigur că am văzut că unii nu văd decât victoriile de la Timișoara și Brașov ale USR-PLUS. Foarte bine, asta a fost voința alegătorilor, deși ambii primari pe care i-am avut noi au niște rezultate deosebite în administrație, sigur poate durata prea mare a mandatului, poate incapacitatea de a comunica, dar rezultatele concrete se văd. În Timișoara, nu știu câte pasaje, nu știu câte dezvoltări imobiliare spectaculoase, sistem de management al traficului”, a declarat Orban la postul B1TV.

Acesta a spus că, la primari, PSD a obținut 1.430 de mandate, de la 1.700 câte avea, iar PNL circa 1.250. Pe locul trei se află, potrivit premierului, PMP, cu 50 de mandate, iar USR-PLUS „este abia pe locul 4 cu 45 de primari”.

Ludovic Orban a menționat și cazul de la Vrancea, unde PNL a reușit să îl învingă pe Marian Oprișan, dar a spus și că PNL a câștigat pentru prima oară Teleormanul.

„A fost una dintre cele mai grele bătălii. Datorită determinării, datorită faptului că echipa noastră de acolo nu a mai acceptat niciun fel de compromis, nu a mai acceptat să își vâre dracul coada în organizație și a ales în mod solidar o bătălie pe viață și pe moarte cu Oprișan. Deci acolo am câștigat, deși scorul politic pentru PSD a fost aproximativ egal cu scorul nostru. Am câștigat la președinția Consiliului Județean”,  a spus despre victoria din Vrancea.

Cât despre situația de la Teleorman, premierul a precizat: „ Încă se mai judecă niște contestații. La Teleorman este prima oară când PNL câștigă Teleormanul, la votul politic, la Consiliul Județean, și nu numai că îl câștigă, îl câștigă cu o diferență de peste patru procente față de PSD. Avem aproape 44% la Consiliul Județean și vom avea majoritatea, prin sistemul de repartizare. (…) Ca urmare a redistribuirii, PNL va avea majoritatea în Consiliul Județean Teleorman, dacă vă dați seama. Noi am reușit să câștigăm Teleormanul.

Acesta a mai declarat că PNL are 17 posturi de președinți de Consilii județene, de la 7 câte avea anterior, PSD are 20, iar UDMR 4.

Mohammad Murad dă vina pe premierul Ludovic Orban pentru scandalul în care a fost implicat la alegerile locale: „Este o comandă!”

Omul de afaceri Mohammad Murad, fost candidat la Primăria Mangalia, a explicat, în exclusivitate pentru Antena 3, culisele scandalului în care a fost implicat duminică, 27 septembrie, în ziua alegerilor locale.

Mohammad Murad a pierdut cursa pentru Primăria Mangalia, candidatul fiind implicat într-un scandal uriaș. A fost deschis un dosar penal în cazul în care este implicat miliardarul Mohammad Murad, după ce un apropiat al său a fost depistat cu maşina plină de bani.

Sunt acuzaţii de încercare de corupere a alegătorilor, pe care candidatul la Primăria Mangalia le neagă și chiar face acuzații grave la adresa premierului Ludovic Orban.

„Până duminică au fost două încercări cu dosare. Primul a fost cu pachete care au fost date înainte de campanie, nefondate. Chiar este un abuz din partea celor care au încercat să îmi strice mie imaginea. Al doilea, cu niște promisiuni electorale care sunt foarte legale. Am primit de la BEC după două zile că sunt legale și că cei de la poliție erau obligați să le înapoieze. Toate sunt niște încercări foarte clare pentru mine. Nu am luptat cu actualul primar, am luptat direct cu persoane sus puse, mă refer aici la domnul Orban care a dat direcții, să nu iasă Murad. Eu nu înțeleg!

Acest lucru arată foarte clar că există o problemă majoră în România. Nu suntem lăsați ca oameni de afaceri să intrăm în politică. Nu am vrut să intru în politică, am vrut în administrație, era cu totul altceva (…) A fost foarte clar că este o comandă din partea PNL. Ludovic Orban ştia de această situaţie din Mangalia. (…) Astea sunt abuzuri marca personală a lui Orban”, spus el.

Afaceristul a oferit explicaţii despre suma de bani pe care poliţiştii au găsit-o în maşina unui membru al staff-ului său de campanie.

„Banii aveau un precontract să cumpere o maşină. Eu nu ştiam nimic de acest lucru, încât proprietarul trebuia să plece în Germania luni dimineaţa. Aşa am înţeles de la colegul meu. Habar n-aveam că sunt bani (…) Nu există nicio dovadă că banii au legătură cu mita (…) Toate sunt făcături ca să câştige actualul primar.

Este trist pentru Mangalia, nu doar pentru mine. E trist să se întâmple aşa în România şi acest lucru garantează clar că nicio investiţie în România nu poate să fie garantată, nu de noi, oameni de afaceri, de anumite instituţii care trebuie să ne apere într-un fel sau altul. (…) Este o făcătură cap coadă. Se vede foarte clar că mafia din Mangalia continuă și în aceste momente. Nu îmi este teamă. Eu știu foarte bine că sunt curat și nu am avut probleme cu legea, de 30 de ani. Nu știam că în politică așa se fac lucrurile”, a spus Mohammad Murad, în exclusivitate la Antena 3.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat este obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă,...
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Mureș a fost prins de polițiști în timp ce îşi viola fiica
Cu EA a înlocuit-o Pescobar pe Larisa Popa! Cine este noul manager de la Taverna...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire,...
"Asta m-a pus pe gânduri cu Virginia. E femeia potrivită". Robi, dezvăluiri sincere în fața...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
PRIMEȘTI BANI de la stat ca să-ți cumperi mașină. Poți aplica de astăzi, 19 MARTIE
Decizie greu de înțeles la PRO TV. E vizată una dintre cele mai urmărite emisiuni
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
„Nu le doresc nici dușmanilor mei să treacă prin ce-am trecut eu”. Maria Ciobanu dezvăluie...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Cum a salvat un selfie viața unei femei de 33 de ani?